Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř srp 10, 2022 6:54 am


Axpert king 5048 chyba 32 po updatu

Měniče Axpert

Axpert king 5048 chyba 32 po updatu

Příspěvekod Hrebik » čtv srp 04, 2022 2:22 pm

Ahojte, stala se mi nemilá věc. Instaloval jsem přes usb nový firmware a měnič po tom přestal fungovat resp se na displeji zobrazí fault 32 - chyba komunikace. Asi odešla komunikační deska displeje. Dá se někde objednat ta komunikační deska jako náhradní díl? Případně nějaké tipy na diagnostiku závady? Měnič je nový. Jel cca 3 měsíce.
díky za info.
?
Hrebik
 
Příspěvky: 36
Registrován: stř dub 01, 2020 11:19 pm

Re: Axpert king 5048 chyba 32 po updatu

Příspěvekod lzahradil » čtv srp 04, 2022 2:52 pm

Vyzkoušej odpojit od měniče veškeré napájení a hlavně od displaye USB port po kterém se dokáže napájet.

32ka se ukáže většinou když máš USB displaye připojené např k PC z kterého jsi flešoval (odkud ho také napájíš) a měnič vypneš. V tu chvíli vyskočí 32 protože display je napájen ale měnič je vypnut.

Při flešování musíš flešnout jak display tak měnič.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert king 5048 chyba 32 po updatu

Příspěvekod shuty » čtv srp 04, 2022 7:31 pm

toto sa stalo aj mne ked som to flashoval cez usb otg. nedaj sa odradit a skusaj to flashovat stale dookola. ak sa dobre pamatam tak som to rozchodil ked som drzal nejake tlacitko na displaiy stlacene, nepamatam ake ale skusaj podrzat cca 10 sekund vzdy jedno tlacitko a pot ti zas nacita usb a zas sa spyta na upgrade. asi 3x som to musel dookola spravit aby to zobralo a potom to zrazu preflashlo a bolo ok. myslim ze to bolo tlacitko usb / return. neboj viac to asi znicit nemozes. len skusaj, dookola.
lzahradil je na omylu. FW sa da upgradnut aj bez flashovania displaya ( len to mozno nebude zobrazovat uplne co ma ale nie je to podmienka).
Uživatelský avatar
shuty
 
Příspěvky: 516
Registrován: ned úno 05, 2017 7:21 pm

Re: Axpert king 5048 chyba 32 po updatu

Příspěvekod Pawel » čtv srp 04, 2022 8:52 pm

Píšete, display není třeba přehrávat ale nebude to pracovat korektně. Tak k čemu to je dobré?
?
Pawel
 
Příspěvky: 415
Registrován: stř říj 02, 2013 7:57 am

Re: Axpert king 5048 chyba 32 po updatu

Příspěvekod lzahradil » čtv srp 04, 2022 10:39 pm

shuty píše:lzahradil je na omylu. FW sa da upgradnut aj bez flashovania displaya ( len to mozno nebude zobrazovat uplne co ma ale nie je to podmienka).


Aktualizace DSP a MCU se sice dělá samostatně. Pokud uděláš update jen jednoho, tak ano, dá se. Ale k čemu dělat aktualizaci napůl když jak sám píšeš to možno nebude zobrazovat úplně co má :lol:
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert king 5048 chyba 32 po updatu

Příspěvekod shuty » pát srp 05, 2022 6:25 am

tak hlavne ide o to flashovanie cez usb otg. cez to sa display flashovat neda, ten ide len cez serial port.
mal som z prispevku zadavatela dojem ze to prave robil cez to USB...

tak sa nehnevajte, sorry...
jasne ze je lepsie to flashnut oboje...
Uživatelský avatar
shuty
 
Příspěvky: 516
Registrován: ned úno 05, 2017 7:21 pm


Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jumajazu, sindyk a 2 návštevníků

Reputation System ©'