Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř srp 10, 2022 5:57 am


APC Smart-UPS 1500

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.

APC Smart-UPS 1500

Příspěvekod Term » pon srp 01, 2022 11:31 am

Ahoj, válí se mi tu jedna funkční UPSka. Chtěl jsem se zeptat jestli jí někdo provozujete jako měnič? Rád bych jí jako měnič k bazénové filtraci a nějakým dalším drobnostem na u domu. Jen nevím jak docílit toho aby se zapnula i bez sítě a spolehlivě funogaval. Pak by mě také zajímalo jestli sama ochrání baterie před zničením/úplným vybitím.

Předem děkuji za info.
?
Term
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon říj 18, 2021 9:23 am

Re: APC Smart-UPS 1500

Příspěvekod Soban » pon srp 01, 2022 4:54 pm

UPS nejsou konstruované na to aby běžely pořád, takže to asi nebude to pravé ořechové.

Jinak každá lepší UPS by měla kontrolovat napětí baterky a pokud klesne pod bezpečnou mez tak se vypnout.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 886
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: APC Smart-UPS 1500

Příspěvekod knopis » pon srp 01, 2022 5:12 pm

Před lety jsem používal tuhle UPSku jako měnič bez problémů, běžela několik let. Doplnil jsem chlazení ventilátorem podle teploty vnitřních chladičů a přes kabel a PC SW jsem vypnul pípání. Do těch 600W v pohodě, i "solární kuře" jsem v remosce pekl:) Malou flexu rozběhla, lednice bez prolémů...Klidový proud +/- 1A při 24V. Startoval jsem ji s připojenou síťí protože jinak naběhla tuším na 60 Hz...Používána s olovem, později i s 7s Li-ion...
?
knopis
 
Příspěvky: 49
Registrován: úte říj 29, 2013 10:45 am

Re: APC Smart-UPS 1500

Příspěvekod Term » úte srp 02, 2022 6:53 am

Knopis takze jsi nedelal pokusy s tím pokud se vypla? Prý se musí nějak brnknout do power tlacitka a testovacího aby se zapínala bez sítě.
?
Term
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon říj 18, 2021 9:23 am

Re: APC Smart-UPS 1500

Příspěvekod glottis » úte srp 02, 2022 7:21 am

Term píše:Knopis takze jsi nedelal pokusy s tím pokud se vypla? Prý se musí nějak brnknout do power tlacitka a testovacího aby se zapínala bez sítě.


podrzet tlacitko, pak se zapne ale jak knopis pise, pak se mu zapla na 60hz. To jsme nikdy nekontroloval. Normalnim vecem je to dost jedno jestli 50 nebo 60hz
?
glottis
 
Příspěvky: 261
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am

Re: APC Smart-UPS 1500

Příspěvekod rezis » úte srp 02, 2022 8:53 am

Pro start bez sítě je potřeba přidržet zapínací tlačítko do doby kdy se ozve tón. Pak pustit. UPS pokud je v pořádku startuje normálně na 50Hz.
UPS hlídá napětí akumulátoru a normálně se vypne. ¨
Jinak UPS nejsou vhodné k indukčním zátěžím i když má na výstupu sinus.
?
rezis
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv lis 25, 2021 10:10 pm


Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Barkrowler [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'