od mpcz » čtv črc 28, 2022 8:24 pm
Zdravím. Podařilo se mi spustit WATCHPOWER v NB a přes virtuální COM se napojit do MOXY přes IP v internetu napojené na invertor přes RS232. Vš funguje správně. Ale - přece jeden mobil je pohodlnější a je všude. Aplikace pro mobil pro MOXU asi neexistuje, tak jsem se dal do práce. První krok - vytvoření aplikace a nainstalace do Androidu se povedla. Zatím ale nic moc neumí.
Plán je takový: poslat dotaz po RS232 do invertoru z mobilu a načíst odpověď. Pak vypsat na obrazovku. Komunikaci pro připojení NB přímo na EASUN jsem si odchytl a vypadá to tak, že je naděje, že by to mohlo fungovat.
Prosím dotaz: neřešil to už někdo, funguje to tak jak si představuji a popř. je někde seznam dotazů a formát odpovědí? Popř. dotaz na kompletní větu, kterou odpoví EASUN, ze které by se daly vystřihnout dané hodnoty? Ovládání invertoru by byl samozřejmě bonus, ale v této fázi to nepovažuji za zásadní.
Je to nějaká norma komunikace pro více invertorů nebo je to pro každý invertor jiná komunikace?
Asi bych to po delším bádání vykoumal, ale mám podezření, že už to tu někdo řešil, tak se ptám, hlavně pro úsporu času, kterého už moc nemám. Děkuji, mpcz, 28jul2022
-