Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř srp 10, 2022 7:08 am
Leo píše:Hadex znám a je to jen předražena činá.
Nemá někdo něco odzkoušené přímo z ali?
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... .1000002.0
Kdyby to mělo nějaký RS-232 nebo RS-485 výstup, přes který by šlo s rasberry čist info, bylo by to velké +.
Leo píše:Ten EPEVER Tracer MPPT se mi libí.
Nezkoušel jsi napíchnout ten RS485 a přes ser. port kouknout přes nějaký ser. monitor, co s toho leze?
Jsem nikdy nezjišťoval, kolik vše žere. Největší investice budou ty baterky a návratnost asi par roku.
Ale už jsem několikrát uvažoval, udělat si záložní zdroj pro kamery a internet, takže baterky bych nějaké musel koupit. Panely mám zdarma, takže investice EPEVER Tracer MPPT + nějaká přepěťovka + ten Odpínač válcových pojistek
Leo píše:Klucí, neporadí někdo co vše koupit?
Čim víc googlim a čtu, tim jsem s toho blbější.
Na panelu je.
Maximum Power (Pmax) 270W
Maximum Power Voltage (Vmp) 31.7V
Maximum Power Current (Imp) 8.52A
Open Circuit Voltage (Voc) 38.8V
Short Circuit Current (Isc) 9.09A
Maximum System Voltage 1000VDC
Maximum Series Fuse Rating 15A
Solarnoob tu dal odkaz na EPEVER Tracer MPPT 2210AN, což je 20A.
To jako na něj mohu připojít jen ty 2 moje panely?
xmasin píše:Stavěl jsem pro kamaráda malý solární systém pro hlídání stavby. Je tam RPi 2B, kamera, LTE mikrotik a vše je napájené z 74Ah autobaterie a dvou 110Wp panelů přes Victron MPPT regulátor a denní spotřeba je konstatních 0,21 kWh za den.
U MPPT regulátorů se udává maximálni proud do baterie, takže při 20A je to 240W při 12V nebo 480W při 24V, ale pozor baterie musí být schopná takový proud absorbovat, třeba u olověných baterií se doporučuje maximální nabíjecí proud 12% kapacity baterie, takže to je pro 100Ah baterii proud 12A. Takže radši LiFe, kde je rozumný nabíjecí proud do 50% kapacity baterie.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků