Mam vyzkouseno, ze techto 30 ms nevadi zadnemu spotrebici vcetne herniho pocitace.
Pokud by to nějakému vadilo, má ve zdroji příliš malý elektrolyt, stačí dát lepší zdroj.
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř srp 10, 2022 7:07 am
Mam vyzkouseno, ze techto 30 ms nevadi zadnemu spotrebici vcetne herniho pocitace.
kodl69 píše:Ale to mecahnický blokování by tam mělo být... jenom takový info, naprostá většina instalačních stykačů má v jednom okamžiku sepnutý jak spínací, tak rozpínací kontakty. Vlastní zkušenost, byl to celkem výraznej světelnej i zvukovej efekt... tj topbě se začne druhej stykač spínat dřív, než ten první bude jistě rozpojenej. Nevymejšlej vymyšlený...
kodl69 píše:Ale to mecahnický blokování by tam mělo být... jenom takový info, naprostá většina instalačních stykačů má v jednom okamžiku sepnutý jak spínací, tak rozpínací kontakty. Vlastní zkušenost, byl to celkem výraznej světelnej i zvukovej efekt... tj topbě se začne druhej stykač spínat dřív, než ten první bude jistě rozpojenej. Nevymejšlej vymyšlený...
Hyp píše:A jak to těsní, to je na tmel nebo je mezi i kompri páska?
unyhhox píše:Řeším obdobný set up. Můžete mi prosím říci, jak máte provedenou ochranu v případě svaření kontaktu jednoho ze stykačů?
sisdale píše:unyhhox píše:Řeším obdobný set up. Můžete mi prosím říci, jak máte provedenou ochranu v případě svaření kontaktu jednoho ze stykačů?
Stykace mam naddimenzovane, 63A na kontakt. Tato verze stykacu v kontaktu rozpojuje na obou stranach a tak pravdepodobnost svareni obou stran je minimalni. Pokud presto ke svareni dojde a svar neudrzi v kontaktu zbyle kontakty (tedy, aby zabrala elektronicka vazba), tak se proste DS dostane na vystup menice a vyhodi to jistice. Pokud budu mit dalsi smulu, tak to proste odpali par soucastek v menici. Pak vymenim IGBT a par MOSFETU v menici a jede se dale. Uz jsem 2 tyto menice opravoval a neni to tak hrozne. Takze to riziko proste akceptuji.
Rozumne stykace s mechanickou vazbou mi nevejdou do stavajicihoi rozvadece a kdybych chtel zabudovat hlubsi rozvadec, tak bohuzel nemam dostatecnou siri zdi. Nevzhledne pridavne povrchove krabice nebo delat zasadni rekonstrukci a protahovat nove dostatecne kabely od rozvadece do technickeho zazemi pres dalsi mistnosti nechci.
unyhhox píše:Máte legálně vyřešené paralelní připojení mikrozdroje do místa spotřeby? Osobně bych dělal radši mrtvého brouka, ale panely budou do hlavní silnice, takže mi nic jiného nezbývá.
PetrDubi píše:unyhhox píše:Máte legálně vyřešené paralelní připojení mikrozdroje do místa spotřeby? Osobně bych dělal radši mrtvého brouka, ale panely budou do hlavní silnice, takže mi nic jiného nezbývá.
Možná se pletu a někdo znalejší mě opraví, ale neznamená paralelní připojení to, že připojíš měnič přímo k elektrické síti od distributora a tím pádem vůbec neřešíš přepínání sítí? Pokud se nemýlím, tak přepínání domu mezi distribuční síť a měnič je způsob, jak zabránit přetokům a paralelnímu připojení a nemuset tím pádem řešit připojení mikrozdroje (protože potom to funguje v "ostrovním" režimu a nedochází ani k paralelnímu připojení ani k přetokům nebo ovlivňování sítě).
unyhhox píše:
Oni berou ostrov jen systém, který napájí spotřebiče, které jsou plně izolovány od sítě a které k síti nikdy připojeny nejsou a nebudou. Pokud byste měl měnič a napájel jen bazénové čerpadlo, tak to se dá nazvat ostrov. Chata bez el. přípojky by byla ostrov. To, co máme my oni bohužel neberou, jako ostrov. Pozor na to. Pokud nemáte smlouvu o připojení a provalí se to, tak hrozí pokutami.
Uživatelé procházející toto fórum: Atman a 2 návštevníků