Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned čer 11, 2023 2:50 am
Nicholas píše:Pro lithiové baterky: MPPT přizpůsobený ohřev DC spirálou 2,4 kW 60 V (vnitřní odpor 1,5 ohm) s SSR relé spínaným při SOC >= 96% a rozepnutým při SOC < 95%. Tak to budu řešit na doporučení já. Po dlouhém pátrání nejjednodušší volba, když nechci AC ohřev přes měnič.
mobilik píše:Najjednosuhsie riesenie je kybosov vytazovac a ssr rele, z baterky sa nevezme nic a panely su vyuzite na 100% Jednoducha schemicka.
Odoslané z Lenovo P2a42 pomocou Tapatalku
mobilik píše:Najjednosuhsie riesenie je kybosov vytazovac a ssr rele, z baterky sa nevezme nic a panely su vyuzite na 100% Jednoducha schemicka.
Nicholas píše:.............
Řídit to napětím určitě jde, SOC mi přijde elegantnější, když je k dispozici od BMS.
dracekvo píše:Já mám v plánu to řídit vyčítáním stavu tristáru(modbus). Tj. jedna podmínka bude, že musí být ve float a druhá podmínka, že musí být napětí na baterkách nad určitou mezí. Vypnutí pokud baterky klesnou pod jinou mez. Např zap napětí nad 54V + float vypnutí pod napětí 53V a nějaké časové prodlevy.
mobilik píše:Nemusi byt 2kW na FVE. Ten vytazovac posle do bojlera aj 100W ak bude prebitok. Nastavis si na nom napatie ktore ma udrziavat a ak je odber z baterie tak sa prisposoby a posle do bojlera menej. Je to perfektna vec a je to jednoduche a hlavne baterku vobec nezatazuje a funguje krasne plynulo. Je to lepsie ako nejake zopinanie rele pri urcitych napatiach.
kybos píše:Při použití LED osvětlovací techniky se stabilizátory proudu není blikání postřehnutelné.
kybos píše:Efektivita AC a DC ohřevu je shodná.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků