Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 22, 2023 8:34 pm
pave69 píše:A nebo bych mohl asi střídač dát vedle do prádelny, která už má ventilaci a je velká, takže tam by bylo řádově 20-25 °C pořád. Ale znamená to dál od domovního rozvaděče i od baterky, víc delších kabelů, kam dát jističe a tak. Zase bych tím ztrátový výkon využil na vytápění té prádelny. Takže zjišťuji, jakou cestou se vydat. Předem moc díky za rady/názory/zkušenosti.
pave69 píše:Dobrý den,
mám objednaný GW10K-ET (panely budou 9,9kWp, baterka cca 10 kWh) a instalační místnost je cca 1,5x1,5 m bez jakékoli ventilace. Vedou v ní trubky teplovodního topení, cca 10m celkem a v zimě je v ní dost teplo - možná ke 30 °C. Dotaz zní, jak moc topí GW10K-ET a jak se vyrovnává s vyšší provozní teplotou. Co jsem zjišťoval, tak ten P ztrátový může být tak 50-100W (nikde neuvedeno) a oficiálně zvládá provozní teplotu do 60°C. Dodavatel se taky tváří optimisticky, že teplo nevadí. Ale moje zkušenost s elektronikou je, že čím chladněji, tím lépe. Trubky obalím termoizolací, což asi trochu pomůže.
A nebo bych mohl asi střídač dát vedle do prádelny, která už má ventilaci a je velká, takže tam by bylo řádově 20-25 °C pořád. Ale znamená to dál od domovního rozvaděče i od baterky, víc delších kabelů, kam dát jističe a tak. Zase bych tím ztrátový výkon využil na vytápění té prádelny. Takže zjišťuji, jakou cestou se vydat. Předem moc díky za rady/názory/zkušenosti.
novotnfr píše:Zdravím, já mám měnič v garáži, a v pátek na něm bylo 82,5st, jedná se o vnitřní teplotu meniče, nikoli vnější. Dal jsem zespodu 2 radiální ventilátory na 12V/0,5A a za 15 minut byla teplota pod 50st. Otáčky jsou řízeny přes termistor.
Jen nechápu, že mi umístění doporučila firma, která jej instaluje. Dodrželi jsme vzdálenoti do země i stropu a topí to jak ďas???
Díky za Vaše názory?
lisaci píše:novotnfr píše:Zdravím, já mám měnič v garáži, a v pátek na něm bylo 82,5st, jedná se o vnitřní teplotu meniče, nikoli vnější. Dal jsem zespodu 2 radiální ventilátory na 12V/0,5A a za 15 minut byla teplota pod 50st. Otáčky jsou řízeny přes termistor.
Jen nechápu, že mi umístění doporučila firma, která jej instaluje. Dodrželi jsme vzdálenoti do země i stropu a topí to jak ďas???
Díky za Vaše názory?
Dobrý den, neměl byste fotografii umístění ventilátorů pod měničem? Děkuji
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků