GROWATT SPF - automatické zapnutí zátěže

Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
nufnuf
Příspěvky: 9
Registrován: ned bře 13, 2022 9:26 am

GROWATT SPF - automatické zapnutí zátěže

Příspěvek od nufnuf »

Zdravím!

Mám Growatta SPF 3500 - do něj zapojený string 9ti panelů s cca 3,3 kWp - jinak nic (ani baterky, ani AC IN z ČEZu). Takže se zapne jen v okamžiku kdy "svítí" - prostě "tupej" systém. Podle manuálu by měl mít dva vstupy, ale takhle také funguje :)

Nicméně můj problém spočívá v tom, že jsem ho nedokázal donutit k automatickému pokusu o restart a nahození zátěže v okamžiku kdy má dostatek energie z pole. Ráno se nahodí samotný střídač - ale není ještě dostatečný příkon na to aby sepnul zátěž (filtrace bazénu např). Takže hodí warning 21 a na výstup nic nepošle - ale ani třeba za hodinu se zátěž sama nespustí. Přitom výkon je už dostatečný a když ho ručně restartuji (vypnu a zapnu DC odpínače) - tak se zátěž rozjede. Nastavil jsem mu aby dělal restart after overload, ale to zjevně nepomáhá.
V současné době to mám udělané tak, že nastavím výstup do zátěže až třeba hodinu po zapnutí samotného střídače, ale radši bych ho donutil aby opakovaně zkoušel zda už dokáže do zátěže dodat dostatek energie.

Snad jsem to vysvětlil pochopitelně, pokud ne, dovysvětlím. Díky!
Pawel
Příspěvky: 812
Registrován: stř říj 02, 2013 8:57 am

Re: GROWATT SPF - automatické zapnutí zátěže

Příspěvek od Pawel »

Změřit skutečné napětí a proud na stringu. Nebo zkusit přidat třeba i nějaké starší olovo co to udělá. Je jasné že se musí omezit nabíjecí proud do baterek. Na ten filtr dát nějaký časovač aby se zapínal až když bude svítit nebo ho ovládat nějakým napěťovým relátkem. Je nastavený měnič na provoz bez baterek? Takovéto zapojení neznám ale každý regulátor by měl mít nějakou zátěž a to baterku nebo DS.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek