od Plazivec » stř čer 22, 2022 10:52 am
Prozatím nemám FVE připojenou na celej barák, jedou z ní jen žrouty - myčka, pračka, suška, trouba a jedna zásuvka v kuchyni - tohle mám na samostatném okruhu, který jsem zbudoval při rekonstrukci kuchyně koupelny a jídelny. Panely jsem tak rozložil z důvodu lepšího průběhu výtěžku během dne a i když se zdá, že západní strana (je to spíš ZZS) by toho moc neměla dát, tak kupodivu to opravdu prodloužilo zisky. VVS strana zas nabíhá hodně brzy a to bude dobře pro co nejrychlejší dobití baterie a ládování přebytků do bojleru. Který zatím nemám. Jsem pařez, všechno mi trvá nakonečně dlouho.
Edit:
Vlastně jsem chtěl napsat to, že mppt axpertů jsem se rozhodl nepoužít z důvodu, že nemá tak rychlý a dobrý algo jako epevry při proměnlivé oblačnosti a hodně pak ztrácí energie. Zárověň to bude sloužit jako rezerva pro doplnění panelů v budoucnu, jednoduše jen připojím nové stringy k axpertům.
2P3S 285Wp Amerisolar= 1,71 kWp, Epsolar Xtra 4210N, MPP Solar PIP 3kW/24V, 150ah lion CATL
2P3S-V +2P4S-J +2P3S-Z 375Wp Longi Half-cut=7,5kWp, 2xKing1, 2x150ah lion CATL krmena 3xEpevrem místo Kingů
-