od Plazivec » pon čer 20, 2022 11:59 am
Hele, ty kingy zapoj paralelně na 1f abys měl dostatek výkonu pro případ. Pokud to zapojíš na 2f, pořád budeš omezen 5kW na fázi a lecjakej pitomej soubeh byť na minutu ti shodí jeden z kingů a tím celou větev. Příklad, peču ptáka, třeba kačenu, běží pračka, manželka zapne myčku. 7kW půl minuty a jsi down. Můj případ zkušebního provozu na jeden King. A to jsem si myslel, že už je domorodé osazenstvo dostatečně vyškoleno. To bys ty spotřebiče musel umět hodně dobře rozhodit na 2f, počítaje mobilní žrouty typu rychlovarka. Při 1f zapojení oba kingy budeš střídavě na noc vypínat a tím je šetřit a šetřit taky baterku. Nebo třeba v zimě se stáhneš do ulity, omezíš radikálně spotřebu a pojedeš na jednoho, dokud to půjde. Stejně cca na dva měsíce v roce vypneš celou FVE. Pokud to uděláš na 2f oba poběží celou dobu a budou se opotřebovávat, kondy se budou hřát tak jako tak, baterku budou žrát v noci oba dva. Za mě je to blbost.
2P3S 285Wp Amerisolar= 1,71 kWp, Epsolar Xtra 4210N, MPP Solar PIP 3kW/24V, 150ah lion CATL
2P3S-V +2P4S-J +2P3S-Z 375Wp Longi Half-cut=7,5kWp, 2xKing1, 2x150ah lion CATL krmena 3xEpevrem místo Kingů
-