Jak řešíte vytěžování ostrovu?
Mám zatím tak že ráno začne výroba do cca 2 hodin se dobije baterka a jak vidím přepnutí do floatu tak zapnu bojler 1kw pomocí wifi relé... Je to ale nepohodlné a když přijdou mraky tak mi to pak tahá zbytečně z baterie větší proudy...
Bojlery mám doma 2 jeden tedy 1kw a druhý 2,2kw.
To jak to dělám teď mi značně nevyhovuje jelikož kolem toho musím běhat atd... Navíc ten druhý bojler nejde moc dobře krmit z FVE protože má větší odběr než výkon panelů FVE...
Rád bych tedy nějak "nabíjel" bojlery a nešahal na baterku. Viděl jsem něco typu greenbono atd ale absolutně netuším co je kolem toho potřeba.
Má představa je aby to umělo ráno při výrobě dobíjet baterii, jakmilem dosáhne určitého bodu, tak pouštět přebytek do bojleru č1 a č2 (nevím jestli by šlo posílat to do obou najednou. Nebo udělat tak aby to nabilo napřed jeden a pak druhý.. Jde mi o to že přicházím o dost energie... Protože když jsem v práci a krásně svítí nabije se baterie + zapnu bojler z práce přes apku... Jenže vyrobím pak denně v součtu cca 6-7kwh. Kdež to když jsem doma (třeba víkend) tak dokážu z elektrárny dostat i 12-14kwh. Což mě štve protože mi týdně uteče nevyužitých několik desítek kwh.
Pak další můj dotaz zní. když se zapne třeba pračka co udělá vytěžovák? Zareaguje a ubere výkon přebytků a podobně?
Co by jste doporučili?