Zdravím, v elektronice pracuji dlouho, ale v Solární zatím vůbec. Potřebuji měnič 24V / 230V / 50 Hz pro trvalý provoz okolo 500W, ale špičkově bez poklesu alespoň 3kW (cca po dobu pás sekund). Při návrhu jsem se pozastavil u pořízení takového měniče. Není to úplně jednoduché. Sorry proto za pro někoho asi hloupé nebo triviální dotazy. Tedy:
1/ výrobci / prodejci dost často lžou. Výkon neodpovídá skutečnosti vůbec nebo uvádí výkon špičkový jako trvalý.
2/ málokdo uvádí klidový proud bez zátěže, těch +/- 0,8A mě trošku překvapilo u některých 2kW, u 5W se dá předpokládat úměrně více?
3/ rád bych měl LCD na vrchu bedýnky, bohužel jsem takový nenašel ani jeden, všichni to mají na štítu, kde je blbě vidět.
4/ měnič bude napájet ledničku Whirpool, tady čtu, že s ledničkou je potíž. Dá se to nějak řešit výběrem měniče nebo nějak jinak? Technologii pohonu ledničky neznám.
5/ rád bych na LCD měniči měl i odběr z baterie, to je technicky triviální věc, nenašel jsem ale ani jeden, který by to měl.
Je to více dotazů, ale kdo ochotný už tu moji cestu šel, snad může lehce poradit ověřené info z praxe, nejlépe vlastní. Předem díky, mpcz, 14may2022