Zdravím všechny solárníky a hned s pokorou prosím o pomoc / radu...
Chci si doma udělat ostrov a pořídil jsem si GoodWe 3648-EM, 6x panel Canadian Solar 450 Wp a 4x Banner Energy Bull 12V 180 Ah. Blbé je to, že se mi nedaří ani připojit přes WiFi k tomu měniči (kabelové připojení přes RJ45 nemá). Dle návodu je třeba nastavení WiFi dělat, když je měnič připojen pouze na FV panely. Po připojení panelů (1 string, zapojeny do série, napětí cca. 270 V, venku slunce) měnič začne startovat = rozsvítí se všechny LED, pak probliknou jednotlivé LED, pak se asi na 20s rozsvítí "FAULT" a pak už jen občas blikne "COM". Wifi měniče (SSID Solar-WiFixxxxxxxx) je chvílemi viditelná, ale hned zase zmizí. Zarušení okolními WiFi sítěmi je minimální. Reset/reload WiFi tlačítkem na měniči nepomáhá.
Po připojení měniče na síť AC přes "on-grid konektor" měnič nastartuje, trvale se rozsvítí i LED "SYSTEM", "GRID" a tuším, že i "BACK-UP", ale WiFi je opět nedostupná / nestabilní. Pokud už se podaří připojit, tak spojení padá (pingy se ztrácejí).
Prosím vás o info - je výše popsaný postup správný, nebo dělám něco špatně? Je to ostrov, takže EzMeter nezapojuji. Blbé je, že toto už je druhý měnič stejného typu. Ten první, který se choval stejně, mi prodejce vyměnil.
Předem vám děkuji za jakoukoliv radu.
M.