Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon kvě 16, 2022 12:05 pm


Problém s nastavením Studer VT 80

Regulátory Studer

Problém s nastavením Studer VT 80

Příspěvekod SAKO » sob kvě 07, 2022 12:19 pm

Dobrý den, mám Studer VT 80 + Studer XTM a k tomu RCC 02. Baterie Lion Samsung SDI. Měl jsem nastaveno 57,3V, což je na baterkách 56,85V a zhruba 4,06V na článek. Studer měří víc. Ted jsem to chtěl na léto přestavit na míň, dám na 57V a nic, VT dotlačí baterky znovu na 57,3. Dneska ráno jsem tam dal 56,6V a zase nic....znovu to vystoupilo na 57,3V. To napětí je v pohodě, ale proč to nejde přestavit??? Nikdy mi to nedělalo....když jsem přestavil hodnoty, tak to reagovalo hned. Není tam nějaký zámek? Nebo něco? Děkuji.
?
SAKO
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Problém s nastavením Studer VT 80

Příspěvekod mobilik » sob kvě 07, 2022 12:29 pm

Urob komplet reset VT-80 a potom skús znova nastaviť.
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2567
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Problém s nastavením Studer VT 80

Příspěvekod beethowen » sob kvě 07, 2022 1:16 pm

Nemáš synchronizované nabíjení VT a XTM? Respektive, jak máš nastaveno nabíjení v XTM?
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 770
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Problém s nastavením Studer VT 80

Příspěvekod SAKO » sob kvě 07, 2022 3:24 pm

Ted jsem mimo, ale při posledním nastavování XTM jsem něco přestavoval, myslím, že nabíjecí proud, dal jsem to na max. protože jsem koupil výkonnejší centrálu, zkoušel jsem to, možná jsem něco přestavil, nejsem v tom přeborník, fakt jen uživatel se základními znalostmi co potřebuje energii, kde není....Hausbot..Na co se mám teda v nastavení XTM podívat? Moc děkuji.
?
SAKO
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Problém s nastavením Studer VT 80

Příspěvekod SAKO » ned kvě 08, 2022 7:10 pm

beethowen píše:Nemáš synchronizované nabíjení VT a XTM? Respektive, jak máš nastaveno nabíjení v XTM?


Ano, asi to tak bylo, snížil jsem nabíjecí napětí v XTM a už VT reaguje ihned, při snížení nabíjecího napětí ihned omezuje dobíjení ....kde prosím najdu tu synchronizaci? Bude to tím. Je tam strašně moc položek k nastavení, ta synchronizace je v nastavení VT, nebo v XTM? Já fakt nejsem v tom přeborník....Moc děkuji.
?
SAKO
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Problém s nastavením Studer VT 80

Příspěvekod milhaus » úte kvě 10, 2022 7:57 pm

SAKO píše:
beethowen píše:Nemáš synchronizované nabíjení VT a XTM? Respektive, jak máš nastaveno nabíjení v XTM?


Ano, asi to tak bylo, snížil jsem nabíjecí napětí v XTM a už VT reaguje ihned, při snížení nabíjecího napětí ihned omezuje dobíjení ....kde prosím najdu tu synchronizaci? Bude to tím. Je tam strašně moc položek k nastavení, ta synchronizace je v nastavení VT, nebo v XTM? Já fakt nejsem v tom přeborník....Moc děkuji.


Je to v nastavení VT-
- par. 10037 na NO
Potom se bude baterie nabíjet dle hodnot nastavených ve VT ! Pozor na výrobní nastavení ve VT, upravit k dané baterii. Hlavně absorbci 10009 a floating 10005.
?
milhaus
 
Příspěvky: 227
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Problém s nastavením Studer VT 80

Příspěvekod SAKO » stř kvě 11, 2022 6:24 am

Děkuji.
?
SAKO
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Problém s nastavením Studer VT 80

Příspěvekod yolo80 » stř kvě 11, 2022 8:56 am

milhaus píše:Je to v nastavení VT-
- par. 10037 na NO
Potom se bude baterie nabíjet dle hodnot nastavených ve VT ! Pozor na výrobní nastavení ve VT, upravit k dané baterii. Hlavně absorbci 10009 a floating 10005.

Ak pouzijem par. 10037 na NO a mam viac kusov VT. Zostanu medzi sebou zosynchronizovane, alebo musim kazdy konfigurovat zvlast? Dik za odppoved.
?
yolo80
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned led 09, 2022 11:08 am


Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'