Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát bře 24, 2023 10:39 pm
ota píše:No super!
Vzhledem k tvému počtu příspěvků na fóru budeš určitě odborník a hned tu chceš rejžovat peníze.
Napiš kolik si účtuješ za minutu telefonické poradny.
mati píše:ota píše:No super!
Vzhledem k tvému počtu příspěvků na fóru budeš určitě odborník a hned tu chceš rejžovat peníze.
Když já dotyčnému docela rozumím , že to zkouší , protože za ty rady je to opravdu spousta peněz pro nás "bastlíře" , co vše dělají tak , aby je to moc nestálo. Já jsem tenkrát Kolaříka ještě ukecal , za rady ohledně nastavení sítí v MP2.
Na druhou stranu , Kolařík si nechá rady samozřejmě zaplatit , protože s tím strávil spoustu času , aby mohl poradit a náklady jako takové jistě také měl.
Ale protože se to nabízí : bádám nad tím , jak ( kde ) lze přestavit napětí pro nabíjení "bulk"- Zatím jsem tuto možnost nikde nenašel. Ani v MP2, ani v ESS , ani přes Venus a nemám do systému připojenou BMS.
A stále mi v nabíječích Victron visí 29,18V - což je pro moje LiFeyPo Winston hrozně moc. (Řeším zatím oklikou - ale!! ). Když vlezu do MPPT přes VRM portál , tak vidím těch 29,18V při paralením fungování a externím ovládání . Ale kde změnit!!
Tak poraďte , ať si můžu připadat za pitomce -- vždyť je to předse jasný!Ne!
M.
FRSO píše:mati píše:ota píše:No super!
Když já dotyčnému docela rozumím , že to zkouší , protože za ty rady je to opravdu spousta peněz pro nás "bastlíře" , co vše dělají tak , aby je to moc nestálo. Já jsem tenkrát Kolaříka ještě ukecal , za rady ohledně nastavení sítí v MP2.
Na druhou stranu , Kolařík si nechá rady samozřejmě zaplatit , protože s tím strávil spoustu času , aby mohl poradit a náklady jako takové jistě také měl.
Ale protože se to nabízí : bádám nad tím , jak ( kde ) lze přestavit napětí pro nabíjení "bulk"- Zatím jsem tuto možnost nikde nenašel. Ani v MP2, ani v ESS , ani přes Venus a nemám do systému připojenou BMS.
A stále mi v nabíječích Victron visí 29,18V - což je pro moje LiFeyPo Winston hrozně moc. (Řeším zatím oklikou - ale!! ). Když vlezu do MPPT přes VRM portál , tak vidím těch 29,18V při paralením fungování a externím ovládání . Ale kde změnit!!
Tak poraďte , ať si můžu připadat za pitomce -- vždyť je to předse jasný!Ne!
M.
Vše by mělo jít nastavit, akorád to nabíjení přes MP nejde moc dolů to napětí nastavit, co přesně máš na mysli, z ESS ti neporadím. Proč používáš nabíjení přes MP ?
Dagus píše:Nemáš zaplé dvcc? To se pak neřídí tím co je napsané v mppt ani mp2, ale tím co říká software.
Reslektive neměl jsi ho nekdy5 zaplé? Regly se pak musí dát do továrka a znovu připojit, aby se řídili sami. Ext control vypadá na to dvcc, to tam nemůže být. Musí tam být abs/bulk/float.
rottenkiwi píše:Treba nastavit aj pre regl Victron aj pre MP II rovnake napatie, ja mam napr. 58.6
a pri 58.0 mi prijde email, ze pozor alarm, baterky su hore.
Ale blblo to, ak nebolo dostatocne SOC a ja ho nemam merane presne,
tak to niekedy nabijalo az do 58.8 V.
Ked ma niekto SOC merane presne napr. BMV, a synchronizuje to casto na 100 %
tam by nemal byt problem.
Proste staci dany problem vyhladat v anglictine na net-e, victron ma vybornu
podporu komunity a ak nepomozu, priamo pisat viktronakom, vdzy mi odpovedali
takmer okamzite v prac. dni, dokonca zapracovali do firmveru aj nestandarde poziadavky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků