Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon kvě 16, 2022 1:09 pm


nastavení Multiplus

Měniče Victron
Předchozí

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Michal A » pát kvě 06, 2022 2:06 pm

V 3 phase režimu s největší pravděpodobností vždy přepnout všechny tři na AC nebo se zase odpojí od AC . Jak tedy udělat by L2 a L3 . Řekli L1 aby je všechny přepnul. Pokud se náhodou L2 nebo L3 taky přetíží.
Ve 3 phase režimu se asi počítá s tím, že rozdíl na fázích nebude velký a tak se to řídí podle L1.
?
Michal A
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Dandis » pát kvě 06, 2022 4:46 pm

Michal A píše:Dobrý den .
Dedicated Ignore AC input mám samozrejmně zvolené. Ale pokud toto zadám do MP2 L1,L2,L3 tak se mi při přetížení L2 nebo L3 nepřipojí AC IN. To funguje Jen na L1 a to se připojí všechny. Mám z toho pocit že L1 jako Máster při přetížení L1 připojí všechny což je správně. Ale při přetížení L2 -L2 není máster a nemůže o tom rozhodnout. Pokud nahraji Vitual switch Drive aux relay (VS on Open )+ dedicated ignore Ac Input do všech tak při přetížení L2 v L2 cvakne nějaké relé ale nic se nestane. V L3 to samé. Buď se musí MP2 L1 L2 L3 propojit přes nějaké relé aby Máster L1 věděl že L2 a L3 je přetížen a přepnul všechny tři a nebo se do Mástru musí dát jiný Virtuál switch než do L2 a L3.
Pokud totiž dedicated ignore Ac Input nahraji pouze do L1 a do L2 a L3 nenahraji nic tak při přetížení L1 přepnou všichni a při přetížení L2a L3 nic.

Jsem z toho Jelen. Mašel jsem 2 stejné problémi na cizích zahranižních fórech a oba bez odpovědi. Oba se týkali 3 Phase soustavi.



Ano Ano, po několika hodinách zkoušení a nastavování jsem zjistil, že mi to dělá něco hodně podobného. V podstatě má primární otázka tohoto vlákna.

Oba dva měniče nezávisle na sobě uvedeny do základního nastavení přehráním firmware. Nezávisle nastaveny potřebné parametry a problém stále přetrvává

Při zapojení a nastavení L1 jako jednofázový vše funguje jak má. To samé u L2. ALE !!!! jakmile připojím oba dva jako L1 + L2 nafázuji je tak připojování k AC in přestane fungovat.

A teď babo raď :cry:
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod FRSO » pát kvě 06, 2022 4:58 pm

To je stejný problém jako v tomto vlákně.
viewtopic.php?t=8634&p=168277#p168277
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron 250/85-TR, 9 kWh Lion 15S ve zkušebním provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1706
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Dandis » pát kvě 06, 2022 5:07 pm

díky
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod gupa » pát kvě 06, 2022 10:27 pm

Michal A píše:Ano jsou v Grupu. Proběhla i konzultace a Master je Master a řídí i Fázi 2 a 3. Pokud tedy pretižím L1 přepnout na síť všechny tři. Pokud přetížím L2 nebo L3 nic.


Ještě píšou kdesi v návodu:

Dejte si pozor na fázovou rotaci mezi střídačem a střídavým proudem, pokud je zapojen do rotace, která se liší od programování multis, systém nepřijme vstup sítě a pracuje pouze v režimu střídače. Pokud je připojeno zařízení GX, bude signalizovat alarm rotace fáze. V takovém případě vyměňte dvě fáze, abyste ji opravili, nebo přeprogramujte jednotky tak, aby odpovídaly rotaci kabeláže.

https://www.victronenergy.com/live/ve.b ... se_systems
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1765
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Michal A » ned kvě 08, 2022 10:26 am

Pokrok pouze tady. To relé co v MP 2 cvakne asi spojí MP2 k fázi ale přesto ne nic nezmění. V ten okažik se ale MP2 přifázuje. Abych toho dosáhl změnil jsem GRID na EUROPE a zmizelo UPC. Beze změny Fází se to sfázovalo. Musí být MP2 připojen k Fázi a to asi nějakým relátkem v něm. I tak ale Přetížení Fáze L2 a L3 nepřepne všechny tři na SíŤ.
?
Michal A
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Michal A » pon kvě 09, 2022 5:41 pm

Vyřešeno. MP2 už přepínají i při přetížení L2 a L3 všechny.
?
Michal A
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Soban » pon kvě 09, 2022 5:47 pm

A jak jsi to vyřešil aby ostatní věděli?
1600Wp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 4800Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) | Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 352
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Michal A » čtv kvě 12, 2022 3:30 pm

Propojení měničů AUX1 a RELAY , pomocí tohoto L1 dostane zprávu od L2 a L3. Pak je potřeba nastavit asistenty. V krátkosti. Vše jede OFF GRID. Při přetížení jedné z fází se všechny MP2 připnou na GRID a v režimu ESS si přisosávají. Jsou zde určitě malé přetoky. Takže to asi není úplně ideální. Po skončení přetížení se po předem nastavené době vše přepne OFF GRID. Určitě by to šlo nastavit i bez režimu ESS. takže místo přisosávání by to šlo při přetížení pouze na sít. Taková varianta lze. Bylo mi řečeno že ESS režim má více možností a lepší asistenci nabíjení . což se mi opravdu zdá. Dříve mi bez ESS nabíjení strašně lítalo nahorů a dolů včetně vybíjení i když slunce jelo na MAX. Ted je to krása. Nabíjení je rovnoměrné samozřejmě dle slunce. Zdá se mi že MP2 a MPPT regulátory lépe spolupracují s výrobou a spotřebou. Mohu se však mýlit, nejsem žádný odborník. Uvítám názor . Bylo mi též řečeno at si dám proudové sensory na AC IN před každý MP2. Reagují prý 10x rzchleji než centrální ET340 což mám. Dám i proudové sensory až dorazí. Děkuji Všem za rady na tomto fóru. M.A.
?
Michal A
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Marcus81 » čtv kvě 12, 2022 3:56 pm

Daju sa prudové senzory pripojit aj na MP1, či to funguje iba na MP2 ?!
Aky presny typ senzorov tam budes davat?
Hybrid, 4x260Wp Amerisolar, 6x260Wp Mono CSun, 2x260Wp Aleo, 9x 230Wp JuliSolar, 32x Astronergy 245Wp, 3f-Victron Energy Multiplus 48/5000, 750 Ah trakčná, 800 Ah OPzV stacionarne, 3xMPPT Victron Energy 150/70-Tr, 1xMPPT Victron Energy 150/45-Tr, AC-out Coupling Fronius Symo 4.5-3-M
zatial vsetko vo výstavbe...
Uživatelský avatar
Marcus81
 
Příspěvky: 337
Registrován: pát dub 28, 2017 7:05 pm
Bydliště: Blízko Senec, SVK

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod FRSO » čtv kvě 12, 2022 5:01 pm

Marcus81 píše:Daju sa prudové senzory pripojit aj na MP1, či to funguje iba na MP2 ?!
Aky presny typ senzorov tam budes davat?

Pokud tam máš ten Jack konektor pto tu sondu v tom MPI, tak snad jo, ale on tam tuším není.
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron 250/85-TR, 9 kWh Lion 15S ve zkušebním provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1706
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Marcus81 » čtv kvě 12, 2022 5:10 pm

Aha, to musi byt taky konektor?!
Nie, taky tam nie je, tak nic teda :?
Hybrid, 4x260Wp Amerisolar, 6x260Wp Mono CSun, 2x260Wp Aleo, 9x 230Wp JuliSolar, 32x Astronergy 245Wp, 3f-Victron Energy Multiplus 48/5000, 750 Ah trakčná, 800 Ah OPzV stacionarne, 3xMPPT Victron Energy 150/70-Tr, 1xMPPT Victron Energy 150/45-Tr, AC-out Coupling Fronius Symo 4.5-3-M
zatial vsetko vo výstavbe...
Uživatelský avatar
Marcus81
 
Příspěvky: 337
Registrován: pát dub 28, 2017 7:05 pm
Bydliště: Blízko Senec, SVK

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod turbyho » čtv kvě 12, 2022 9:04 pm

pokud nemas spotrebu/vyrobu pred MPII tak ty senzory jsou uplne na draka. interni fungujou uplne stejne. jestli je chces tak ti je poslu za pulku :-)
16x410Wp + 16x450Wp, 2xSmartSolar 250/100, 2xMP-II 2.4kW, 1xKing 5kW, 2x16x280Ah lifepo cina - poloostrov v polabi (bez ess)
?
turbyho
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob lis 27, 2021 5:56 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod Marcus81 » čtv kvě 12, 2022 9:15 pm

Pred MP1 nemam ziadnu vyrobu, tak asi mas pravdu, su mi na draka. Zaujimalo ma to iba informačne ci je mozne nieco take doplnit aj do MP1, ale dakujem za info.
Ked tak na tym premyslam, k comu vlatne su tie meracie trafa, ked mas vyrobu pred MP?!
Hybrid, 4x260Wp Amerisolar, 6x260Wp Mono CSun, 2x260Wp Aleo, 9x 230Wp JuliSolar, 32x Astronergy 245Wp, 3f-Victron Energy Multiplus 48/5000, 750 Ah trakčná, 800 Ah OPzV stacionarne, 3xMPPT Victron Energy 150/70-Tr, 1xMPPT Victron Energy 150/45-Tr, AC-out Coupling Fronius Symo 4.5-3-M
zatial vsetko vo výstavbe...
Uživatelský avatar
Marcus81
 
Příspěvky: 337
Registrován: pát dub 28, 2017 7:05 pm
Bydliště: Blízko Senec, SVK

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod turbyho » pát kvě 13, 2022 4:17 pm

to bylo hlavne na Michal A. k staremu mp je myslim nejde pripojit.

meri proud a smer proudu z/do gridu. davaji se na privod ac jeste pred pripadne spotrebice zapojene mimo mp. aby mp nevyhodnocoval dodavku do techto spotrebicu jako dodavku do site
16x410Wp + 16x450Wp, 2xSmartSolar 250/100, 2xMP-II 2.4kW, 1xKing 5kW, 2x16x280Ah lifepo cina - poloostrov v polabi (bez ess)
?
turbyho
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob lis 27, 2021 5:56 pm

Re: nastavení Multiplus

Příspěvekod turbyho » pát kvě 13, 2022 4:17 pm

to bylo hlavne na Michal A. k staremu mp je myslim nejde pripojit.

meri proud a smer proudu z/do gridu. davaji se na privod ac jeste pred pripadne spotrebice zapojene mimo mp. aby mp nevyhodnocoval dodavku do techto spotrebicu jako dodavku do site

takze pokud pred mp neni spotreba ani vyroba, jsou k nicemu a staci uplne stejne (principem) interni senzory
16x410Wp + 16x450Wp, 2xSmartSolar 250/100, 2xMP-II 2.4kW, 1xKing 5kW, 2x16x280Ah lifepo cina - poloostrov v polabi (bez ess)
?
turbyho
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob lis 27, 2021 5:56 pm

Předchozí

Zpět na Victron

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'