Axpert Max 7200

Měniče Axpert
Uživatelský avatar
Marek_Kuřim
Příspěvky: 302
Registrován: čtv led 10, 2013 1:24 pm
Lokalita: Blansko
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Blansko

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Marek_Kuřim »

Sindyk
Díky za vyčerpávající a pro mě dostačující odpověď.
Marek Svoboda
___________________________
Fyzikální zákony jdou velmi těžko obechcat, zvláště třeba ten Ohmův. Myslete na to, když se hrabete v elektrice.
oblíbená muzika: metal, folk, country
polom123456
Příspěvky: 47
Registrován: ned říj 27, 2019 5:16 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od polom123456 »

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Zapojil jsem přívod do střídače z DS TN-C a ze střídače mám mezi L a N cca 120V, mezi L a PE 230V. Vývod jsem chtěl nechat TN-S. Nevím si rady a propojovat PE s N se mi nechce... Díky za rady
Ruda
Příspěvky: 99
Registrován: stř led 12, 2022 10:23 pm

Axpert Max 7200W recenze

Příspěvek od Ruda »

Ahoj , chtel jsem se zeptata na plusy a minusy tohoto menice

Mam 17 panwlu 365 w - 6,2 kw .
Trosku me tlaci cas a na vyber moc neni . Predem Dekuji!!
martin.zivny
Příspěvky: 3
Registrován: stř dub 20, 2022 1:30 pm

Axpert Max 7200 48v firmware fail

Příspěvek od martin.zivny »

Ahoj, po uspesnem upgrade firmware (zapsano 100%, verify flash ok) na baterkach mam nefunkcni panel displaye.Dispaly neukazuje nic, tlacitka nereaguji a pres rs232-usb port s pocitacem nekomunikuje. Zkousel jsem vice pocitacu a zda se, ze zde problem neni. Nejaky napad jak to poresit? Nebo jak donutit zarizeni opet komunikovat? Pripadne jaka je moznost pouziti micro usb portu na zarizeni a upgrade firmware z neho?
PetrDubi
Příspěvky: 1341
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od PetrDubi »

Všude se píše, že máš nejdřív udělat upgrade panelu a potom teprve měniče. Dodržel jsi to?
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
jars10
Příspěvky: 95
Registrován: úte čer 07, 2016 8:26 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od jars10 »

PetrDubi píše:Všude se píše, že máš nejdřív udělat upgrade panelu a potom teprve měniče. Dodržel jsi to?
Já se s tím pral a upgradoval několikrát i v opačném pořadí. A podařilo se mi to.
Dělal jsem chybu, že jsem klikl na tlačítko nahrání a ten upgradovač je tak blbě nelogicky napsaný, že bez upozornění okamžitě smaže FW ještě než ověří a načte soubor a pak se teprve snaží o upgrade, který mu může havarovat. Zkoušet nahrávat několikrát, až se chytne.
PetrDubi
Příspěvky: 1341
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od PetrDubi »

To chápu, ale pokud se udělá upgrade měniče a panel má starý fw, tak prej ten panel přestane fungovat a nic nezobrazuje (vypadá jako mrtvý) - to jsou informace od výrobce i od lidí, kterým se to podařilo. Proto jsem se na to tazatele ptal. .
A pokud to tak bylo, tak je teď potřeba nahrát nový firmware i do panelu, což prý bývá při tomhle stavu složitější, ale musí to zkoušet. Někdy taky šlo nahrát fw na flashdisk, připojit ho do panelu a oak to zapnout, ale musel být nějaký přesný název toho fw a nemusí to fungovat s novějšíma velkýma flashkama - většinou je potřeba pro takovýhle postupy použít nějakou starou flashku 2, 4 nebo maximálně 8 GB (i když při normálním provozu ta nová velká flashka funguje - jenom ten firmware se z ní nedaří nahrát). To samé bývá třeba i u linuxových set-top boxů.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
pavel23
Příspěvky: 8
Registrován: pon led 18, 2021 7:46 am

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od pavel23 »

Ked som nahrával firmware tiež sa mi stalo to isté a displaj tma na meniči.Nakoniec sa mi to podarilo byriešiť tak že som použil iný RS232 to Usb kabel a znova nahral firmware a už to islo v poriadku
martin.zivny
Příspěvky: 3
Registrován: stř dub 20, 2022 1:30 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od martin.zivny »

Pokud si pamatuji, tak poradi jsem dodrzel. Problem ted mam, ze na serial portu to pise "connection fail" a nemam jiny kabel na zkouseni. Takze zkusim sehnat jiny kabel pripadne zkusim sehnat navod na ten flash disk. Jinak diky.
Uživatelský avatar
marko250
Příspěvky: 3338
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Lokalita: Hlučín
Bydliště: Hlučín

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od marko250 »

12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Franta2776
Příspěvky: 2354
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Franta2776 »

K k tomu Axpertu Max 7200.Má taky omezovač výkonu na MPPT, každý vstup se zastaví na 4000W neodpojí panely víc si z panelů nevezme.Celkem 8000W a mám připojeno 10600Wp a zatím žádný problém.
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, baterie štítkových 73kWh(Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel štítkových 1230Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Mppt Easun 6048
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pajavk
Příspěvky: 111
Registrován: pát bře 15, 2019 2:18 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Pajavk »

mám dotaz na majitele 7200, nějak nemůžu dosáhnout ekvalizace, i když ji spustím ručně stále drží napětí baterky (olovo) na bulku a omezuje výkon ze střechy. I když bliká na displeji ekvalizace, nezvedne napětí baterky i když výkonu ze slunce má hromadu. ekv mám na 62V. Musím to naklikat ručně dát mu bulk na 62V potom to vytáhne takhle vysoko bezproblému. Ekvalizace automatická ale prostě nefunguje. Čím to ?
Soban
Příspěvky: 3431
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Soban »

Máš nastavené že máš zaplavenou baterku - s elektrolitem?

U AGM/GEL se eqalizace nedělá je zakázaná.

A nebo musíš nastavit uživatelské nastavení a ručne ji povolit a pak by měla jít ručně spustit.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
Pajavk
Příspěvky: 111
Registrován: pát bře 15, 2019 2:18 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Pajavk »

Soban píše:Máš nastavené že máš zaplavenou baterku - s elektrolitem?

U AGM/GEL se eqalizace nedělá je zakázaná.

A nebo musíš nastavit uživatelské nastavení a ručne ji povolit a pak by měla jít ručně spustit.
ano mám samozřejmě flooded, i když ji pustím ručně na displeji bliká 09 ale baterka je celej den pouze v absorbci i když je výkonu ze slunce dostatek na to ji vyhnat k 62V
Jan Kolář
Příspěvky: 5
Registrován: pon kvě 30, 2022 3:06 am

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Jan Kolář »

Potřeboval bych poradit s nastavením bypassu. Ihned po připnutí sítě se zapne bypass i v režimu SBU. Nějak se mi to nedaří nastavit. Baterie mám pylontechy. Popřípadě kdo jede tuhle konfiguraci bylo by možné mi doporučit ideální nastavení?

Děkuji
Soban
Příspěvky: 3431
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Soban »

Nemáš tam nastavené velké napětí pro návrat na baterie?

Pak měnič zjistí že je malé napětí baterky a zůstává v bypasu. Položka 13 měniče.

Další zrada - máš je propojené s měničem ty baterky a komunikují OK?
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
Tomano79
Příspěvky: 83
Registrován: stř úno 19, 2020 6:28 pm
Lokalita: Bystřice pod Hostýnem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 16000
Kapacita baterie [kWh]: 40

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Tomano79 »

Borci, rychlý dotaz pro kamaráda: Jde na Axpertovi MAX 7200 nastavit maximální nabíjecí napětí na baterce na cca 49V (12s Li-Ion zatím bez komunikace s měničem). Minimum bude 40V. Půjde to? Díky.
12 panelů východ, 24 panelů západ, 18 panelů jih Amerisolar, Victron Smartsolar 1x150/70 + 2x150/100 -Tr VE.Can, 3x Victron Multiplus I 48/5000, BMV 700, Color Control GX, Baterie Li-Ion 8x Tesla battery pack + SimpBMS, ET340, ostrovní režim s možností přepnutí na síť, spuštěno 27.4.2020, Wall box smart EVSE, e-Golf.
Soban
Příspěvky: 3431
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Soban »

Teoreticky by to jít mělo, nejsem u pc tak si stáhni návod tam to bývá napsané.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
Franta2776
Příspěvky: 2354
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Franta2776 »

Tomano79 píše:Borci, rychlý dotaz pro kamaráda: Jde na Axpertovi MAX 7200 nastavit maximální nabíjecí napětí na baterce na cca 49V (12s Li-Ion zatím bez komunikace s měničem). Minimum bude 40V. Půjde to? Díky.
Ahoj, rozsah nabíjecího napětí je 48-62V viz návod
https://gbc-solino.cz/wp-content/upload ... .2K-CZ.pdf
Pozor bod12 návrat ke spotřebě ze sítě je 44-51V

Takže to nepůjde vybíjet do 40V
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, baterie štítkových 73kWh(Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel štítkových 1230Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Mppt Easun 6048
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Tomano79
Příspěvky: 83
Registrován: stř úno 19, 2020 6:28 pm
Lokalita: Bystřice pod Hostýnem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 16000
Kapacita baterie [kWh]: 40

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Tomano79 »

Děkuji za nakopnutí správným směrem, manuál by mě napadl asi jako poslední :D Dole je rozsah 42-48V a nahoře 48-62V, dobrá připomínka bod 12. To že to nepůjde až ke 40V asi úpně nevadí, bude to jakási forma ochrany proti vybití ;)
12 panelů východ, 24 panelů západ, 18 panelů jih Amerisolar, Victron Smartsolar 1x150/70 + 2x150/100 -Tr VE.Can, 3x Victron Multiplus I 48/5000, BMV 700, Color Control GX, Baterie Li-Ion 8x Tesla battery pack + SimpBMS, ET340, ostrovní režim s možností přepnutí na síť, spuštěno 27.4.2020, Wall box smart EVSE, e-Golf.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek