Axpert Max 7200

Měniče Axpert
Madra
Příspěvky: 161
Registrován: pát čer 28, 2019 2:18 pm
Bydliště: Psáry

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Madra »

To je v plánu. To už je vyšší dívčí na mě. Je zajímavé, že Číňana z hadexu to nezlobili, ale než to echt pokakat....
Madra
Uživatelský avatar
marko250
Příspěvky: 3338
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Lokalita: Hlučín
Bydliště: Hlučín

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od marko250 »

Marek_Kuřim píše: pon říj 30, 2023 8:27 am Ahoj Maxáci,

měl bych prosím další dotaz.
V návodu je psáno, že microUSB na ovládacím panelu slouží mimo jiné i k aktualizaci FW prostřednictvím USB flešky...
Máte někdo osobní zkušenost s upgradem touto cestou?
Děkuji
viewtopic.php?f=44&t=6379&start=220
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
kaloiscz
Příspěvky: 9
Registrován: stř pro 06, 2023 8:07 pm
Lokalita: znojmo
Výkon panelů [Wp]: 5
Kapacita baterie [kWh]: 5
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od kaloiscz »

Ahojte má teda přetoky?Chtěl bych si ho koupit .Nebo existuje řešení kromě odpojení od DS nějaké nastavení aby přetoky nebyly?A ještě se chci zeptat jakou by jste si k němu koupily baterii.Děkuji
PetrDubi
Příspěvky: 1341
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od PetrDubi »

Měnič bez baterie nebude nikdy bez přetoků (pokud se nebavíme o měniči pro bojler typu BEL). Tečka
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
Uživatelský avatar
Audis
Příspěvky: 2
Registrován: pon úno 12, 2024 10:44 am
Lokalita: ČB
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 2,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: ANO

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Audis »

Dobrý den,

Projel jsem celé fórum, dokonce i jiné a stále se mi nedaří vyřešit problém.

Jedna věc je komunikace s Pylontech U2000c( výměna kabelu nepomohla) tudíž jedu na “USE”

Setting 12 48V

Setting 13 51V

Setting 26 53.2V

Setting 27 54V

Setting 29 48V

Zde ale narážím na problém “04” měnič hlásí nízké napětí na baterii, ale fyzicky na baterii svítí 4/6 diod.

Zapojení mám bez sítě pouze na 1x U2000c, zatím pouze na Bojler (pokud odpálím spirálu nebude to drahé)

Mám na Maxe dovedený jeden string 3,6kwp

Občas se stane že při vysokém výkonu od cca. 2,7kw začne na baterii blikat i červené “ALM” ale když zapnu Bojler zhasne.

Snažil jsem se dát všechny poznatky co mám, dokáže mi z toto někdo vyhodnotit kde je chyba ?

Předem díky
Přílohy
IMG_9014.jpeg
IMG_9013.png
lwj
Příspěvky: 24
Registrován: stř úno 17, 2021 8:45 am
Lokalita: Plzeň
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13,77kWp
Kapacita baterie [kWh]: 40,8kWh
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Horní Bříza

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od lwj »

Ahoj!
To blikání červené LEDky je alarm, při 2,7KW je proud do baterky nad 50A, což je nad limitem téhle (Má asi 36A nabíjení, vybíjení).
Pomohlo by dát další baterku paralelně.
Nevím, jestli má Axpert CAN komunikaci, pokud jo, zkusil bych ji. To nastavení napětí je dle mého dost vysoko ...
Axperta nemám
lwj
13,77kWp
string 1 - 1 815Wp + Epever Xtra4415
string 2 - 1 950Wp + Epever Tracer AN5420
string 3 - 2 250Wp + Epever Xtra4415
string 4 - 1 300Wp + Epever Xtra4415
string 5 - 2 600Wp + Epever Tracer AN6420
string 6 - 3 300Wp + Epever Tracer AN8420
string 7 - 560Wp + modrásek jako mikrostřídač do Xtend Solarmi

40,8kWh
6x Pylontech US3000C, 4x Pylontech US5000
Xtend Solarmi SUN-12K-SG04LP3-EU
Uživatelský avatar
Audis
Příspěvky: 2
Registrován: pon úno 12, 2024 10:44 am
Lokalita: ČB
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 2,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: ANO

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Audis »

Jedna věc vyřešena díky.

Překoukl jsem se o řádek a nastavil max. 50A…

Recommend Charge je 25A
quadi
Příspěvky: 13
Registrován: pon čer 26, 2023 2:16 pm
Lokalita: Horné Orešany
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7280
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od quadi »

Ahojte, asi druhý deň mám problém s komunikáciou medzi meničom a jeho wifi modulom, aj keď spravim rekonfiguráciu, nekomunikuje wifi modul s meničom všetko ostatne funguje, je to dosť podozrivé, lebo sa mi to pokazilo na oboch meničoch v priebehu dvoch dni. Jeden vidím ako offline a druhý zobrazuje stále data z času kedy sa to pokazilo. Nemáte niekdo podobnú skúsenosť?
Skúšal som aj odpojiť meniče od baterky a FV, akože reset a nič, káble sú OK
Přílohy
IMG_2850.jpeg
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od silverfox »

quadi píše: pát úno 16, 2024 11:08 pm Ahojte, asi druhý deň mám problém s komunikáciou medzi meničom a jeho wifi modulom, aj keď spravim rekonfiguráciu, nekomunikuje wifi modul s meničom všetko ostatne funguje, je to dosť podozrivé, lebo sa mi to pokazilo na oboch meničoch v priebehu dvoch dni. Jeden vidím ako offline a druhý zobrazuje stále data z času kedy sa to pokazilo. Nemáte niekdo podobnú skúsenosť?
Skúšal som aj odpojiť meniče od baterky a FV, akože reset a nič, káble sú OK
Může být problém na čínském cloudu, hlášeno i na jiných forech že se jim SW chová divně, byť obrázek na to nevypadá
quadi
Příspěvky: 13
Registrován: pon čer 26, 2023 2:16 pm
Lokalita: Horné Orešany
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7280
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od quadi »

Nad cloudom som rozmýšľal aj ja. Inak dnes ráno oba meniče začali dávať informácie, ale uvidím dokedy, pretože aj včera išli oba z rana, ale iba do 10:38, potom sa jeden choval ako offline a druhý dával info čo si naposledy pamätal, samozrejme meniče a nabíjačky si išli svoje a všetko okrem komunikácie pracovalo správne.
Franta2776
Příspěvky: 2354
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Franta2776 »

Měl jsme včera stejnou chybu cca 2xza rok se toto děje.Buď v klidu:)))
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, baterie štítkových 73kWh(Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel štítkových 1230Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Mppt Easun 6048
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Ender
Příspěvky: 12
Registrován: sob úno 05, 2022 10:13 am

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Ender »

Audis píše: pon úno 12, 2024 12:00 pm Jedna věc vyřešena díky.

Překoukl jsem se o řádek a nastavil max. 50A…

Recommend Charge je 25A
A ta druha vec je podle me zpusobema chybnym merenim napeti na baterii v menici. Je potreba to napeti zkalibrovat pres CommunicateTool. Zkus si voltmetrem zmerit jake je opravdu napeti na baterii. Neverim ze Pylon ukazuje 4 zelene LED (vic jak 50% SOC) a menic ukazuje 48V. Nevim jestli nema MAX nejaky jiny prikaz, MKX to ma viz priloha....mohlo by to byt stejne.
Přílohy
MK MKX MGX Battery voltage cal (1).pdf
(417.81 KiB) Staženo 46 x
9,1kWp jih; 2x5048MKX v paralelnim zapojeni; 15,6kWh Pylontech + 280Ah Lifepo4
Mogul
Příspěvky: 152
Registrován: sob srp 20, 2022 9:20 pm
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Mogul »

Taky mám tuhle chybu nekomunikujícího WIFI modulu u Maxe 8k a trvá mě už skorem 1 celý měsíc. Koukal jsem, že v době, kdy to spadlo mě, to spadlo i jiným uživatelům.
Bohužel se nedá ani znovupřipojit, protože nevidím ani síť, kterou by měl vysílat WIFI modul s číslem modulu. Vidím jen Wi_fi_Kit xxxxx.
Do teď není žádné řešení. Psal jsem člověku, který mi tenkrát WiFi modul odblokoval, ale teď už nereaguje.

Takže data sosám lokálně a přeposílám si je na emoncms.
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od silverfox »

Mogul píše: sob úno 17, 2024 8:09 pm
Takže data sosám lokálně a přeposílám si je na emoncms.
Multisib od verze 1.8 umí už jednoduché webové rozhraní (zabezpečení přes API key), kdo má veřejnou IP není problém, kdo veřejnou IP nemá taky řešitelné. V případě tohoto řešení odpadá závislost na CN cloudu i wifině. Lze posílat i na PVOUTPUT + EMONCMS
PetrDubi
Příspěvky: 1341
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od PetrDubi »

Já byxh u toho Pylontechu a napětí na měniči viděl problém v tom, že Pylontech má jenom 15 čůánků a ne 16, takže i ty nastavený napětí musí být nižší než u běžný baterie...
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
Uživatelský avatar
Hanzzys
Příspěvky: 1
Registrován: stř bře 13, 2024 7:14 pm
Lokalita: Česká Lípa

Re: Axpert Max 7200 jak zapojit?

Příspěvek od Hanzzys »

Zdravím pánové solarnící. Mám dotaz ohledně zapojení.
Nová elektrárna Axpert max 7200 48v 10x panel a 2x US 2000 pylontech.
Po dvou letech jsem sehnal elektrikáře kterej mi rozfazuje barák a zapojí připravenou elektrárnu.
Vzhledem k tomu že jsem topenář a ne elektrikář a až teď se to realizuje tak vstupuju do fóra až teď.
Potřebuji poradit jak zapojit co nejlépe a jaké jsou možnosti a nástrahy. Elektrikář nedělá FVE ale za to je jedinej kterej umí číst schemata. 🤣🤣
Zapojení střídače:
Nechci mít nic společného s DS přetoky, prodávat a další nesmysl.
Když přivedu fázi do střídače bude Axpert max generovat jakékoliv přetoky? Četl jsem tu o nastavení bez přetoku.
Planuju to čistě ostrovem a hlídat výrobu. Nemám velký odběr takže se to dá ohlídat.
Najde se tu dobrá duše která mi poradí.
Diky všem.
PetrDubi
Příspěvky: 1341
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od PetrDubi »

Není těch baterek nějak málo? US2000 má nominální proud 25A, takže ty tvoje bloky mají nominální odběr nebo nabíjení cca. 2400W a maximální proud je 50A (po dobu 90 vteřin), takže maximum je 4800W. To mi na měnič 7200W, který si může ve špičkách vzít dokonce víc dost málo - i pro měnič 5 kW by to bylo na hraně. Nepíšeš ani jaký výkon budou mít panely (pouze počet kusů), takže bude baterie nejspíš přetěžovaná i při nabíjení.
A ještě malý upozornění, při častém překračování nominálního proudu se bude dost zkracovat životnost a hlavně přijdeš o záruku - Pylontech si v sobě ukládá informace o provozu a až se při reklamaci ukáže, že jsi baterky přetěžoval, tak budeš mít smůlu (je to i v záručních podmínkách).
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
rva
Příspěvky: 3502
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od rva »

Přetoky to generovat nebude, ale těch baterek by to chtělo víc. Pokud další baterie budou později, tak alespoň nastavit na Axpert dobíjecí proud na nějakou rozumnou hodnotu. A současně si hlídat i odběr z baterie. Pokud má měnič v návodu uvedeno něco jako:
Solar power balance
Solar power balance
je možné to zapnout a pak jde když svítí slunce zapnout více spotřebičů, protože regulátor bude dávat více elektřiny rovnou z fv panelů.
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
Franta2776
Příspěvky: 2354
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Franta2776 »

Já mám MAx 7200 nastaveného při nedostatku energie na přepnutí na DS a mám za sebou 2 vyúčtovací období a nikde žádný problém se neobjevil.Mám elektromer,kde se přetoky zapisují do registrů a nejsou vidět na displeji.Takže mám za to,že žádné přetoky nedělá.
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, baterie štítkových 73kWh(Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel štítkových 1230Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Mppt Easun 6048
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Botas
Příspěvky: 253
Registrován: pon pro 03, 2012 8:53 pm

Re: Axpert Max 7200

Příspěvek od Botas »

Zdarec hodím sem trochu netradiční otázku.
Nevíte nebo nemáte odměřený zda axpert max může rozumně fungovat jen jako regulator?
Nějak mi zbyl dřív než jsem ho stihl namontovat a nahradil ho trošku něčím jiným ale tak teď by se mi hodil jako regl páč co mám regle tak 150v je málo.takze bych ho použil jako regl a nechal si ho jako záložní měnič nebo pak na Ev třeba.jen jestli umí mít třeba vyplou nepřipojenou měnič část a pouze regl.dik

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek