Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 04, 2023 10:40 am
Soban píše:Nemáš tam nastavené velké napětí pro návrat na baterie?
Pak měnič zjistí že je malé napětí baterky a zůstává v bypasu. Položka 13 měniče.
Další zrada - máš je propojené s měničem ty baterky a komunikují OK?
Soban píše:Ještě mě napadlo, někde jsme řešily že se taky nechtěl přepínat na baterky, a neměl připojené panely a i když bylo napětí baterek OK tak se nepřepínal, po připojení panelů na vstup OK.
Dělal to když byl nastaven režim SBU, nabíjení jenom z panelů OSO a neměl tam připojené panely (externí mppt).
Soban píše:No tak na něj nějaký panel připoj, jak se to bude chovat.
Změna proudu to podle mě neřeší.
Asi je tam chybička v sw že když nenabíjí tak nesleduje napětí?
Franta2776 píše:To je ok.On si pamatuje poslední stav baterie.Až zvedneš napětí baterie nad hodnotu pro návrat do battery mode sám přepne.
zamos píše:Zdar mám dotaz ohledně bypassu. Doteď mi fungoval Axpert max 7200 jak měl. tj přepnul jsem na SBU a vypnul bypass. Když došli baterky a nebylo slunko dobil jsem trochu baterky ze sítě a jel ze sítě v režimu USB.
Teď (asi tři dny) je ale v jakémkoli režimu v bypassu, i když je nastavený SBU režim, tak do solar assistenta hlásí že je v grid módu, tj. USB. Ale v přímo v jednotce je SBU. Když odpojím síť, tak jede z baterky nebo soláru. Ale při zapnutí sítě jde do bypassu.
Zkoušel jsem restart, odpojit solar assistant, odpojit veškerou zátěž a stejně to stále přepíná na bypass, když připojím síť,
Pajavk píše:já ho mám úplně offgrid a mě na něm sere jedna věc, večer zajde slunce jede se z baterky ta se vybije pod cutoff a měnič se celej vypne, jenže ráno jak zasvítí tak jak začíná naskakovat mppt tak se stokrát restartuje a pokaždý se při startu pokusí zapnout aby se hned vypnul kvůli poklesu napětí baterky, to mě fakt vadí přepíná pak furt atsko, takže si poslední napětí baterky určitě nepamatuje
lemra79 píše:Nejde tam nastavit jiný napětí na odpojení a následne připojení? Na můj PIP jsem udělal obchůdek, aby to restartování omezil, viz moje vlákno, ale tvůj problém je asi trošku rozdílný.
Marek_Kuřim píše:Pajavk píše:já ho mám úplně offgrid a mě na něm sere jedna věc, večer zajde slunce jede se z baterky ta se vybije pod cutoff a měnič se celej vypne, jenže ráno jak zasvítí tak jak začíná naskakovat mppt tak se stokrát restartuje a pokaždý se při startu pokusí zapnout aby se hned vypnul kvůli poklesu napětí baterky, to mě fakt vadí přepíná pak furt atsko, takže si poslední napětí baterky určitě nepamatuje
Dobrý den,
Mám obavu, že to není vada měniče, ale vlastnost špatně nakonfigurované ho systému, resp. důsledek velmi poddimenzované baterie.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků