Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon kvě 16, 2022 12:58 pm
Saman_CZ píše:Zdravim, asi stale probirane tema
A zajimaji me vesmes spousty informaci, zda tak jak jsem si to rozvrhnul je dobre, nebo tam mam nejake chyby?
a pak samozrejme oinformace od lidi kteri tento menic skutecne maji a pouzivaji, jestli na nem jde nastavit maximalni vykon ktery pusti do site (rekneme ze mam trvalej odber 250W - 24/7, jde na GF-SUN-2000G2 nastavit aby daval do site maximalne treba 250W?) , pak jak je u nej reseno DOD na baterii, da se nastavit aby nesel treba pod 20% DOD na baterii? nebo jak se u nej resi aby baterku nevycucal do mrtva?
v diskuzich jsem se vesmes dozvedel jen ze pretoky obcas jsou, a ze jsou relativne male, ve videiich shledl ze hlucne to je, ale ne nejak extremne (vsechno co je za UPSkou bede zavrene ve vetrane rackove skrinu 80x60x175, a i samotne vetrani toho kabinetu s hlidanim teploty si bere cca 10W, takze i on by zarucil nejaky minumalni odber), taky jsem se dozvedel, ze vesmes nikdo nezna nikoho kdo by platil za ty male pretoky pokutu (ale bez specifikace distributora, ja mam CEZ, takze ten nejhorsi se kterym s timto vsichni strasej)
rva píše:Zkoušel jsem něco podobného s připojením gridfree (tehdy byly jen nějaké bez limiteru) na výstup měniče Axpert https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=44&t=3067
Matess píše:ano je to velmi špatný nápad. Ono když zmizí odběr tak dochází k mikropřetoku... něco jako vypne konvice a zmizí 2000W odběru a po dobu např. 100ms může trvat než na to přifázovač zareaguje a sníží výkon. Pokud je to připojené do DS, tak to prostě odteče k sousedovi a je to jedno, ale pokud je to ostrov s UPS, tak to prostě nemá kam odejít a může vám to prostě vypálit mosfety v ups.
Byl tu někdo kdo to v minulosti takhle provozoval myslím dokonce rok než UPS umřela - každý svého štěstí strůjce.
glottis píše:chtej presne to co pisouprojekt (neni potreba aby to delala firma a byl slozitej jako kdyz je ot na dotace a s rezervovanym vykonem), jednopolove schema, revizni zpravu o impedanci zkratove smycky (nebo jak se to jmenuje), revizakem podepsane nastaveni sitovych ochran (vopruz, protoze je potreba to koupit a stoji to co modrasek
.. treba u/f guard). Ja mam modrasky tri tak sem si to dokoupil a po x nesmyslnych pripominkach to schvali. Prijel chlapik, vymenil elektromer, prepojil hdo (vyhodil mi hdo prijimac a musi tam byt po novu hdo rele ovladane tim elektromerem)
a pak se uz jen modlit ze nenastane pretok co vyboci z jejich limituCoz je snad 115W prumerneho pretoku v 15 minutach.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků