Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon kvě 16, 2022 12:55 pm


SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.

SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » čtv bře 31, 2022 2:58 pm

Dávám do provozu výše uvedený střídač a ztroskotal jsem úplně na začátku při nastavení, kdy to po mě chce přístupový pin (4místný kód). Můžete někdo poradit, jak se k němu dostanu?? Nemám na mysli uživatelský přístup, ale "servisní". Díky, díky, díky
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod packy_gis » pon dub 04, 2022 10:51 am

Já jsem někde četl, že univerzální kód je 2014.
Packy
Uživatelský avatar
packy_gis
 
Příspěvky: 9
Registrován: sob bře 12, 2022 5:32 pm

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod Hanz » pon dub 04, 2022 11:42 am

Je to 2014
?
Hanz
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon dub 04, 2022 5:23 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » úte dub 05, 2022 12:55 pm

vyzkouším a dám vědět ! díky
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » úte dub 05, 2022 8:30 pm

Pánové, klobouček-bingo. Diky moc.
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » pát dub 08, 2022 8:24 am

Tak se to úspěšně podařilo rozchodit. První zkušenosti s provozem (zakázané přetoky do sítě) jsou v podstatě dobré-zatím se s tím “sžívám”. Ta appka od solaxu je docela zoufalá (aktualizace dat každých 5 minut, v podstatě online ze záznamu :-)). C o mne překvapuje, že i přes dostaek kapacity baterek, resp. Výkonu panelů si systém podle appky neustále nějaké watty přicucává ze sítě? Je to tak O.K.?
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod stminy116 » pát dub 08, 2022 6:04 pm

Kolko je to nejaké waty?
?
stminy116
 
Příspěvky: 65
Registrován: čtv bře 07, 2019 9:47 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod tomas » pát dub 08, 2022 8:57 pm

Ta apka nezobrazuje 5 minutový průměr, ale aktuální stav co 5 minut. Za další milisekundu to může být úplně jinak. Navíc všechny ty hodnoty nejsou změřeny ve stejný okamžik. Kolísá to kolem nuly podle toho jak se vypínají a zapínají spotřebiče.
Distribuční 4-Q elektroměr to průměruje na sekundy, takže pokud to střídač do sekundy energeticky vyreguluje na 0. Tak elektroměr naměří 0. Důležité je, co naměří distribuční elektroměr a jakou má toleranci měření na 0 hodnotě výkonu.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2359
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » sob dub 09, 2022 6:04 pm

To dává smysl. Díky
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod rouchi » ned dub 17, 2022 12:53 pm

Konečně se mi dostal nový solax do ruky a mám s ním nějaký problémy:

1) tak to ja zase pro změnu i z historických grafů mám přetoky docela velke a "stabilní" i pri omezení na nulu :-( nevíte někdo co bych mohl mít špatně ? (zapojení měřiče CINT DSTU666, jiný rezim, nebo něco ?) (radsi jsem to pak vypnul...)
2) (meter setting mam (meter, enable, addr - 1 a 2 direction positive)
3) někde jsme četl, že jde aktualizovat i na dálku, ale nikde jsem nenašel kde se k tomu proklikat...
4) nejde někde nastavit aby ta aktualizace screenu nebyla jednou za 5 minut, ale rychleji ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
rouchi
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv čer 11, 2015 6:22 pm

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod Janek » pát dub 22, 2022 9:06 pm

No myslím že vím, je to v nastavení střídače . Běžte do servistního nastavení ( kód 2014) a pak najděte položku Phase Unbalanced defaultně je vypnutá , tak jí zapněte a střídač se pak bude řídit po fázích to znamená, že bude hledat nulu každé fáze. Já mám přetoky neměřitelné tedy pod 1W.
?
Janek
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon dub 18, 2022 7:30 pm

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » čtv dub 28, 2022 12:38 pm

Díky za radu, i já jsem jí využil a uvidíme. Taky jsem měl doposud nějaké přetoky, sice malé, ale byly na grafu vidět. Jednou, dvakrát za den ale vystřelily krátkodobě i na 1,5 kw....tak uvidíme. Ještě mám dotaz, předpokládám, že máš i baterie, na kolik máš nastavenou minimální kapacitu? Já jsem nastavil 25%, uvažuji jít na 20%...??
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » čtv dub 28, 2022 12:50 pm

rouchi píše:Konečně se mi dostal nový solax do ruky a mám s ním nějaký problémy:

1) tak to ja zase pro změnu i z historických grafů mám přetoky docela velke a "stabilní" i pri omezení na nulu :-( nevíte někdo co bych mohl mít špatně ? (zapojení měřiče CINT DSTU666, jiný rezim, nebo něco ?) (radsi jsem to pak vypnul...)
2) (meter setting mam (meter, enable, addr - 1 a 2 direction positive)
3) někde jsme četl, že jde aktualizovat i na dálku, ale nikde jsem nenašel kde se k tomu proklikat...
4) nejde někde nastavit aby ta aktualizace screenu nebyla jednou za 5 minut, ale rychleji ?



ad3) - aktualizovat na dálku lze z aplikace v mobilu (Solaxcloud) v menu nastavení střídače
ad4) - nelze, 5 minutová aktualizace je daná
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » pon kvě 09, 2022 1:25 pm

rouchi píše:Konečně se mi dostal nový solax do ruky a mám s ním nějaký problémy:

1) tak to ja zase pro změnu i z historických grafů mám přetoky docela velke a "stabilní" i pri omezení na nulu :-( nevíte někdo co bych mohl mít špatně ? (zapojení měřiče CINT DSTU666, jiný rezim, nebo něco ?) (radsi jsem to pak vypnul...)
2) (meter setting mam (meter, enable, addr - 1 a 2 direction positive)
3) někde jsme četl, že jde aktualizovat i na dálku, ale nikde jsem nenašel kde se k tomu proklikat...
4) nejde někde nastavit aby ta aktualizace screenu nebyla jednou za 5 minut, ale rychleji ?



Ještě jsem se koukal na ten Váš graf, Vy tam nemáte stabilní přetoky, spíš tam stabilně ze sítě odebíráte, nebo??
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvekod sauertom » pon kvě 09, 2022 1:27 pm

Janek píše:No myslím že vím, je to v nastavení střídače . Běžte do servistního nastavení ( kód 2014) a pak najděte položku Phase Unbalanced defaultně je vypnutá , tak jí zapněte a střídač se pak bude řídit po fázích to znamená, že bude hledat nulu každé fáze. Já mám přetoky neměřitelné tedy pod 1W.



Díky, vyzkoušeno, přetoky se stabilizovaly na minimum. :-)
?
sauertom
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am


Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: TomasD a 4 návštevníků

Reputation System ©'