Externí U-f ochrana

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Uzivatel
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 18, 2022 9:00 pm

Externí U-f ochrana

Příspěvek od Uzivatel »

Dobrý den,

mám dotaz ohledně použití extérní U-f ochrany u hybridní FVE. Není mi úplně jasné, kdy je možné použít integrované funkce střídače, a kdy je nutné použít externí síťovou ochranu. Viděl jsem, že v některých instalacích je u střídačů použita externí síťová ochrana, i když střídač má certifikát o splnění požadavků PPDS a RfG. Souvisí to nějak s výkonem střídače, kdy od určitého výkonu je nutná externí síťová ochrana nebo je to jinak?

Díky za odpověď.
glottis
Příspěvky: 2003
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: Externí U-f ochrana

Příspěvek od glottis »

Mozna zalezi na zkusenosti firmy, jestli dany menic u distribuce projde nebo ne. Pro CEZ ochrany musi byt nastavitelne :) Mam U/f guard, a nastavil jsem si ho proaktivne prisneji nez je maximum udavane v ppds4. Podal jsem zadost a napsali mi, ze to musim nastavit na to jejich max :) Na vyjadreni ted cekam.

Dalsi faktor muze byt, jestli chces energii pordavat zpatky, protoze pak je myslim potreba HDO (cesky u/f guard to ma) pro rizeni a ty stridace to nemusi mit? Nevim.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek