rottenkiwi píše:Malo, ale to sa neda, lebo bud nie su peniaze, alebo nie su suciastky.
Zdravím,
ohledně peněz.
Tady v našem kraji před mnoha roky byl v televizi jeden podnikatel, navštívil ho i president a v televizi
se ho ptali, jak dokázal vybudovat firmu s obratem stovky mil. Kč bez úvěru, bez půjčky a z ničeho.
Ten podnikatel řekl : Měl jsem nápad a vyrobil jsem v garáži 1ks, ten jsem prodal a nakoupil za to mat. na 2ks .
Ty 2ks jsem prodal a nakoupil mat. na 4ks. Ty jsem prodal vždy jsem následně vyrobil dvojnásobek kusů , až z toho
byl obrat za miliardu a nejprve začal v garáži, pak v pronájmu a nakonec měl i nové vlastní budovy
a desítky zaměstnanců a svoje nové výrobní stroje.
Otázka je co nyní z projektem dále ? Na začátku jste Kiwi ani nevěděl jak fungují součástky.
Radili Vám desítky lidí. Máte v plánu sám projekt rozjet a dodávat na trh levný a kvalitní regulátor nebo
chcete vše zveřejnit , hlavně SW aby jste tak poděkoval všem, kteří Vám radili a podporovali Vás ve Vašem vývoji ?
Je pravděpodobné, že zveřejněním by se vyřešili další věci na regulátoru , které by někdo další zlepšil.
Ale zároveň by jste přišel o naději na možný budoucí obrat možná i mil. EUR. Tak jako ten podnikatel, kterého jsem vzpomenul a ten začal také od nuly a bez peněz. Nestěžoval si, že nemá peníze. Jen tvrdě pracoval. Kde je vůle, najde se i cesta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5300Wp panel , reg. Victron E. 150V/70A ,aku 50ks LTO 40Ah,to je 4kWh v LTO nap. 57,5V, BMS Sokol 400E ,řídící relé Leonardo 48V,
LF Victron E.P.1200VA a HF měnič 3kW Gepard 48V a LF Modrá trojka 3000VA
Příprava nová instalace panel 8kWp,reg.Harmonie12kW/360V,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW, BMS Sokol 400E , řídící relé Leonardo 360V,
modul HIS, modul chytré řízení ,Aku LIFE 360V/ 10kWh