Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 8:55 pm
Lukinon píše:Zkoušel někdo přepnout to napětí na 220v.
Napětí sníží příkon spotřebičů
teonas píše:Vidím, že opravdu všichni řeší stejné věci (proto tak trochu nechápu proč takovou základní věc Axper neumí). Dal jsem tedy také 11 = 2A (a SLB UCB už jsem měl), což mi přijde jako dobré kompromisní řešení problému => Ale teď mám podobný problém, který se tu už také řešil - měnič novou hodnotu 2 A v nastavení prostě nerespektuje! Ani po opakovaném restartu (vše odpojit a pak znovu zapnout), si v režimu dobíjení ze sítě při vybité baterce klidně nabíjí baterku 500W (10A - to bylo původní nastavení v pol. 11) a přitom mi MPPT ze solárů dodává klidně dalších 10 A, odběr AC tam byl stabilně kolem 100W, a napětí baterky je přitom už za hranou napětí switch back to battery (zvedne se přes hranici tím nabíjecím výkonem). Tak jsem ještě víc snížil back to battery voltage, abych neměl 1/3 baterky nabitou v době kdy se v klidu zvládne dobít ze soláru. Ale i tak je to mrhání energií na AC-DC-AC a omezení potencionální solární energie do baterky.
Žádný solar asisstant apod. nepoužívám, hodnoty přepisuju na display.
Jak donutím měnič respektovat nastavení?
Díky
Ten Axpert je prostě duchařina. Mě se ho například doteď nepodařilo donutit respektovat nastavení dobíjení na 2A jak už jsem psal dávno. A to už byl restartován mnohokrát...
Používám ho většinou v režimu bez ac in a přepínam ručně sítě, ale kdyby mi chodil na 2A, tak nechám ac in trvale. Ale docela mě to na něm s.re
fugas píše:Jakou hodnotu máš pro společný nabíjecí proud?
Můj když má ty 2A to normálně dodrží. Jak dojede na napětí nastavené pro float, tak proud spadne úplně na nulu. Když chci nabít nouzově z DS, musím nastavit float na hranici bulk a prostě to pohlídat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník