MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Diskuze na téma regulátorů TriStar Morningstar
joseff
Příspěvky: 810
Registrován: pon srp 08, 2011 9:55 am

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od joseff »

Chci se zeptat majitelu Tristaru - kolik let na nej mate zaruku?
pkougl
Příspěvky: 321
Registrován: ned srp 05, 2012 10:41 am

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od pkougl »

No myslím že asi jako všichni co to koupily v ČR máme 2 roky, tedy končí mi to za půl roku a zatím žádný problém ani na jednom ze dvou kusů, jdu to zaklepat :-)
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, 2xměnič Studer XTM 4000, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
Uživatelský avatar
kybos
Příspěvky: 2722
Registrován: sob zář 08, 2012 10:40 pm
Lokalita: Šternberk
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 15000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Bydliště: v údolí mezi kopci

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od kybos »

Jeden kus zakoupený přímo v USA má 5 let, druhý kus zakoupený (v rámci podpory o 50% dražší) přes zdejší fórum má dle zkušeností jiných členů fóra stěží vymahatelnou záruku 2 roky.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
Uživatelský avatar
dracekvo
Příspěvky: 1938
Registrován: čtv zář 13, 2012 4:35 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od dracekvo »

Vata: procesor A je nějaký jiný druh. Myslím, že tu všichni máme procesor B.

Ohledně reakcí na coil. Zjistil sem, že nereaguje pokud mám vypnutý switch 8. Tj nelze ovládat přes síť. Zajímavé, že ten kus před reklamací reagoval na coil i v tomto stavu, kdy ten nový nereaguje :-D Asi něco mezi nebem a zemí co nemá cenu řešit.

kybos: mě reklamace přes zdejší forum proběhla bez problému.

Neví někdo, zda lze kus koupený v ČR reklamovat těch 5 let přímo v USA?
Naposledy upravil(a) dracekvo dne úte čer 17, 2014 10:08 am, celkem upraveno 1 x.
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od brin »

Lze, uživatelé zde na fóru to takto reklamovali.
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od ixo »

Mám čerstvú skúsenosť - po pol roku behu som musel Tristar odpojiť z napájania a znova zapojiť, lebo prestalo ísť web rozhranie. MS View fungovalo správne a takisto aj príkaz ping. Našťastie "reštart" pomohol. :roll: Doteraz občas web rozhranie vypadlo, vždy na pár minút. Pripisoval som to aj možnému scanovaniu jeho externej IP rôznymi scanovacími službami zvonka - intenzívnejšie scanovanie možno Tristar vykoľají...
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
TyTycko
Příspěvky: 110
Registrován: pon zář 03, 2012 8:47 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od TyTycko »

Mě ve většině případů,pokud nejde webové rozhraní pomáhá reset přes MSview.Mám to docelka z ruky abych tam jel odpojit a připojit napájení :-)
Polánka 2790W (24v),8 x MoserBaer 195w Jih,6 x 205W Sever :-( ,Midnite 150 Lite,NiCd 4x160Ah(life blackout)+18650 2,5kW+LiFePo 160Ah Winston+LiFePo 2x 120Ah by Mivvy, PowerJack LF 6kW by Matěj +5kW záložní by Matěj, HomeAssistant s komunikací BT BMS
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od ixo »

Pozerám to - ísť do Properties --> Control --> Reset communications server --> Force Coil On ?
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
dedo
Příspěvky: 234
Registrován: čtv zář 22, 2011 10:33 pm
Bydliště: SK

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od dedo »

po pol roku behu som musel Tristar odpojiť z napájania a znova zapojiť
Mal som podobné symptómy a z trucu som to nechal tak, zvedavý, čo sa udeje časom. Neposielal von dáta ani cez modbusový php-skript, ani cez MSView, ani na webové rozhranie. Jediné, čo som skúsil, bolo reštartnúť router & switch a fyzicky odpojiť & zapojiť TP kábel. Regulácia po celý čas bežala OK.
Po dvoch dňoch však prišiel k rozumu. Dáta sa rozbehli, MSView ho uvidel. Neverím, že má zabudovaný nejaký watch-dog. Tož, nemám predstavu... :sm1:
Inak - incident sa prihodil po ekvalizácii.
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od ixo »

K tej equalizácii - to, že keď som raz na skúšku nechal z FVE prať práčku a vždy počas (iba počas) žmýkania mi nešlo webové rozhranie, to som ani nespomínal, ale pridávam to do znôšky zaujímavých pozorovaní. ;)
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
TyTycko
Příspěvky: 110
Registrován: pon zář 03, 2012 8:47 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od TyTycko »

ixo píše:Pozerám to - ísť do Properties --> Control --> Reset communications server --> Force Coil On ?
Ano - tak to taky robim -pomáhá ti to?
Polánka 2790W (24v),8 x MoserBaer 195w Jih,6 x 205W Sever :-( ,Midnite 150 Lite,NiCd 4x160Ah(life blackout)+18650 2,5kW+LiFePo 160Ah Winston+LiFePo 2x 120Ah by Mivvy, PowerJack LF 6kW by Matěj +5kW záložní by Matěj, HomeAssistant s komunikací BT BMS
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od ixo »

Nejde - skončí to chybou. Zrejme musím mať povolené nastavovanie cez sieť..? Medzičasom mi už webserver 2x zatuhol. Zaroven mi zatuhlo aj arduino na tej istej IP - tipujem, ze zvonka to mohol niekto pretazit nejakym scanningom IPciek.
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od ixo »

Dnes webserver znova zatuhol. Povolil som aj konfigurovanie cez TCP/IP, avšak reštart cez MSView sa nedarí - končí to chybou "error writing coil 0x10ff to MODBUS address 1: Socket Error". Nemá niekto podobnú skúsenosť? Keďže je tristar preroutovaný von na internet, na routeri som nastavil DOS filter, na skúšku.
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
fukuši
Příspěvky: 356
Registrován: úte úno 19, 2013 10:27 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od fukuši »

ixo píše:Dnes webserver znova zatuhol. Povolil som aj konfigurovanie cez TCP/IP, avšak reštart cez MSView sa nedarí - končí to chybou "error writing coil 0x10ff to MODBUS address 1: Socket Error". Nemá niekto podobnú skúsenosť? Keďže je tristar preroutovaný von na internet, na routeri som nastavil DOS filter, na skúšku.
Dobrá náhoda,dnes mi taky zatuhl webserver.Za 450dni je to po třetí.Ale normálně dobíjel jen nejel Web.Reset přes MSview
jde jen po seriovém kabelu?Ale načíst hodnoty normálně šlo po UTP.Tak pojistky ven a už to jede.
Havlas
Příspěvky: 180
Registrován: úte bře 20, 2012 9:39 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od Havlas »

Já to taky zkusil přes msview a hodilo to stejnou chybu ale web se rozběhl a funguje.
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od ixo »

Ano, skusil som to teda aj ja a naozaj to napriek tej chybovej hlaske komunikacny server restartlo. Chvalabohu. To iskrenie pri pripajani mi nepridavalo klud na dusi. 8-)
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
fukuši
Příspěvky: 356
Registrován: úte úno 19, 2013 10:27 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od fukuši »

ixo píše:Ano, skusil som to teda aj ja a naozaj to napriek tej chybovej hlaske komunikacny server restartlo. Chvalabohu. To iskrenie pri pripajani mi nepridavalo klud na dusi. 8-)
Ten reset jde jen po seriovém kabelu?
Uživatelský avatar
ixo
Příspěvky: 489
Registrován: stř říj 10, 2012 6:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od ixo »

Robím to cez ethernet, cez MSView.
1900 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: https://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15 ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: https://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: https://tinyurl.com/mx6gvsj
fukuši
Příspěvky: 356
Registrován: úte úno 19, 2013 10:27 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od fukuši »

Měl bych prosbu ješte se mi nikdy nepovedlo udělat reset přes msview když
kliknu na Force Coil On tak to hodí chybovou hlášku a web stejně nejede není tam ještě nějaká podmínka.Reset dělám po UTP(lan).
Uživatelský avatar
dracekvo
Příspěvky: 1938
Registrován: čtv zář 13, 2012 4:35 pm

Re: MorningStar TriStar MPPT controler 60A

Příspěvek od dracekvo »

Mě to nefunguje, když mám vypnuté programování přes lan. DIP8. Ale tristár co jsem měl před reklamací tak resetoval web i když nebyl zapnutý ten DIP.
Taky se píše v návodu, že zmáčknutím prostředního tlačítka se resetujou chyby, ale mě to nic nedělá.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek