od Soban » pon úno 07, 2022 11:15 pm
Dobrý den....
Na hadex.cz jsem si objednal měnič Kombinovaný měnič napětí PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM a pokud dobře koukám měl by to být nějaký klon Axpertu je to tak nebo ne?
Míním ho využívat jako UPS s tím že později dokoupím panely pro vylepšení spotřeby.....
Mám pár dotazů:
Míním to používat zatím jako zálohu pro ledničku, kotel a osvětlení, potud je to OK a i výkon by měl stačit, ovšem chci tím napájet i obvod zásuvek kde je většinou malý odběr, ale semtam se tam připojí něco co má větší příkon jak 1000W což pokud jsem z návodu pochopil že při přetížení se měnič vypne a zapne bypas takže bude sosat elektřinu z vedení, což není problém taková spotřeba na tom okruhu kam to připojím bývá pouze nárazově.
Měnič má mít doporučený jistič 10A, takže dotaz zní když se přepne do toho bypas režimu můžu přes něj tahat těch 10A bez toho že by to nějaké relátko dlouhodobě nevydrželo?
A dotaz číslo 2....
V popisu je napsáno "kompatibilní s napětím generátoru nebo veřejné sítě, měnič se zfázuje s AC vstupem,což umožňuje použití třech shodných měničů s hlídacím relé pro napájení třífazových systémů"
Ovšem tyto měniče nemají žádné zásuvky na synchronizaci mezi sebou - jak to pak funguje nerozjede se ta sinusovka jak to poběží z baterií (bez sítě) ?
A taky jak se tam pak připojují baterie?
U modelů co mají ty synchronizační kabely je to jasně jedny baterky připojené na všechny měniče (se domluví) ale jak u těch co nemají tu synchronizaci kdyby se jedny baterky připojily na všechny nebudou se mezi sebou hádat kdo bude baterku nabíjet? Čili musí mít každý samostatnou?
Díky.....
PS. Za poměl jsem se podepsat - musím si zadat podpis do nastavení.....
Petr Šobáň
Zlaté Hory
3,6kWp 
600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) -> na mppt v mustu + 2kWp (4x 500Wp 4S) -> victron 250/60 |
MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V + REVO VM3200-24, 3.2kW/24V |
11kWh 
(2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 |
Jak nepostavit FVE Zlaté Hory 
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc