Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 1:14 pm
solárník píše:Jo to je normalni, pri zasnezenem okoli stoupa intenzita rozptyleneho zareni.
Je to stejne, jako kdyz je v lete uplne jasno, tak taky panely davaji mene, nez kdyz je polojasno, protoze pri polojasnu se zareni odrazi od bilych mraku a pridava se cast energie k primemu paprsku.
solárník píše:Nicméně anemometr je totálně tuhý. Chtěl jsem ho rozhýbat a nepodařilo se. Točí se, ale silně ztuha. Stejně tak jeho směrovka. Asi je tam někde zmrzlá voda. Zatím se mi to nikdy za cca 2 roky nestalo. Asi ta mrznoucí mlha zalezla až do ložiska.
solárník píše:Nakonec jsem se přemohl a ometl všechny důkladně. Do některých stačilo ťuknout a celé se to sesypalo. Zřejmě jak jsem ometl první dva, tak ta energie z nich podehřála led na ostatních. Nakonec teď 101W. Nicméně anemometr je totálně tuhý. Chtěl jsem ho rozhýbat a nepodařilo se. Točí se, ale silně ztuha. Stejně tak jeho směrovka. Asi je tam někde zmrzlá voda. Zatím se mi to nikdy za cca 2 roky nestalo. Asi ta mrznoucí mlha zalezla až do ložiska.
solárník píše:Michal: pořád doufám, že až to rozmrzne, tak že se to začne točit, kdyby ne, víš, kde ložiska sehnat? (GIOM3000)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků