Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 27, 2022 9:39 am
Martin8 píše:Mám takový hloupý dotaz na asymetrii. Jde asymetrie tohoto střídače pouze zapnout v menu nebo je to otázka specialního firmware. Jde mi o dovoz střídače z Polska. Děkuji
bozma píše:Bohužel netuším, co je záskok. A na výstupu EPS není nějaké omezení? Pokud ne, proč by se vůbec využíval výstup OnGrid?
tomas píše:Externím ATS přepínačem kde bude priorita výstup ze střídače by to myslím šlo. Prostě střídači doje energie vypne se a ATS přepne spotřebu na síť. Jak se střídač rozjede tak zase zase zpět přepne spotřebu na střídač. Jde nastavit aby se EPS výstup aktivoval třeba při 30% SOC a vypnul třeba při 10% SOC aby to necyklovalo v krátkých intervalech. Takže ráno začne nabíjet akumulátor, až bude 30% SOC aktivuje se EPS tím se přepne ATS na střídač a odpojí DS od spotřeby. Jakmile se to vybije na 10% tak se to EPS vypne a ATS zase přepne spotřebu na DS. Jestli je to ono, tak to podle mne jde udělat s každým hybridem. Ale svorky Grid na střídači by nebyly zapojené nebo by se podle potřeby stykačem odpínali. Pokud by byly svorky Grid připojené na DS tak to pracuje paralelně se sítí. Bez distribuční sítě je to jako klasický ostrovní střídač.
cipis píše:CZ normy naprd nema, je to opacne, to na ty normy vsichni serou. Ta hranice 120V tu plati take. Pochybuji, ze maji lide hlidac izolacniho stavu za cenu menice na kazdem stringu, co tech 120V prekroci.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník