Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 4:34 am
drzhor píše:Axpert King II 5kW - 50.02 fw - jakmile dosáhnu float napětí tak se mě stane, že se nabíjení shodí /na pár vteřin/ a následně to začne cyklovat nabíjet/nenabíjet - baterie cca na 80% - musím manuálně schodit nabíjení na max 30A násleně to jede dál, u nabíječky ze sítě se to nestane a ta pomalu začne snižovat proud do bat packu...
pack lifepo4 282 Ah 16S s BMS, články při nabíjení 40A cca 30mV rozdíl, na packu žádná abnormalita...
neřešil jste to někdo? není to chyba v tom FW 50.02
Shutdown battery voltage
50.4 V
To grid battery voltage
50.0 V
Back to battery voltage
52.0 V
Battery float charge voltage
53.9 V
Battery absorption charge voltage
54.3 V
Max charge current
50 A (při problému snížím na 30A)
Max grid charge current
2 A
drzhor píše:Ahoj,
zacalo sa mi to chovat podobne, pricom do teraz mi to nerobilo. Mne lieta aj napatie na baterii skokovo napr. z 53,1V na 54,5V. Tak neviem ci ide o rovnaky problem ako si mal ty, alebo je chyba niekde inde. Nie som aktualne doma tak neviem skontrolovat ci napatie lieta aj na BMS, alebo len na Axperte. U mna FW 50.01 a ako hovorim do vcera vsetko slapalo OK. Tebe napatie na baterii drzalo pri tom chovani na rovnakej urovni, alebo sa tiez skokovo menilo?
ahoj, u mě:
u FW 50.xx to prostě pumpovalo nad 70-80% baterky, nedovedlo to jet stále a snižovat proud, a ano pod tím jak to pralo do baterky 2kW tak ta lítala nahoru a dolů (musel jsem externě podle SOCu snižovat proud), byla chyba ve FW
u FW 50.07 to super řídí nabíjení a stejně tak i to měří - až neuvěřitelný jaký je tam rozdíl, ale je vidět že na PV MPPT padá pod zátěží - restart je na max 1-2s...(viz příloha)
V.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků