Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv čer 01, 2023 5:53 pm
MarkTwain píše:Zdravim.
Nedari se mi kalibrace proudu z panelu.Napeti panelu i baterie calibrovat jde.
Z panelu tece 1A a menic ukazuje 3A Postupuji dle navodu, a to
ATE1→PVB0→PVB101.00→ATE0
Na vse dostanU ACK9. Zkousel jsem i hodnoty PVB100.10, atd, ale beze zmeny.
Zkousel jsem i
ATE1→PVB0→PVB101.00→PSAVE→ATE0
Nejaka rada? Dekuji
Edit: Od 3,5A to uz ukazuje +-dobre s odchylkou cca 1A. Nicmene, kdyz je pod mrakem, tak skutecna vyroba je 1/3 vuci statistikam. Zkresluje to hlavne stav baterie. Podle statistik je na 100%, i kdyz to neni pravda.
V lete to asi nebude mit takovy vliv, jako v zime.
teapack píše:Mně dnes také poslali odkaz s postupem kalibrace, předpokládám, že to bude totéž:
https://easyupload.io/z326eu
Ke zkoušce se dostanu až odpoledne...
horpe píše:Mám stejnou konfiguraci 280AH a dělá mi to samé, při vyšším nabíjecím proudu než 30A mi to Aku do plna nedobije...
taran píše:Mohu jenom potvrdit výše napsané. Skutečně asi nemá cenu se tomuto problému moc věnovat, výrobce nereaguje na připomínky. Je to nepříjemné, ale dá se s tím žít. Mě pálí jiný problém, nevím zda se s tím setkáváte také. Je to Error 80. Mám dvě hnedle identické instalace FVE, každá 10kWp. U každé používám dva měniče PIP5048MKX zapojené PAR. Nepravidelně, ale často padají do F80. Vypozoroval jsem že se to stává při přechodu do jiného režimu (SBU/GRID), nezávisle od toho jestli to je provedené manuálně, nebo automatem (používám ICC). Pomůže jenom tvrdý restart. Nemá někdo podobnou zkušenost, nebo ještě lépe řešení? Pročítal jsem i zahraniční fora, o tomto problému se rovněž hovoří, ale ani náznak řešení jsem nenašel.
Camel píše:Kde se dá stáhnout?
GsPiDeR píše:Taky mám kousek s tímto FW ("originál" King II). Nedokážu ale zpětně porovnat (už jsem ho tak koupil). Měření baterie nakalibrováno na "bulk". Spodek se rozchází o cca 0.3V. Zatím jsem v začátcích ...
drzhor píše:Camel píše:Kde se dá stáhnout?
posílal jsem ho na reklamaci, nikde není ke stažení...
Uživatelé procházející toto fórum: risa79, Trendiction [Bot] a 0 návštevníků