karel píše:...Chápu správně, že 25A - 30 A je do 24V barerie příliš mnoho?
Záleží do akej. Ja už som dobíjal 134A do 24V a odber som mal cez 200A. No mám trošku väčšiu

.
Vždy treba zohľadniť kapacitu batérie (v Ah) a typ batérie, alebo odporúčanie výrobcu. Pre olovo to bolo 1/10 z kapacity (100Ah-kapacita, 10A-prúd). Pri LiFeYPO nevadí ani prúd rovnajúci sa kapacite (100Ah batéria - 100A), len treba kontrolovať teplotu. Takto funguje aj rýchlonabíjanie v elektromobiloch, alebo AKU-náradí. No ja by som moc cez nejakú 1/3 prúdu dlhodobo nešiel (dajme tomu 200Ah - tak nejakých do 70A). Maximálne 80A, lebo ja mám rád vo všetkom rezervu. To sú samozrejme nabíjacie prúdy.
Pri odbere z Lítia nie je problém krátkodobo prekročiť dvojnásobok prúdu.
So Studerom nič nepokazíte! Ako sa píše vyššie, je dostatočne preťažitelný. Ja mám XTH 5000-24 a nedokázal som ho zatiaľ "uštvať". Predtým som mal (a mám ako zálohu) MeanWeel TN3000. Ten by som neodporúčal do 100% ostrova kvôli jeho vlastnej spotrebe 50W, čo za deň zhltne 1,2kWh. V zime je to veľa. Studer i keď je silnejší, berie len tretinu a je tichší.
Asi by bolo vhodné osloviť niekoho konkrétneho, čo sa montážou na kľúč zaoberá (a mal by záujem ju realizovať) a konzultovať prvky zostavy na mieste činu. Aj Vám by sa dostalo viacej informácií a spravil by ste si lepší prehľad o funkcii systému. Tiež je dobré spoznať dodávateľa skôr ako zaplatíte, či podpíšete

. Bude to ostrov a tak je veľmi dôležitý aj neskorší servis.
karel píše:...já to prostě musím napsat, i když to není k tématu

!!! Toto fórum mypower je nějaké divné,

,úplně jiné než běžná fóra na netu ,
....všichni se tu k sobě chovají slušně, snaží se pomoci, naprostý neználek zde není terčem žádných útoků a posměšků, naopak je mu místní komunitou pomoženo. Člověk se nemusí bát zeptat na cokoliv...
.. jak říkám je to tu fakt divné...
ALE KRÁSNĚ DIVNÉ

Aj ja sem chodim preto skoro denne. Nie všetky témy ma zaujímajú, no čítam skoro všetko. Snažím sa reagovať, ak si myslím, že niekomu môžem pomôcť. Nemusíme predsa všetci predsa opakovať tie isté chyby.

Už ponuka smajlíkov (a ich používanie) väčšinou prezradí, či je fórum agresívne, alebo pozitívne orientované.
Prajem všetkým veľa slnka.