Neviem prečo ma nútiš znovu reagovať tvojou reakciou. Chápem že prešiel určitý čas, niečo sa utriaslo, ale zrekapitulujme si to. Takže:
Moduly 24 V 210 Ah cca 5 kWh sa predali. Ešte mám Moduly 24 V - 396 článkov Panasonic 18650, 3200 mAh. Zapojené sú 6 seriovo x 66 paralelne. Staré sú 5 rokov, degradácia 5 %, odhadovaná energia 4,5 kWh
Prevádzkové napätie ideálne 21 V až 24,5 V . Minimálne napätie 18 V, Maximálne 25,1 V
Cena 720 euro za modul. Pri väčšom odbere zľava.
Predával si teda 210Ah 396 článkové moduly( 3,2Ahx66 =211,2Ah nominálne) s tvojou degradáciou 5% a vekom 5 rokov. ( chápem oklamal ťa dodávateľ). Ďalej neriešim, došli sme na iné čísla. Reálne na degradáciu kapacity 25% a vek dvoj-násobný.
Na test som nebol urazený som, práveže som rád, keď ho niekto zopakuje.
Nebol si urazený na test? no nehovor... Mal si 100 čertov v sebe že som to publikoval. A nechcem napísať presne tú frázu od teba v telefóne ktorú si mi povedal. Mnoho ľudí ktorí ti tu na fóre fandí a pomohlo by možno otočila svoj názor voči tebe.Ale nie je mojím cieľom ti spraviť zle, to som ti povedal aj vtedy v tefóne. No bola s tebou ťažká reč. O nejakých tvojich bodovačkách a podobne neviem čo to sem pletieš, bavili sme sa o 18650 článkoch? úplne mimo... OK ďalej
Zbavovať si sa ich tak rýchlo nemusel povedal som ti dones ich dám ti 2Oe na pohonné hmoty a peniaze ti vrátim. Protirečíš si, keď boli také zle mal si ich vrátit a nie niekoho ojebať, lebo keď si ich posunul ďalej tak si to vlastne urobil. Dodávateľ mi povedal na tie 396č, že je sú také staré ako tie 444č. len on to myslel na počet kilometrov
Máš dojem že potrebujem tvojich 20 korún? Nie, proste nemám čas pri dvoch deťoch a práci voziť sa hore dole xy kilometrov a stratiť pol dňa času. Protirečím? Vôbec. Skôr si myslím že tebe aj mne som spravil službu a batérie šli do sveta. No narozdiel od teba, ja som povedal pravdu. Batérie majú za sebou 25% života čo sa týka kapacity. A taktiež som ich predával aj s tým faktom že majú 9 rokov. Takže kde si nadobudol dojem že som podľa teba niekoho oklamal? teda v tvojom podaní ojebal???
Len o tebe na fore moc nepočuť, okrem kritiky.
Určite všetci, by sme tu chceli polyntech, len ... . Tak sa tu trápime a skladáme. Ak na niečo prídeš tak poraď,
Vieš čo, mám taký skromný názor ako aj ty, len ho trochu inak prezentujem. Som možno prostý ale vôbec nie som sprostý. Som vyučený elektrikár ale bohužiaľ som sa dostal do inej sféry práce ktorá ma začala baviť viac. Ale využívam tú elektriku a hlavne elektroniku ktorá ma baví aj pri svojej práci. Ak ti ide o moje príspevky, proste nie sú. Pretože 90% vecí si viem vymyslieť sám a nepotrebujem rady z fóra. A či už je to spravené u mňa všetko s kostolným poriadkom alebo nie, koniec koncov to funguje k spokojnosti a bezpečne. Takže nepotrebujem zaťažovať fórum otázkami a tým pádom moje príspevky nenabúdajú také množstvo ako tvoje. Keď bude ten správny čas, uverejním sem svoju skromnú FVE. Nemám k tomu čo ďalej dodať.
A nejaký vysnívaný pylontech mám úplne niekde hlboko v anále. Nie je to žiadna vesmírna technológia za tie ceny. Takže nejak to sem zas nepleť úplne zbytočne.
Hlavne veľa