Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 8:46 pm
wakhack píše:Zdravim
Funguju Vam tieto statistiky lebo mne tieto udaje nezobrazuje korektne nakolko som mal omnoho vacsiu spotrebu ako vyrobu v dany den . Mam 12kw hybrid bez baterie. Vdaka
proasnet píše:Momentálně si Deye měnič namontoval můj kamarád, má 2x 5kW v paralelu.
Co mě zaráží je rozdíl v napětí baterie, co ukazuje multimetr na svorkách a displej měniče. Rozdíl je 1,5V při 52V v klidu, tj. nenabíjí, nevybíjí. Hledám nějaký způsob kalibrace, něco jako má voltronics povely přes RS232 BTA0 atd...
Psal jsem výrobci, a ten mi odepsal že jsou připojené nekompatibilní baterie ( jsou připojené EVE Lifepo4), ale to mi přijde jako blbost, napětí je napětí a to nálepku výrobce nemá, takže na podpoře sedí asi uklízečka.
misif píše:wakhack píše:Zdravim
Funguju Vam tieto statistiky lebo mne tieto udaje nezobrazuje korektne nakolko som mal omnoho vacsiu spotrebu ako vyrobu v dany den . Mam 12kw hybrid bez baterie. Vdaka
MirekX píše:Taky jsem o tom přemýšlel spíš z důvodu delší životnosti tam něco nechat běžet přes léto stále, aby se udržel chladnější. Je vidět, že jsi asi neměl Axperta, když se ti tenhle zdá hlučnej....
dango píše:Riesili ste vlastne chladenie? Predist externym ofukom zopnutiu chladicov Deye menica. Este v prvom stupni sa to da, ale ak je teplota vyssia a zapne druhy, ten hluk je uz dost rusivy.
thomas37 píše:Díky za informace, obsahuje také Modbus protokol RS485?
thomas37 píše:Díky za informace, obsahuje také Modbus protokol RS485?
Fiskl píše:thomas37 píše:Díky za informace, obsahuje také Modbus protokol RS485?
To by mě také zajímalo. RJ45 port tam je. Registry jsem nikde nenašel.
HonzaS píše:MODBUS má výhodu v tom, že lze nastavit věci, které v manuálu nejsou a ani v menu na LCD nejsou. Např. vzdáleně STANDBY režim měniče, který se vypne a pak žere 2-3W (asi jenom CPU modul). Tento STANDY režim lze opět po MODBUSU vypnout (komunikace je stále aktivní).
michalchot píše:HonzaS píše:MODBUS má výhodu v tom, že lze nastavit věci, které v manuálu nejsou a ani v menu na LCD nejsou. Např. vzdáleně STANDBY režim měniče, který se vypne a pak žere 2-3W (asi jenom CPU modul). Tento STANDY režim lze opět po MODBUSU vypnout (komunikace je stále aktivní).
Ahoj, prosím tě, který registr to je. Nějak to v tom protokolu nemůžu identifikovat. Ten Stand-by bych použil. Díky
MirekX píše:Mohl by mi někdo prosím poradit s nastavením komunikace s aplikací Solarman? Nějak se mi to nedaří dle jejich postupu rozchodit. Vždycky při nastavování skončím v nastavení Wifi a dál jsem se nedostal. Díky moc.
HonzaS píše:dango píše:Riesili ste vlastne chladenie? Predist externym ofukom zopnutiu chladicov Deye menica. Este v prvom stupni sa to da, ale ak je teplota vyssia a zapne druhy, ten hluk je uz dost rusivy.
Nevím co je 1. a 2. stupeň, ale asi výkon ventilátoru odvozený od teploty.
U mě se zapíná ventilátor, když hlavní chladič má nad 50°C. Nevím, zda je tam ještě stupeň 2. AXperta jsem měl predtím a toto je naprosto tichý stroj.
Používám řízené dochlazení pomocí 3x PWM řízených ventilátorů umístěných v jedné řadě na vytištěném soklu cca na úrovni spodní hrany měniče. Napětí 12V mám natažený přímo z měniče (je tam na svorkovnici), spotřeba je kolem 0.5A, Max 1A. Není nikde specifikován max. příkon, ale 1A to dává v pohodě.
https://noctua.at/en/nf-f12-industrialppc-2000-pwm
* dobrý kompromis mezi výkonem/hlukem a spotřebou. Ten model 3000 je už docela hlučný.
Ventilátory řídím pomocí PWM pomocí M5 Stack modulu, všechny hodnoty z DEYE publikuju do lokálního brokera (vyčítám Modbus po RS485 vlastním SW). M5 stack si čte teplotu hlavního chladiče a nastavuje PWM (otáčky) od 20% do 100%, podle toho, jak se blíží 50°C teplota.
Tato regulace způsobila, že je chladič v noci o cca 10°C chladnější a přez den (včera) teklo ze střechy 5kW a do baráku střídavě, průměrně 1kW, se špičkama kolem 3kW dosahoval chladič max. 48-49°C, takže se vnitřní ventilátor ani nezapl. Předtím stačilo tak 2-3kW ze střechy a vnitřní ventilátor jel trvale.
michalchot píše:Díky moc. Vyzkouším. V popisu tohoto registru je právě napsáno "MI" a to mě trochu zmátlo. Myslel jsem, že se vztahuje jen k Mikro Invertoru...
Uživatelé procházející toto fórum: Seznam [Bot] a 2 návštevníků