sindyk píše:Třeba se podaří tazatele odradit od prodeje přebytků a místo toho akumulovat...
V to pevně doufám. Není nad nezávislost. Čím větší, tím lepší.
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 29, 2023 8:10 am
sindyk píše:Třeba se podaří tazatele odradit od prodeje přebytků a místo toho akumulovat...
Hyp píše:A jakou má efektivitu docucnutí ze sítě, když musíš platit rezervovaný příkon (na standardním baráku s D02). Já mám na baráku účet za rok <4000 Kč v D61 a fixaci do 2023 za dobrou cenu.
Vláďa píše:Akumulovat? V pořádku. Ale má to omezené možnosti. Soláry dají nejvíc energie v létě a topit potřebuju v zimě. A z léta si na zimu energii nenaakumuluju. Takže pokud se skutečně dá energie z léta 1:1 vybrat v zimě, klidně si ty panely na střechu navěsím - místa tam mám dost.
mypower.cz píše: Akumulace je myšlena krátkodobě, třeba na noční provoz. Nebo v připadě TUV třebas na okamžitou spotřebu. FVE nikdy nebyla a nikdy nebude na vytápění v zimě. Jo jako přitápět se s ní dá, já to taky dělám na chatě, když jsem líný po ránu roztopit kamna a oskar svítí a svítit bude a baterky plné. Ještě k tomu se svou efektivitou. To už je lepší okno a vytápět přímo tak, že slunce svítí na podlahu. Nejlépe černou. A ne to protáhnout přes FVE a tím teprve topit. To je prostě nesmysl.
Vláďa píše: Takže pokud DS nabízí možnost vlastně neomezené akumulace za 200 Kč měsíčně, proč toho nevyužít?
Quickyprd píše:Matematicky to sedí, ale bohužel topení potřebuješ v době, kdy solární zisky jsou desetinové, či klidně ještě nižší....kdyby byl netmetering, by to smysl mělo...ale zatím je to nesmysl.
Vláďa píše: Takže pokud DS nabízí možnost vlastně neomezené akumulace za 200 Kč měsíčně, proč toho nevyužít?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků