NOPARasito píše:Dagus píše:Stačí nebýt paranoidní. Jinak na tebe mají jasnou páku. Řeknou že musíš mít dle EU solární panely a že je nemáš (ofiko). A tedy budeš platit výpalný. Když máš el auto, budeš znovu platit výpalný, protože nekupuješ naftu, když máš naftu, tak zaplatíš protože kupuješ nečistou naftu.
Nejvice pravdepodobne bude, ze budou mit paky na dotacni FVE. K tomu maji veškeré papiry. A dodatecne dodaneni ohledne vyrob resp. distribuci uz neni takovej problem.
Mám ten stejný pocit, na ty ofiko připojené a ideálně s dotacemi mají vše. Stát potažmo EU vyhlásí, že "dotovaným solárníkům" vypomohli dotacemi a že by to ve chvíli, kdy se jim náklady začnou vracet měli splácet, protože to bylo myšleno jako "výpomoc" v krizovém období, nebo to nadefinují jako nepřiměřený zisk apod...je to jako se vším, na smlouvu stavebního spoření mi stát taky sáhnout nemohl, nu, tak mi slíbený státní příspěvek dodanili 50% a co jsem nadělal? Nic, smlouva porušena nebyla a já měl z příspěvků půlku a teď ti chytráci uvažují, že to na stavebku seberou kompletně
Možná ale první na řadě budou ti, co mají elektromobil a nedej bože si jej zdarma nabíjejí ze slunce, daně z PHM se platit budou, ať už to bude cokoliv. Bude to ale samozřejmě salámovou taktikou, tedy plátek po plátku (napřed dotace, pak ti co dodávají do sítě...ale jak na ostrovníky?) a za pár let bude daň stejná jak u benzínu

Co se týče ostrovu, tak ať mi vlezou na hrb, DPH jsem zaplatil za zboží a co si z něj udělám je moje věc!
Bohužel mám pocit že i na ostrovníky si jednou došlápnou...třeba vlastnit ostrovní elektrárnu bude nelegální (jako domácí palírna)...