Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 04, 2023 9:25 am
Lubik píše:Budoucnost automobilů vidím v syntetickém benzínu vyrobenem že solární energie. Dá se jednoduše skladovat, má minimum emisí,velkou výhřevnost, při výrobě se odebírá CO2 ze vzduchu.... Pokud se rozjede výroba ve velkém bude i levný.
Vodík je neefektivní, nízká energie na objem, obtížná výroba a skladování, při spalování vznikají nebezpečné látky.
Přejít plně na elektromobily je technicky nereálné.
NOPARasito píše:viewtopic.php?f=107&t=7389&p=193340#p193296
Tohle je vytazeno realne z auta. Tak si spocitej pomer rekuperace.(jen dodavam ze to neni TESLA)
Ucinnost spalovacich motoru mozna 35% je, ale jako celek je to bida.
Az 1/3 spalovaku bude nahrazena EV, zbyde hromada energie z toho balastu kolem fosilii. Ale neboj to bude trvat opravdu dlouuuuuho nebo nebude ani cile dosazeno.
Resp. zachovani MIXu bude nevyhnutelne.
Jen chci za sebe dodat, ze nemam nic proti zadne technologii pohonu az na VODIK.(u toho mi to do osobniho priblizovadla nezapada, pro kamiony to dava vetsi smysl)
Jen odsoudit cokoli, kvuli tomu, ze je to bud drahe nebo jeste hur, ze jsem to ani treba v autosalonu nevyzkousel je takove detinske.
fugas píše:Pokud porovnáš účinnost všech zúčastněných od elektrárny až po účinnost toho auta, jsi proti spalováku v plusu.
Ani ne... Motor se často označuje jako "PMSRM” nebo taky označuje motor IPM (vnitřní permanentní magnet), který má permanentní magnety v mezerách v rotoru. problematiku lze detailně dostudovat u vývojáře motorů https://www.youtube.com/watch?v=esUb7Zy5OioNeo píše: 80% ?účinost nabíječky + liion baterky + střídače a účinost BLDC motoru, mám pocit, že do údajů zapoměl amík něco připočítat
![]()
Neo píše:15% rekuperace je taky z říše snů![]()
Ano, ale testuješ motor, v laboratořiNeo píše: Jen tak mimochodem účinost spalovacích motorů už dávno není 20% ale někde nad 30% spíš nad 35%
Neo píše: Jen by mě zajímalo kde budete nabijet a co budete nabíjet až se třetina spalováků nahradí EV
Neo píše: Tesla je něco víc?
Lubik píše:Budoucnost automobilů vidím v syntetickém benzínu vyrobenem že solární energie. .
Neo píše:NOPARasito píše:viewtopic.php?f=107&t=7389&p=193340#p193296
Tohle je vytazeno realne z auta. Tak si spocitej pomer rekuperace.(jen dodavam ze to neni TESLA)
Ucinnost spalovacich motoru mozna 35% je, ale jako celek je to bida.
Az 1/3 spalovaku bude nahrazena EV, zbyde hromada energie z toho balastu kolem fosilii. Ale neboj to bude trvat opravdu dlouuuuuho nebo nebude ani cile dosazeno.
Resp. zachovani MIXu bude nevyhnutelne.
Jen chci za sebe dodat, ze nemam nic proti zadne technologii pohonu az na VODIK.(u toho mi to do osobniho priblizovadla nezapada, pro kamiony to dava vetsi smysl)
Jen odsoudit cokoli, kvuli tomu, ze je to bud drahe nebo jeste hur, ze jsem to ani treba v autosalonu nevyzkousel je takove detinske.
Tesla je něco víc?
Není znám výškový profil cesty a už vůbec není známo jak je měřena spotřeba a jak rekuperace.
Takže to jsou jen čísla na obrazovce která říká že nějaká rekuperace je.
Bude to podobné tak jak je uváděna účinost plynových kondenzačních kotlů - 106% - perpetuum mobile
nebo spotřeba u prvních Octávií, palubák ukazoval pod 5l/100 a realita byla přes 6l/100
Ronn píše:Neo píše: Tesla je něco víc?
Tesla je nejvíc, co si můžeš objednat
K tomu je potřeba připočíst, že Tesla každý rok o 3% zlepšuje dojezd na 1kWh. Takže tento obr. z 2019 už zase vypadá jinak.
A tady je zdrojový článek... https://medium.com/swlh/tesla-leads-in- ... e0a8bc1548
Lubik píše:Syntéza Hexanu (benzín)je technologiky zvládnuta. Masivní výrobu blokuje pouze ropná lobby a vládní politika zelených
Ronn píše:Auto spotřebuje na mých 35kkm 7000kWh včetně ztrát s nabíjením
Je dobře, že zde používáme horší variantu Business case. Pokud jezdíte Tesla3 a nabíjíte na Supercharge, pak je to 2,-Kčcipis píše:To máme ze sítě cca. 2 Kč/km.
cipis píše:Moje fábka beru 6l/100km, reálnou (když si to občas půjčila bývalka, tak vracela auto se spotřebu těžce pod deklarovanou), takže to mám při 35,90 Kč/l asi 2,154 Kč/km. A to mám občas těžkou botu. Těmi 15 haléři za kilometr ten tařka trojnásobný měsíční "paušál" (vyšší daň) nedoženuSoukromě najezdím tak za 1500-2000 Kč.
Pro mě to prostě ekonomicky nemá absolutně vůbec žádný smysl.
Naprosto zbytečné... Porovnání jakéhokoli auta (i uplně stejného jako zmiňovaná fabka) plně poskytnutého bez nutnosti nést rizika z jeho vlastnictví a provozu, nedopadne jinak než vítěztvím Cipisovy Fabky ...cipis píše:Pojďme to ještě spočítat s nějakým hybridem, má někdo reálné spotřeby?
Ale Cipis auto neplatí, jen ho má k dispozici jako benefit v práci a za to, že auto neplatil, nepojistil, nehradí servis ani palivo, platí 2k měsíčně...eman píše:Cipis: Počítáš reálné náklady řadového majitele.
cipis píše:To máme ze sítě cca. 2 Kč/km.
eman píše:Víš jak to chodí při stavbě sítí? Dotace. A když je dotace na kabel, tak se do stejného výkopu nesmí dát trubka, optika cokoliv...protože dotace je jenom na ten kabel. Tady nedaleko dělali nedávno obrovský přivaděč vody...na dotaci, a ani energetici, ani Cetin si do toho výkopu nesměli dát svoje sítě...........
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků