Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 7:29 pm
cipis píše:U EV se dozvidame akorat reklamni informace, pripadne informace, kdo ma jakou dlouhodobou spotrebu. Ale s obtizemi se dostavame k tomu, kolik do toho auta vlastne musime "nalejt". Kdyz ta ucinnost muze byt klidne i 80%, coz pak z tech 14kWh/100km udela 17,5kWh/100km, coz je uz "jen" pulka predchoziho rozdilu oproti primym nakladum na kilometr.
cipis píše:Nebo mi to auto na tyden pujcte a uvidime :-D:-D:-D
cipis píše:Nebo mi to auto na tyden pujcte a uvidime :-D:-D:-D
cipis píše:Proc mi nekteri odpovidaji na tu ucinnost ve stylu "A vy zase bijete cernochy"? Ja nepotrebuju vedet efektivitu spalovaku, to jsou vsechno uz leta overene veci. Stejne tak ty tabulkove hodnoty spotreby. Predpredchozi fabka mela uvedenou totalne vysnenou spotrebu, k te jsem se priblizil, akorat kdyz to byla.jedina jizda z kopce asi 10 minut a nikam dal jsem nejel.
Ta aktualni ma uz uvedenou realnou spotrebu, na ktere se normalne pohybuji, dokonce, jak jsem ukazoval fotky z Balatonu, tak tezce pod.
Tedy to znamena, ze se svym jizdnim stylem vim, kolik litru paliva potrebuji a jestli to otocim na jedno tankovani ci na ten zbytek v nadrzi.
U EV se dozvidame akorat reklamni informace, pripadne informace, kdo ma jakou dlouhodobou spotrebu. Ale s obtizemi se dostavame k tomu, kolik do toho auta vlastne musime "nalejt". Kdyz ta ucinnost muze byt klidne i 80%, coz pak z tech 14kWh/100km udela 17,5kWh/100km, coz je uz "jen" pulka predchoziho rozdilu oproti primym nakladum na kilometr.
Proto jsem take chtel, jestli by to nekdo nezkusil vycist, spocitat ci jednoduse zmerit, jak se to delava se spalovakem. Natankovat do plna, ujet, natankovat do plna a hned se vi, za kolik to bylo.
cipis píše:Proc mi nekteri odpovidaji na tu ucinnost ve stylu "A vy zase bijete cernochy"? Ja nepotrebuju vedet efektivitu spalovaku, to jsou vsechno uz leta overene veci. Stejne tak ty tabulkove hodnoty spotreby. Predpredchozi fabka mela uvedenou totalne vysnenou spotrebu, k te jsem se priblizil, akorat kdyz to byla.jedina jizda z kopce asi 10 minut a nikam dal jsem nejel.
Ta aktualni ma uz uvedenou realnou spotrebu, na ktere se normalne pohybuji, dokonce, jak jsem ukazoval fotky z Balatonu, tak tezce pod.
Tedy to znamena, ze se svym jizdnim stylem vim, kolik litru paliva potrebuji a jestli to otocim na jedno tankovani ci na ten zbytek v nadrzi.
U EV se dozvidame akorat reklamni informace, pripadne informace, kdo ma jakou dlouhodobou spotrebu. Ale s obtizemi se dostavame k tomu, kolik do toho auta vlastne musime "nalejt". Kdyz ta ucinnost muze byt klidne i 80%, coz pak z tech 14kWh/100km udela 17,5kWh/100km, coz je uz "jen" pulka predchoziho rozdilu oproti primym nakladum na kilometr.
Proto jsem take chtel, jestli by to nekdo nezkusil vycist, spocitat ci jednoduse zmerit, jak se to delava se spalovakem. Natankovat do plna, ujet, natankovat do plna a hned se vi, za kolik to bylo.
lemra79 píše:take bych uvital vic kutilskych inspiraci. Dohady o smysluplnosti porizeni EV at si kazdy poresi sam a nemam rad kdyz nekdo sve nazory nuti ostatnim. Treba bych namatkou uvital, kdyby nekdo udelal tutorial, jak lze na rpi rozjed grafana na klony axperta atd, za to bych byl ochoten financne podporovat forum.
MilosV píše:lemra79 píše:take bych uvital vic kutilskych inspiraci. Dohady o smysluplnosti porizeni EV at si kazdy poresi sam a nemam rad kdyz nekdo sve nazory nuti ostatnim. Treba bych namatkou uvital, kdyby nekdo udelal tutorial, jak lze na rpi rozjed grafana na klony axperta atd, za to bych byl ochoten financne podporovat forum.
Připojuji se, také bych takový tutoriál uvítal.
A k EV - proč nezaložíte samostatné vlákno? To co se tu již delší dobu řeší je poněkud off topic k názvu tématu
MilosV píše:Jsem na tom asi jako cipis a spol. Nejsem odpůrcem EV aut z principu, naopak technicky to je hodně zajímavé. Ale ať to počítám z jakékoliv strany, ekonomický smysl mi to nedává a volných 700.tis nemám.
kuli píše:Kontrolna otázka : ako sa volá základne rádio s malým počtom súčiastok. ( pomôcka - je tam dioda )
bublich píše:kuli píše:Kontrolna otázka : ako sa volá základne rádio s malým počtom súčiastok. ( pomôcka - je tam dioda )
Nejsem si úplně jist,je to toto?
https://www.youtube.com/watch?v=_ID4qYysXyI
Minulý týden mi říká kamarád z PRE. Každých 30 let se musí vyměnit většina kabelů a my teď měníme kabely a nově instalujeme včetně chrániček pro optiku... A kdo to platí? Hele, ERU... nechtěl jsem se v tom pitvat, protože všechno si vždy zaplatí uživatel, Eman. A tady se nejedná o Dekarbonizaci dopravy.eman píše:znamená komplet novou energetickou infrastrukturu a to znamená miliardy a roky práce. A ta byrokracie kolem. A někdo to bude muset zaplatit a platit....a hádej kdo.....za dva bludišťáky..
eman píše:Jestli to nebude tím, že nabíjení na sídlišti znamená komplet novou energetickou infrastrukturu a to znamená miliardy a roky práce. A ta byrokracie kolem. A někdo to bude muset zaplatit a platit....a hádej kdo.....za dva bludišťáky..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků