kodl69 píše:konečně někdo kdo nemá na OHC vyleštěneý kryty motoru jak debil. Takhle je to původní look... Z téhle strany to nepoznám, je to "šnek" nebo ta pozdější verze?
Podle bubnů by jsi mohl poznat 02.
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 8:16 pm
kodl69 píše:konečně někdo kdo nemá na OHC vyleštěneý kryty motoru jak debil. Takhle je to původní look... Z téhle strany to nepoznám, je to "šnek" nebo ta pozdější verze?
Ronn píše:@Fugas, pohodlbě se usaď a poslechni si tematické pásmo "Tesla a servis, servis Tesla"
Co je špatné na Tesle. Naprostá katastrofa je senzor stěrače, takže ten stěrač musím pustit ručně. https://youtu.be/STN-rBOPaVo?t=1081
Jaký je pravidelný servis: https://youtu.be/nXDr_CTOdMc?t=943
Tesla vymyslela aplikaci: https://youtu.be/Co2X8mG5wz4?t=220
Jaké byly servisní prohlídky: https://youtu.be/ord-c4G4cN8?t=108
A když se ti to pokazí a do servisu nechceš, né, nikdy: Příprava na návštěvu Mobilního Servisu https://www.tesla.com/cs_cz/support/mobile-service
fugas píše:Umíš to opravit sám? Pokud ne,jsi uživatel, nikoliv majitel. Loutka těch, kdo ti to prodali. Umíš to jen strčit do zásuvky. Zcela závislý na někom jiném.
jansol píše:Kolik mě bude stát u Tesly 1km při dnešní zastropované ceně 7Kč?Dopředu odmítám keci o možnosti nabíjet z FVE a nákupu bez DPH.Tu možnost nemá každý. Dobíjet budu doma.V Tesle jsem jel a klidně bych si jí koupil,ale....Najezdím cca 200km za den.Cena 1,5Kč za km.Palivo LPG.Prosím o přesnou čásku včetně DPH.
fugas píše:Těch bylo vždy málo. Neodváděj pozornost od tématu a řekni nám, jak jsi na tom s tou denní BMW soběstačností. Na tom pětikilu budeš jezdit, až budou mít v servisu zavřeno? Tohle je koníček. Výše jsi psal, že vyhazujes spoustu peněz za údržbu spalováku. Neumíš to opravit, nebo si tu službu dopřáváš? Budeš umět doma opravit Teslu? To nijak nesouvisí s tím, kolik já mám půllitrů. Jen se snažíš penězi přebít fakt, že s autem neumíš bez podpory víc, než snad vyměnit kola. A takových je váš tu víc a víc. Úpadek.
TomTomPB píše:jansol píše:Kolik mě bude stát u Tesly 1km při dnešní zastropované ceně 7Kč?Dopředu odmítám keci o možnosti nabíjet z FVE a nákupu bez DPH.Tu možnost nemá každý. Dobíjet budu doma.V Tesle jsem jel a klidně bych si jí koupil,ale....Najezdím cca 200km za den.Cena 1,5Kč za km.Palivo LPG.Prosím o přesnou čásku včetně DPH.
Za posledních 12tis km mám průměrku u TM3 přesně 14kWh/100km. Cca 50% dálnice. Ještě jsem neměl zimu ale vypadá to na roční průměr do 16kWh/100km. Při 7kč mi to vychází na 1,12Kč. Jinak Ioniqem 28kWh jezdíme za roční průměr za 12,3kWh/100km a Konou za 14,5kWh/100km.
TomTomPB píše:jansol píše:Kolik mě bude stát u Tesly 1km při dnešní zastropované ceně 7Kč?Dopředu odmítám keci o možnosti nabíjet z FVE a nákupu bez DPH.Tu možnost nemá každý. Dobíjet budu doma.V Tesle jsem jel a klidně bych si jí koupil,ale....Najezdím cca 200km za den.Cena 1,5Kč za km.Palivo LPG.Prosím o přesnou čásku včetně DPH.
Za posledních 12tis km mám průměrku u TM3 přesně 14kWh/100km. Cca 50% dálnice. Ještě jsem neměl zimu ale vypadá to na roční průměr do 16kWh/100km. Při 7kč mi to vychází na 1,12Kč. Jinak Ioniqem 28kWh jezdíme za roční průměr za 12,3kWh/100km a Konou za 14,5kWh/100km.
Takže s EV máme 60% roční spotřeby přímo ze slunce a vlastní zahrádky. Skvělá práce TomTomPB.NOPARasito píše:Kolik pokryjes z FVE??? Pokud.
TomTomPB píše:No krása, a kolik byla pokuta za ten přetok?
FVE mám 7,2kWp a duben-říjen pokryju Teslu + Ioniq tak z 80% všeho domácího nabíjení. Kona je 95% firemní nabíjení. Když je hnusně nabíjím Ioniqa protože má 1F nabíjení a minimum co pustí auto je 1x6A. Tesla umí minimum 5A, takže můžu nabíjet 1x5A (ale to jsou velké ztráty) a nebo 3x5A až 3x16A. Jo v Tesle mám LFP 55kWh baterku. A i přesto jsem měl loni přetok něco přes 1,5 MWh.
cipis píše:TomTomPB:
Jaká byla pokuta za ten šílený přetok?
Ta spotřeba 14 kWh/100km se počítá to, co jde do motoru/ů nebo je to už přepočítané před nabíječkou? Když to má nízkou účinnost u toho "slabého" dobíjení, na kolik to pak vyjde? 18-22 kWh/km?
fugas píše:Umíš to opravit sám? Pokud ne,jsi uživatel, nikoliv majitel. Loutka těch, kdo ti to prodali. Umíš to jen strčit do zásuvky. Zcela závislý na někom jiném.
TomTomPB píše:FVE mám 7,2kWp a duben-říjen pokryju Teslu + Ioniq tak z 80% všeho domácího nabíjení. Kona je 95% firemní nabíjení. Když je hnusně nabíjím Ioniqa protože má 1F nabíjení a minimum co pustí auto je 1x6A. Tesla umí minimum 5A, takže můžu nabíjet 1x5A (ale to jsou velké ztráty) a nebo 3x5A až 3x16A. Jo v Tesle mám LFP 55kWh baterku. A i přesto jsem měl loni přetok něco přes 1,5 MWh.
TomTomPB píše:Ne pokutu ne, mám normálně tarif pro soláry a povolený přetoky...
14kWh/100km je co hlásí auto. Když se nabíjí 1x8A (Ioniq) tak jsou ztráty cca 20%, u Tesly při 3x16A to je to pod 10% - jako na tohle je spousta videí a testů - doporučuji Bjorna, který to má opravdu zmáklé. Těch 18-22 je u mě nereálných. Když budu hodně zlý tak k těm hodnotám co hlásí auta přidejte 20% a bude to cajk. BTW, já nikdy neměl spotřebu na delší trase přes 18kWh/100km. Třeba v létě jsem jel 1100km do Itálie a jel jsem přesně podle limitů. V DE kde to bylo bez limitu jsem jel 140km/h, AT když fosilové měli omezení 110, já jel 130, a i přesto jsem měl pak v cíli pod 15kWh. Manželka mi kolikrát dojede se spotřebou Ioniqu pod 9kWh/100km - nevím jak ostatní, ale já měl i u fosilů vždy pěkné průměry a na silnicích se neloudám. Spíše předpokládám, nejezdím brzda-plyn. Ale teď už kupuju jen 1x ročně 6l benálu do sekačky. Čerpačku pro auta mám na střeše
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků