Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Novinky, zajímavosti, věda a technika v oblasti solární energie.
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2127
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputace: 368

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od fugas »

Nic ve zlém.Pouze jsem projevil názor, který považuji za platný.Zatím mi ho nikdo právoplatně nevyvrátil.Je rozdíl mezi diskuzí a demagogií.Toto vlákno tedy pravděpodobně vzniklo s předpokladem, že si zajásáme nad BTC a kdo nejásá s námi, jásá proti nám.Ze SZ od admina nebudu citovat, řeknu to vlastními slovy. "Natomto fóru nejsou nemoudří žádáni".Což považuji za logické a prohlašuji, že jsem autoanalýzou dospěl k závěru, že sem nepatřím.
Tímto tedy žádám o to zrušení registrace, abych zde dále nešířil ty nebezpečné a prohnilé myšlenky.Všem kdo mi zde kdy poradili děkuji.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od mypower.cz »

Příjde mi to jako názor někdejšího uzivatele s prezdivkou Roger, který taky šířil bludy, jak ty naše FVE jsou k ho*vnu že to v noci nic nedává. Kdo to má furt číst takový nesmysly? Na co tam asi mame baterky?

BTC má takovou hodnotu, jako je jeden ochoten koupit a jiný prodat. Když prodám jinému BTC za 10000, má cenu 10000. Když za milión a on ten druhý to za milión koupí, má to cenu milión.

Žádný bankéř na to nemá ani štěk sakra už s takovýma kecama o bankéřích furt dokola jak mlynek na kafe.

Jak Jezik, ktery nam tu furt mele, že všechny větrné turbínky jsou naho*vno a jsme všichni dementi a kdo ví co.

A to je celé.

PS fugase nevyhodim. Pokud nechce, nechť se nepŕihlašuje. Jeho problém.

PS2 A ano, na tomto fóru nemoudří nejsou žádáni. Ti co tvrdí neustále dokola své kraviny rozhodně. Za tím si stojím.
Uživatelský avatar
ViktorEX
Příspěvky: 416
Registrován: stř zář 16, 2020 5:45 pm
Reputace: 44

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od ViktorEX »

admine, admine ... po souboru prispevku, postoju a reakci ti zacinam rozumet. a vlastne te i chapu, .... dal Bitcoin uz necham byt. koukam, ze je tu docela bojova nalada.

nicmene si neodpustim dodat ... jakakoliv mena (pokud to nazyvam menou) ma zaklad tam, kde vznika pridana hodnota za pomoci prace. tj nejaky druh prace ma nejakou hodnotu. vstupni material stoji neco. pak to semelu dohromady za pomoci energie a dostanu produkt urcite hodnoty. aby kolobeh fungoval, musi byt stejnou (nebo smenitelnou) menou placena prace, material, energie i produkt. mena, ktera nema spojeni s prací (mzdou) nema zaklad. pouze virtualni hodnotu rizenou nabidkou a poptavkou. stejne jako akcie tesly. firma, ktera vyrabi proti toyote nebo vw pouze zlomek aut a zisku by bez ekologickych odpustek moc nemela ma nejvyssi hodnotu na svete (automobilka). ale je to jen bublina. akcie jsou velmi vysoce obchodovane, zdaleka to neodpovida aktivum firmy. a podle odborniku (neni to z me hlavy, jen cituji machry v oboru) bublina brzy praskne. co odbornici nevedi, kdy. zalezi to na tom, jak budou chazarove ochotni a schopni tento financni svet udrzet, pul roku? dva roky? az to bouchne, prijde treba ke slovu prave BT, ale jeho jakasi virtualni hodnota, doposud meritelna treba k USD, nebude. jeho hodnota splaskne na uroven jakehosi noveho USD (protoze pak uz zadne meny nebudou a jeho zisk nebo ztratu nebu k cemu merit) bez inflace. ale jak jsem psal, pokud se treba BT stane celosvetovou menou, bue muset nekdo rict, kolik BT stoji hodina prace .... atd. do te doby to je jen rozdil jako mezi badmintonem a tenisem. taky si tam pinkaj dva sem a tam, ale buhvi proc, teniste jsou placeni lepe = virtualni spolecenska hodnota.
... je to jen takova meditace, tak si dej panaka ;)
(polo) - Ostrov 13,8 kWp (bude 15 kWp, už to tu leží), 2x Mppt Epever 5kW, Batt Lifepo4 18kWh, 3x invertor 6kW (čistý sinus) .... 300K CZK bez práce, všechno nějaká čína,

14.7. -31.12.2021
21,4 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 3,69 MWh

1.1. -27.3.2022,
20,6 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 1,8 MWh
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od mypower.cz »

U BTC je prave jeho hodnotou jeho nezfalsovatelnost. Prave diky matematice, ktera se ojebat proste neda. Naproti financnimu systemu je to krok dopredu. Zadnej strejda nemuze rict, tak ted jdeme tisknout dalsi bankovky. Tady to proste diky matematice nejde. Zaroven nejde rict hele zmenime uzaverku transakci a zfalsujeme nebo 2x utratime stejne penize. To proste ta matematika vylucuje. To je to proc byl BTC zalozen, aby na zaklade matematiky byly, nebo alespon se pokusilo o to, zamezit neduham klasickeho financniho systemu, ktery je ve spolecnosti tvrde zakorenen a to az tak, ze si znacna cast lidi dosud nedokaze ani zdaleka uvedomit, ze ono to jde i jinak. Uvedomme si prosim, ze tento system je teprve na pocatku sveho vyvoje. Proto vysoka volatilita. Svou stabilnejsi cenu stale hleda. Jeste ji rozhodne nenasel.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2176
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputace: 96
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od gupa »

Jak to čtu tak vidím že je zbytečné vymýšlet rozdíly mezi těžbou nějaké virtuální měny nebo jakýmsi nenazvaným tradičním bankovnictví. Oboje má svá specifiká, je rozdíl mezi virtuálními měnami a jejím dolování a bankovnictvím které má tradice v Česku nebo třeba někde na nějakých Kyperských ostrovech.

Prostě chci tím sdělit, že to je flame hned od začátku a nesmysl něco takového porovnávat. Oboje má své potřeby aby to existovalo a nelze jen tak těmto dvěma věcem zaměnit podnět proco vznikají nebo existují.

Existují všelijaké měny a platidla a zatím nejtvrdší je zlatá měna (si myslím) v arabských státních uskupení s kterou mezi sebou obchodují a což se nelíbí americkým bankám a proto američan a jeho dolar plánuje klamy typu nutnosti válek.

Zajímavé by mohlo být jak se na BTC dívá čínská byrokacie. Protože to co si myslíme v Evropě je úplně oničem, oničem v podstatě nerozhodujeme, je tu taková destabilizace v otázkách peněz, že stačí když si Američan kýchne a Číňan usmrkne a jsme úplně v pytly a v podstatě v nabídce ke koupi... Jak se to povedlo Klausovi v jeho kupónové rozkrádačce. Resp. privatizaci, kterou předcházelo zestátnění a před ním znovu privatizace a znovu zestátnění a to stím že to bude mít jako vývojově dějově podle minulosti i budoucnost. Protože republiky a moderní společenské zřízení posledních 200 let tak prostě funguje aby přežilo ekonomicky.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
ViktorEX
Příspěvky: 416
Registrován: stř zář 16, 2020 5:45 pm
Reputace: 44

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od ViktorEX »

soucasny fin system ma dva problemy
1) zijeme na dluh, staty/firmy/jednotlivci si pujcuji a nevraceji, tj ostatni to musi na urocich/danich zaplatit
2) chazarove (FED) tisknou penize nepodlozene praci/pridanou hodnotou (zlatem), penez je moc, statni urednici jsou preplaceni, ztraceji hodnotu > inflace
... a pak, to bych snad ani neuvedl jako bod ... je prave problem burza. jednotlivci, kteri jsou schopni virtualni hodnotou subjektu pohnout, to vedi-dokazi predikovat, tj. prakticky vzdy jen sklizi obrovske zisky. maji tolik penez, ze by dokazali koupit cele staty nebo snad i kontinenty. Vlastni ruzna konsorcia s nemovitostmi, jakmile se nekde neco postavi, hned to koupi a pronajima. proto jsou nevitosti ted tak strasne vysoko. Pak vlastni ruzne hatchfondy, do kterych patri ruzne startupy, sw firmy, technologicke firmy. Prakticky slizavaji smetanu kde to jen jde. Maji tolik penez, ze ovladaji vlady statů.

bitcoin (socialni laboratorni pokus) nebo jeho nastupce nelze tisknout, to je pravda. ale jeho zasadni cast uz vlastni ti, kteri vlastni vetsinu soucasnych penez. takze podle meho bude prechod na cryptomenu neco jako 53-tí rok. kterym smerem se budou pohybovat poskození (jestli poskozeni budou majitele bitcoinu nebo soucasnych men) se jeste uvidi. jestli pujde bitcoiny uplacet ... tezko rict. mozna nebude treba nikoho podplacet, protoze k protokolu patri zruseni vlád a států. crypromenou, socialnim kreditem a siti 5g pujde vsechno ridit algorythmem, takze tvoje jednicky a nuly. ano, nepujde nic zfalsovat, zdvojit, budeme zit presne podle protokolu.
... zase jen meditace. nikdo nevi co bude.

jeste muze nastat takzvany globalni reset (opak Great resetu) .... prechod na kryptomenu probehne tak, ze superbohati (chazari + jejich spolek) budou odmajetneni, statni dluhy budou smazany, soukrome/firemni dluhy budou smazany. mena bude rozdelena rovnomerne, bude nastolena rovnocena hodnota prace po cele planete. a vyvoj zacne znovu > Pirati+zeleni+kdu+ods = Great Reset = jsme v totalni prdeli/odmajetneni/Neomarxismus, ANo > tezko rict, Volny blok/Trump > Zrejme smeruje ke globalnimu resetu (stavajici garnitura Merklova, Makron, Babis+Hamiš) budou souzeni u mezinarodniho tribunalu pro vlastizradu.... nastavajici doba bude velmi turbuletni. Konkretni temata, ktere nam chazari predhazuji, jako jsou imigranti, ockovani, zavadeni kryptomen rozseka spolecnost na hodne maly nudlicky ... coz je take soucast protokolu. lide nebudou schopni se dohodnout na dvou tematech. zadna strana nedosahne zasadni vliv, protokol se bude snazit prosadit takovy zpusob voleb, aby byl zfalsovatelny, pokud nevahrajou pirati. to v postate naznacuje aktualni sila prosadit hlasovani postou. proto je potreba, abychom byli mezi sebou schopni diskutovat a alespon zcasti pochopit postoj protistrany a nezastavat absolutiscky postoj u veci, ktera neni momentalne klicova. na druhou stranu zcela neustupni bychom meli byt u veci, ktere vylozene ohrozuji nasi existenci (stat - narod) ... tj. chazari nam tu po planete roznesou vir a nasledne za pomoci podplacenych vlad do nas pod tlakem chteji narvat geneticky koktejl s tim, ze nas pak pustej na dovolenou ... to je jedna hruza a desi me, jak primitivne se lidi a jeste radi nechaj uplatit (pichnout) . druha vec migrace. podle protokolu ma dojit ke zniceni nasi evropske civilizace a mirumilovne soudrznosti s tradicemi. evropa ma 750 mio obyvatel, a jsme tu hlava na hlave. Mame vysoke vzdelani a jsme kulturni. Ale to se chazarum nelibi (mimochodem vznik EU je prace chazaru, aby byla evropa lepe ovladatelna), a vlastne diky podplacenym politikum sem uz jsou ve velkem dovazeni tajne imigranti (afrika 1300 Mio obyvatel) a ti maji prakticky rozlozit socialni system. Jako zachrana pak prijdou chazari a daji vam nepodminenou mzdu (v kryptomene) + jakysi socialni kredit za dobre chovani, o ktery muzete prijit rebelstvim. takze vlastne budeme zit z pohledu dneska na socialnim dne, vsichni bez rozdilu.

... pardon, bylo to delsi ... ;)
(polo) - Ostrov 13,8 kWp (bude 15 kWp, už to tu leží), 2x Mppt Epever 5kW, Batt Lifepo4 18kWh, 3x invertor 6kW (čistý sinus) .... 300K CZK bez práce, všechno nějaká čína,

14.7. -31.12.2021
21,4 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 3,69 MWh

1.1. -27.3.2022,
20,6 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 1,8 MWh
ikovlabs
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm
Reputace: 61

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od ikovlabs »

Cina se diva na BTC zamitave - nema v ruce ovladani a to komunisti nesnaseji.Narvou si tam digitalni Yuan a s tim budou ovladat lidi jak joystikem.....
Uživatelský avatar
ViktorEX
Příspěvky: 416
Registrován: stř zář 16, 2020 5:45 pm
Reputace: 44

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od ViktorEX »

jo, rusko a cina jsou mimo vliv a pojedou svou menu, dokonce se nyni chteji odtrhnout od SWIFTu, tj. od dolaru. budou mit svuj hodnotovy zaklad a svuj bankovni protokol.
(polo) - Ostrov 13,8 kWp (bude 15 kWp, už to tu leží), 2x Mppt Epever 5kW, Batt Lifepo4 18kWh, 3x invertor 6kW (čistý sinus) .... 300K CZK bez práce, všechno nějaká čína,

14.7. -31.12.2021
21,4 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 3,69 MWh

1.1. -27.3.2022,
20,6 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 1,8 MWh
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Reputace: 285
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od rottenkiwi »

Mna v suvislosti s BTC vobec nezaujima, ci USA, EU, Cina ci Rusko bude platit
dolarmi, rublami, yuanmi, zlatom ci galiom.

A tiez sa mi nechce verit, ze niekolko tisic komercnych bank na svete a ich pracovnikov
spotrebuje menej energie ako par milionov ASIC-oc na tazbu BTC,
ci par milionov CPU a GPU na tazbu ETH a XHV.

Mna zaujima, ze ked vlastnim XHV, mozem to bez pomoci burzy zmenit
na xUSD, xEUR, xGOLD, v priebehu par sec.

A v priebehu par min. si mozem LTC alebo XHV poslat za minimalny poplatok
24/7 kazdy den v roku, komu len chcem.

Tiez ma crypto zaujima ako technologia, ktora vobec nie je nejakou bublinou.

Krypto ide dopredu preto tak pomaly, lebo na tom pracuje malo ludi.

Pozrite, kolko trva Buterinovi aby zmenil PoW na PoS + sharding.

Ak zacnu krypto akceptovat staty, firmy, ludia, tak tam nastane retazova
reakcia a ako ludia zistili, ze je lahsie platit NFC alebo kreditkou,
ze netreba pri sebe nosit kila minci, tak rychlo pochopia, ze oskenovat
nejaky QR kod, nie je nic tazke.

Keby sme sa na situaciu, ake je teraz s virusom pripravili 30 r. dozadu
a mali vsetko elektronicke, doklady, zdravotnictvo, platy, vzdelanie,
chod infrastrurktury, potrebnej na prezitie, ako je energie, jedlo v obchodoch,
tak by sme viac casu a energie mohli venovat pochopeniu, co ten virus
je, ako bude mutovat a na co sa musime este pripravit, comu sa nevyhneme,
lebo virus to su fyz. zakony aplikovane vramci nasej Zeme a virus
nezaujima, co clovek robi alebo si mysli, virus bude interagovat so vsetkym
okolo neho deterministicky, aby zvysil svoju pravdepodobnost prezit,
takze bude vytvarat mutacie, napr. N501Y, P618H, ktore mu zabezpecia
lepsiu endocytozu, tym sa ho viac vytvori a tym ho viac clovek vyprska okolo seba.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
qq357
Příspěvky: 57
Registrován: pát bře 15, 2013 7:12 pm
Reputace: 8

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od qq357 »

Dobrý večer ve spolek.Trochu Vám do toho hodím vidle.Jednoduchým politickým rozhodnutím se sem tam přitiskne trochu peněz a taky se najde klacek jak zatočit se sektou virtuálních měn.Stačí aby si nějaký populista sehnal šikovnýho kreativce a půjde z Vás zelená voda.To mě učí dějiny,dost toho pamatuji.Vše je to založený jen na víře,matematiku nechte být.Prostě letadlo,kde nikdo neviděl pilota,navigátora,majitele a propagátoři sledují grafy.Většinou sedí až za křídlem.,,Měna,která je zmítána komenty na kxichtoknize,nebo podobným pubertálním médiu".Až to v pilotní kabině sklapnou,tak ti od panceřový přepážky dozadu jsou chudí.A ani nebudou vědět koho mají jít zabít.Zjistěte si něco o ,,Tulipánové krizi" v Holandsku.Již jsem zapoměl název knížky,ale před lety byl dokument i na Discowery.Jen víra,oni kupují,já taky.Nemusíme chodit do ciziny a podívejte co populisté provedli tady,jak se kupují hlasy voličů.Již zakladatel moderního státu,tatíček M kopil voliče pozemkovou refornou.Jasně,za cizí prachy(rozbití velkostatků) byl populární.Ale vrhnul české zemědělství o 100let zpět.Dědeček z Italský fronty psal,jak to bude blbý,že má v programu po válce zavést 10hod prac.den.Zestátnění bolševikem....Jako kluk jsem si akciema dolů a pivovarů vytapetoval dílničku.Důl-díra v zemi...to nejde ukrást,ale jde!Nyní sekera a zase se rozdává.Taky si pamatuju zmetka Špidlu jak říkal,že zdroje jsou a rozjel půjčování a financování voličů půjčkama.A jak to je dlouho,asi 8 let...Ovarova bankovní rada devalvovala korunu.O kolik pak to bylo,15-20%?Nepodmíněný příjem,imigrace,dávky na všechno,dotace,Inflační cíl 3%,to tý levicový Evropě dojdou prachy.Ještě si zastřílíte.Měna co vzniká ničením energie..Tak věřící do mě!
technické zázemí pro chov bizona amerického,podporované ostrovní FVE
vanilka
Příspěvky: 251
Registrován: stř kvě 05, 2021 2:57 pm
Reputace: 63
Lokalita: Beroun, Příbram

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od vanilka »

qq357 píše:...
Nejmoudrejsi a nejpravdivejsi prispevek v cele teto diskuzi.
4512kg VRLA GEL / 20kWp+
ikovlabs
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm
Reputace: 61

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od ikovlabs »

qq357 píše:Dobrý večer ve spolek.Trochu Vám do toho hodím vidle.Jednoduchým politickým rozhodnutím se sem tam přitiskne trochu peněz a taky se najde klacek jak zatočit se sektou virtuálních měn.Stačí aby si nějaký populista sehnal šikovnýho kreativce a půjde z Vás zelená voda.To mě učí dějiny,dost toho pamatuji.Vše je to založený jen na víře,matematiku nechte být.Prostě letadlo,kde nikdo neviděl pilota,navigátora,majitele a propagátoři sledují grafy.Většinou sedí až za křídlem.,,Měna,která je zmítána komenty na kxichtoknize,nebo podobným pubertálním médiu".Až to v pilotní kabině sklapnou,tak ti od panceřový přepážky dozadu jsou chudí.A ani nebudou vědět koho mají jít zabít.Zjistěte si něco o ,,Tulipánové krizi" v Holandsku.Již jsem zapoměl název knížky,ale před lety byl dokument i na Discowery.Jen víra,oni kupují,já taky.Nemusíme chodit do ciziny a podívejte co populisté provedli tady,jak se kupují hlasy voličů.Již zakladatel moderního státu,tatíček M kopil voliče pozemkovou refornou.Jasně,za cizí prachy(rozbití velkostatků) byl populární.Ale vrhnul české zemědělství o 100let zpět.Dědeček z Italský fronty psal,jak to bude blbý,že má v programu po válce zavést 10hod prac.den.Zestátnění bolševikem....Jako kluk jsem si akciema dolů a pivovarů vytapetoval dílničku.Důl-díra v zemi...to nejde ukrást,ale jde!Nyní sekera a zase se rozdává.Taky si pamatuju zmetka Špidlu jak říkal,že zdroje jsou a rozjel půjčování a financování voličů půjčkama.A jak to je dlouho,asi 8 let...Ovarova bankovní rada devalvovala korunu.O kolik pak to bylo,15-20%?Nepodmíněný příjem,imigrace,dávky na všechno,dotace,Inflační cíl 3%,to tý levicový Evropě dojdou prachy.Ještě si zastřílíte.Měna co vzniká ničením energie..Tak věřící do mě!
OK tak jsi zkritizoval vse a vsechny .Jak to bylo v tom filmu...?To pomuze..?Nakup zlato - zabavi ti ho,dej prachy do banky-zdevalvuji ti je,kup pozemky -zabavuje se,kryptomeny -podvod - jak jinak.Tak vis co?Jak dostanes penize okamzite je prozer a bude s vysmaty jak jsi je obeblstil.
kodl69
Příspěvky: 7379
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Reputace: 866
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od kodl69 »

To Ikovlabs: A co dělají ti ti chybně nazývaní jako nepřizpůdsobiví, co se přizpůsobili dokonale? Tohle všechno oni ví už geneticky, tak prachy hned uvalí za požitky, a stát se o ně i tak postará, tak o co jde. A na nich si stát nic nevezme. Ale na těch malejch, co mají pocit že něco vlastní, se může realizovat nejlíp, když něco máš, můžeš se o to bát, ale tak to bylo dycky...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Uživatelský avatar
ota
Příspěvky: 2298
Registrován: čtv dub 18, 2013 9:37 am
Reputace: 514
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od ota »

Napíšu svůj názor:

Na kryptoměnách se samozřejmě dá dobře vydělat.
Je to stejné jako při každém fenoménu který má ekonomie název "bublina" nebo "horečka". Kdo ale nejvíc vydělal na Klondike? Chlapi co se v mrazivé vodě hrabali v řece a hledali zlato? Nikoli !!! Byli to obchodníci co tam vozili a prodávali jídlo, alkohol, nářadí a holky k pronajmutí.
Takže pokud chcete opravdu vydělávat na kryptoměnách, prodávejte grafiky, stavte těžařům solární elektrárny, pronajímejte jim prostory pro serverovny. Tím získáte peníze pro okamžité zlepšení standardu vašeho života.

Všechno co se dá zkonfiskovat dříve nebo později stát zhabe protože nebude mít na obsluhu státního dluhu.

Chcete sociální jistoty? nikdo jiný než vy sami a vámi vychované děti vám je nedá. Pokud si někdo myslí že si pomocí kryptoměn zajistí bezstarostný život tak asi ano ale na krátkou dobu. můj odhad 5-10 let. Schválně se sem na tohle vlákno podívám v roce 2026.

Možná se mýlím ale historie i celkem exaktní makroekonomie učí, že z každého podobného fenoménu kdy se dá získat bohatství "z ničeho" profituje úzká skupina osob. Pokud by to byla celá společnost, dojde nevyhnutně k inflaci (pokud společnost začne masivně utrácet) nebo k rozpadu společenství (pokud nikdo nechce pracovat).

Tak a teď se do mě svými argumenty pusťte.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od mypower.cz »

Je zajimavé jak se diskuze od původního článku o energetické spotřebě klasického finančního systému a kryptoměnového systému neustále stáčí k vydělat, prodělat, podvod, okrást, nejde za to nic koupit, apod.

:repair:
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Reputace: 285
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od rottenkiwi »

BTC a ETH, XMR, XHV ci ADA je technologia.

BTC je cez scripty - non Turing complete,
ETH je Turing complete, pre smart kontrakty EVM implementovane v C++, Jave, Rubby, Pythone ....
ETH pouziva Gas a Wei.
Nad nim su DeFi a NFTs.

XMR, XHV - ring singnatures, I2P a TOR, ECDH key aggreement, Dandelion++ - address obscuring
je tiez ASIC resistant

Takže tu máme novú technologiu a na to naviazanych niekolko ďalsich sluzieb a dalsich technologii.

Aj na internete niekto zbohatol ale stale ho mame tu.
Aj na Intel, AMD, ARM, Apple procesoroch niekto zbohatol a stale su tu.
Aj na baterkach do mobilov a stovkach roznych cipov niekto zbohatol a stale mame mobily.

Tak preco by crypto mala byť bublina, ktora o 5 rokov zanikne ?

Nezanikne, len sa pretransformuje do este lepsej technologie.

Tvorca prveho tranzistora si nevedel urcite predstavit 660 Wp solarne panely,
ci GPUs obsahujuce 100 miliard tranzistorov na ploche 256 mm2.

Len si dajte odpoved na otazku, kde som ja pokrocil v programovani od r. 2015
a kde sa napr. dostal Vitalik Buterin.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
qq357
Příspěvky: 57
Registrován: pát bře 15, 2013 7:12 pm
Reputace: 8

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od qq357 »

Ikovlabs-Nezkritizoval jsem všechno a všechny,jen úvahu jak je bitcoin bezva a nezničitelný.Vše má nějaká rizika.Zlato dobrý,zakopeš.Banka -3%,něco na složenky a nákupy dobrý.Nemovitosti pronajímat s inflační doložkou ve smlouvě taky dobrý.A když jsme na tom foru o soběstačnosti,tak pole,pokud nepříjde k veslu populistický darebák ,co smete všechno.Apropo Ikovlabsi kolik jich máš?Promiň,neber to osobně,tam zase narážíme na dotace.V dobrým...
Fugas-také dám k dobrému historku:když při coroně v Itálii byli první mrtví,začal jsem se bát ,,o ty papírky".Nebylo žádný pole ke koupi tak že vlítnu do zlata.Zavolám obchodníkovi,řekl kurz a já vyrazil.Pár set km a ouha.Kurz jiný a letěl do stropu.Navíc už neměli za 3mega,ale jen za 0,5.Takový krásný uncovky Swiss bank.Požádal jsem o 15min,dal si naproti kafe s cigárem a přemýšlel.Vzdal jsem to.Ano prodělal jsem,ale když mi došlo,že budu denně ležet v grafech jako běžný bitcoinysta....myslím,že jsem vlastně vyhrál čistou hlavu.

rottenkiwi-jseš asi chytrej chlap,ani nevím,co všechny ty věci jsou.Mě učili zbytečnou ruštinu a toto dohánět nebudu.Ty pleteš hrušky s jabkama.Cituješ reálné firmy,co jsou držitelé patentů a vyrábějí,každý používá jejich výrobek,nebo vynález a jsou za tím konkrétní kxichty.
A pokud vznikají nová kripta..no je poptávka těch,co ,,věří v bezbolestný zbohatnutí" a stará jsou třeba okoukaná,tak přetranformují.Když jsem měl dopravu,tak jsme taky stěhovali mezi hospodama jednoruký bandity po 14dnech,protože se to gemblerum okoukalo.
Mypower.cz-jestli to není tím,že se to tu stále propagovalo.Najednou grafy lítaj a hekři si říkají o výkupný v....Bitcoinech.
technické zázemí pro chov bizona amerického,podporované ostrovní FVE
Uživatelský avatar
ViktorEX
Příspěvky: 416
Registrován: stř zář 16, 2020 5:45 pm
Reputace: 44

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od ViktorEX »

to s bublinou jsi nepochopil. to ze je neco oznacene jako bublina jeste neznamena, ze zanikne. jen jeho soucasna smenna hodnota splaskne na uroven v budoucnu pouzitelnou-realistickou.
tesla je taky bublina. az splaskne, bude mit mensi "virtualni" hodnotu. ale auta tesla se budou vyrabet dal.

... asi tak
(polo) - Ostrov 13,8 kWp (bude 15 kWp, už to tu leží), 2x Mppt Epever 5kW, Batt Lifepo4 18kWh, 3x invertor 6kW (čistý sinus) .... 300K CZK bez práce, všechno nějaká čína,

14.7. -31.12.2021
21,4 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 3,69 MWh

1.1. -27.3.2022,
20,6 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 1,8 MWh
Jozef51
Příspěvky: 480
Registrován: stř bře 01, 2017 8:06 am
Reputace: 85
Bydliště: Rosovice

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od Jozef51 »

Osobne ma bitcoin a podobne meny nezaujimaju. Vlastne vsetky meny ma zaujimaju iba potial pokial sa za ne daju ziskat predmenty a tovary nutne ku zivotu. Ci ma mena podobu muslicky, zliatku zlata, zeleneho americkeho papiera, ci bitoveho obrazca v spravnom mieste pamate pocitaca je mi jedno. Vlastne nie celkom. Ta menova muslicka je pre mna osobne najkrajsia.
Precital som si startovaci clanok vlakna a celkom nechapem co autor porovnaval. Sprava alebo cast spravy meny je pre banky iba podruznou-minoritnou castou ich cinnosti. Dokonca oficialnu menu statov v ktorych sidlia temer nevlastnia - ci uz su to muslicky, zlato, zeleny papier, europoukazky, jen...
Hlavne oblasti zaujmu dnesnych komercnych a emisnych bank su uz omnoho zaujimavejsie ale bohuzial tato tema lezi mimo temy tohto vlakna.
pasta
Příspěvky: 54
Registrován: pon úno 23, 2015 9:24 pm
Reputace: 4

Re: Těžba bitcoinů vs. tradiční bankovnictví

Příspěvek od pasta »

Bitcoin chain si myslím, že chápu a věřím v jeho nezlomitelnost. Mě by jen zajímalo, jak je možné věřit právě v ten limitovaný počet 21 mil mincí. Přeci pokud se to modifikuje a třeba se tomu přidá i vlastnost Ethera na podepisování kontraktů, tak by mělo být i logicky snadné emitovat další mince. Nebo se šeredně pletu ?

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek