cassini píše:Ahoj všem, přišlo mi několik SZ na téma komunikace baterie Fesing. Mám vše rozchozené, tak se pokusím podělit. Návody jak a co nastavit jsou na stránkách Taratechu. Co je potřeba... Pro komunikaci mezi PC a baterií (software na webu taratech.cz) jsem použil toto: https://dratek.cz/arduino/1171-prevodni ... h340c.html - plně funkční). Jak připojit baterii přes RJ45 je v návodu k baterce. GND se připojit nemusí.
Baterii jsem připojoval nejprve přes CAN převodník (https://cz.farnell.com/seeed-studio/114 ... %20adapter) k Solar-Assistentu - vše funkční. Malinko jsem laboroval později s připojením k Cerbo GX. Nakonec byl problém jen v použití zakončovacích odporu (https://www.kutilmarket.cz/produkt/adap ... 00-282046/) - bez těch komunikace nefunguje - připojeno k baterii s adresou 1. Vše funkční. Ještě jedna malá informace, když jsem upgradoval firmware v bateriích, vlastní chybou jsem přerušil proces upgradu. Nicméně je proti tomu baterie celkem odolná a šlo vše spustit znovu bez problémů. Dokonce jsem do toho nacpal špatný FW a šlo to změnit. Dle postupu na webu taratech.cz se mi nepovedlo v seznamu baterií (v sw pro upgrade) zvolit baterii. Řešil jsem to tak, že jsem připojil vždy jen jednu baterii a šlo vše bez problémů... Ať svítí!
Taratech - LFP Baterie s BMS Fesing 48V, 100Ah (4,8kWh)
-
- Chci prodávat energii a využít dotace: ANO
Re: Taratech - LFP Baterie s BMS Fesing 48V, 100Ah (4,8kWh)
Ahoj, připojení baterie k Solar-Assistentu jsi zprovoznil pouze přes CAN převodník? Nebo je i varianta přes RS485 převodník? Co vše o baterií Solar-Assisten ukazuje pokud je připojena komunikace přes CAN převodník?
-
- Lokalita: Děčín
- Chci prodávat energii a využít dotace: ANO
Re: Taratech - LFP Baterie s BMS Fesing 48V, 100Ah (4,8kWh)
Dobrý den.
Mám dvě tyto baterie. Pokouším se o propojení s počítačem.
Stáhl jsem do počítače FNS-Power_BMS-Monitoring a použil kabel dle manuálu. K převodníku připojeny vodiče bílohnědý (A) a hnědý (B). Po spuštění naběhne úvodní obrazovka monitoringu, dole je vidět správné číslo portu i rychlost, ale žádné údaje se nenačtou. Na převodníku bliká modrá led, jako že přenos funguje.
Trochu mě zarazilo,že na stránkách dovozce Taratech je v sekci podpora možno stáhnout monitoring pro starší verzi baterie, kde jsou i ovladače. U nové verze, kterou jsem pořídil monitoring ovladače neobsahuje. V návodu se píše, že součástí balení je i CD s programem na monitoring a s ovladači, ale to u baterií nebylo. Nepřenášejí se data proto, že není naistalován ovladač? A pokud ano, prosím o radu, kde se dá ovladač stáhnout.
Děkuji
Mám dvě tyto baterie. Pokouším se o propojení s počítačem.
Stáhl jsem do počítače FNS-Power_BMS-Monitoring a použil kabel dle manuálu. K převodníku připojeny vodiče bílohnědý (A) a hnědý (B). Po spuštění naběhne úvodní obrazovka monitoringu, dole je vidět správné číslo portu i rychlost, ale žádné údaje se nenačtou. Na převodníku bliká modrá led, jako že přenos funguje.
Trochu mě zarazilo,že na stránkách dovozce Taratech je v sekci podpora možno stáhnout monitoring pro starší verzi baterie, kde jsou i ovladače. U nové verze, kterou jsem pořídil monitoring ovladače neobsahuje. V návodu se píše, že součástí balení je i CD s programem na monitoring a s ovladači, ale to u baterií nebylo. Nepřenášejí se data proto, že není naistalován ovladač? A pokud ano, prosím o radu, kde se dá ovladač stáhnout.
Děkuji