Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 7:58 am
ostrovpoděbaby píše:Zdravím.
Chtěl bych se zeptat, jestli také doplňujete varistor mezi spotřebič a měnič, aby jste ho ochránili od napěťových špiček z indukční zátěže.Nevadí měniči Carspa 500W modifikovaný sinus nějak používání se starými CRT obrazovkami?
bSir píše:Aktualni zkusenost se stridacem do cela pilu:
Pri dobijeni Apple iPad 16GB 3G nefunguje korektne dotykovy display. Budto reaguje stisk jinde nez jste provedli nebo generuje multi touch, takze napriklad pri pokusu o scroll stranky zoomuje. Psani na dotekove klavesnici je zhola nemozne pac generuje primo ruznou smesici znaku.
Pozorovano s original 10W zdrojem co dodavaji k iPadu (5,1V 2,1A) - ale iPad to bez problemu nabije, takze budto nabijet nebo pouzivat aplikaci na ktere neni treba ovladat disolayem, jako trebas radio nebo film.
Na iPhone 3G s original 5W trafem jsem potize nepozoroval ale jeste to parkrat proverim.
kodl69 píše:ta klasická tlumivka v zářivce bude problém, bude vrčet jak pes... ledky, pokud s je kupoval u nás, máš 2 roky záruku, ale ledky odchází běžně, obzvlášť ty s kapacitním předřadníkem, a nikdo neví, co v té žárovce je, než ji rozkuchá...
Je to tak, jdete úvahou správným smerem, ale technicky to takhle v konkrétních číslech není dobre proveditelné. Činná a vracená/jalová energie se pri pokusu o regulaci typu sinus, nebo lichobežník plynule prekrývají, a potreboval by jste adekvátne rízenou zátež synchronizovanou s meničem. To je natolik složité, že je jednodušší udelat výstup meniče tak, aby vše tohle umel sám. Pak ani nutné baštit energii odporem, když ji stačí nekde odložit.pezizka píše:Takže je to vlastně úplně naopak jak jsem si myslel. V ten moment funguje motor co by generátor (a nebo je to o naidukované energii v jádře ?) a je třeba energii odvést. Konečně správně? Potom by v mých očích mělo stačit připojit paralelně odporovou zátěž, a tato by energii "zpracovala". Nebavme se jestli by byla energie smyslupně využita či nikoliv a že by zbývající čas vesele baštila z měniče. Bingo
host19 píše:Mám taky obecný dotaz ohledně kvality měničů (pure sin) - jak si stojí kvalitou a spolehlivostí (dlouhodobý provoz v řádu let) holandské Victrony oproti papírově stejným co do parametrů čínským měničům? Jsou aspoň o půl třídy výše oproti číňanům ve stejné výkonové kategorii?
FRSO píše:host19 píše:Mám taky obecný dotaz ohledně kvality měničů (pure sin) - jak si stojí kvalitou a spolehlivostí (dlouhodobý provoz v řádu let) holandské Victrony oproti papírově stejným co do parametrů čínským měničům? Jsou aspoň o půl třídy výše oproti číňanům ve stejné výkonové kategorii?
Zdravím, 1 apríla už bylo, to je jako porovnávat trabanta s mercedesem, kvalita a hlavně propracování Victronů oproti číně je někde jinde-koupíš a nevíš že ho máš, asi takVictron dělá všechny měniče jen LF s toroidem od 180VA
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků