Rád bych Vás poprosil o rady, věřím, že něco podobného tady padlo,ale raději se poradím..
Máme zahradu a na ní Mobilní dům, bohužel nejde nás připojit k el. síti, zatím fungujeme s centrálou(na spotřebiče, které žerou), jinak vaříme na plynu, ledničku na plyn.
Můj plán je dát na střechu 100W panel k tomu připojit baterii 65ah s 10A PWM za ním DC pojistková skřín na nožové pojistky vše bude ve 12V + odpojovače viz níže (do budoucna přidám panel a zvětším kapacitu baterii a pořídím MPPT)
Teď (než to poroste do dalších let) mi jde převážně o svícení v celém mobiláku, chtěl bych svítít 12V/3W 6-8ks světel k tomu menší čerpadlo cca 50w.Jde o to si to zpříjemnit..
Světla bych chtěl zapojit do původního okruhu a dát tam zmíněné světlaJe to reálné?Bude to bezpečné?
Jak popř uvažovat při rozšíření na co si dát pozor, nezamýšlím nic megalomanského, jen zpříjemnit víkendové užívání.Od bydliště to nemáme daleko.
Do budoucna k tomu přidat měnič na filtraci a používání 600w mixéru a podobné spotřebiče(jednotlivě), nabíjení Aku přístrojů,notebooku..
Největší otazníky..
Od panelu k PWM 10A odpojovač?
U baterie odpojovač 20A do budoucna 80A?
jaké volit průřezy.
Hlavně mi jde o bezpečnost.
Díky za vysvětlení a rady