od kodl69 » pon úno 22, 2021 11:43 am
Mám taky celkem těsnej dům, a i když třeba pec (neplést se sporákem, ten je vedle) má přívod vzduchu ze suterénu, tak digestoř je skoro nefunkční, protože nemá kde vzít vzduch, dokud není aspoň jedno okno otevřený na ventilačku. Když se topí ve sporáku, tak zadní větrání stavebnicovýho komína je tak sotva na vzduch pro hoření sporáku. Já mám tu digestoř jednu, 120cm širokou, cca 50cm je nad sporákem, pak 10cm ochlazovací panel (příslušenství sporáku) a cca 60cm je nad 4 plotýnkou s kombinací indukce/klasická varná deska. Pokud bude k vaření plyn, musí být do místnosti dostatečnej přívod vzduchu a mám ten dojem, že je i požadavek na digestoř, potom udělat třeba vzduchotěsnou dřevostavbu je neřešitelnej problém...
Určitě se vzduch v potrubí ochladí, dokonce bude další výhodou to, že bude menší hluk z ventilátoru.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.