Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 04, 2023 9:04 am


GoodWe ET série firmware

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Předchozí

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod Alanko5 » pát srp 12, 2022 10:07 pm

Kamilos píše:Super děkuji, teď funguje asymetrie a později zkusím přetoky.


Prietoky su okolo 6-7kwh mesacne.
Pri nastaveni 0 prietoku.
Uživatelský avatar
Alanko5
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát srp 12, 2022 10:04 pm


Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod Yco » pon říj 24, 2022 1:19 pm

Zdravím, dal som vyhľadávať reťazce "http" a "https" v tomto vlákne v nádeji, že niekto "hackol" URL, kde sú najnovšie firmware -i, a nič.
Google mi s tým tiež zatiaľ nepomohol...
Dá sa vôbec odniekiaľ stiahnuť najnovší Goodwe firmware? Vďaka.
?
Yco
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř kvě 18, 2022 9:58 am


Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod Mart » pon říj 24, 2022 2:55 pm

Yco píše:Zdravím, dal som vyhľadávať reťazce "http" a "https" v tomto vlákne v nádeji, že niekto "hackol" URL, kde sú najnovšie firmware -i, a nič.
Google mi s tým tiež zatiaľ nepomohol...
Dá sa vôbec odniekiaľ stiahnuť najnovší Goodwe firmware? Vďaka.

Přehrátí firmware si řeší dálkově Goodwe podpora.
měnič GW3648D-ES, baterie 4x Pylontech US3000C (celkově 14,4 kWh)
panely mono 1920 Wp východ (sklon 20°) + 1920 Wp západ (sklon 16°)
?
Mart
 
Příspěvky: 127
Registrován: ned kvě 01, 2022 1:02 pm
Bydliště: Prostejov


Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod TomHnM » pon lis 07, 2022 6:47 pm

JirkaFM píše:U mého Goodwe 10K-ET jsem narazil už na pár softwarových much. A ta poslední mi vadí asi ze všech nejvíc. Nemáte někdo zkušenost jestli se u něj dá někde nastavit, kdy se má používat baterie a kdy ne. Mám baterii 14,2kWh, která neutáhne spotřebu na celý zbytek času do další výroby z FV. Mám 8h nízkou sazbu a ta začíná relativně hned po konci výroby z FV. Potřeboval bych, aby se Goodwe chovalo tak aby v době nízkého tarifu baterii nepoužívalo. Myslel jsem si, že to řeší mód EKO, ale ten jen vybije určeným výkonem baterii do DS, jinak se podle mne chová stejně jako obecný režim. Chci to používat i jako zálohu tak vypínání měniče na dobu nízkého tarifu nepřipadá v úvahu. Nejlepší by byla možnost nařídit jak se chovat k baterii ve vybraných časech.


Ahoj, asi to máš s NT už vyřešené, ale pro jistotu: zakázat používat baterie v době NT (pokud máš NT ve fixních časech) se dá jednoduše přes ECO Mode (i když trochu přesmyčkou) = nastavíš si v ECO Mode interval nabíjení (!) na dobu NT a s power = 1%, tímto nepřímo zakážeš vybíjení (protože nabíjíš - i když minimálně...), tedy dům jede z DS a ne z baterie. Takto to používám zrovna v tuto roční dobu, abych šetřil baterky na VT. Pokud máš v baterii zrovna ten den dost, tak jednoduše ten interval zakážeš, není nutno ani restartovat měnič, změna intervalu se propíše okamžitě.
Uživatelský avatar
TomHnM
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon lis 07, 2022 6:30 pm


Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod calvera.jarda » úte lis 29, 2022 3:00 pm

Zdravím, pokud někdo máte Tigo na všech panelech... Ukazuje Vám také Tigo menší výrobu než Goodwee? Liší se to podle svitu o cca 5-20% Nezkoumali jste kdo má spíš pravdu?
?
calvera.jarda
 
Příspěvky: 68
Registrován: úte kvě 17, 2016 3:04 pm


Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod digital » ned led 08, 2023 6:14 pm

Ahoj, Aktualizovali mi verzi GoodWe na 1023 (předtím jsem měl 890) a jak koukám podle toho co tu píšete tak žádné vylepšení nepřišlo. cca 500W někam zmizí při nabíjení Pylontechů a s těma fázema to je nějaké divné. Asi bez dalšího měřiče nezjistím co se tam ve skutečnosti děje.
GoodWE10K-ET, BMS SC0500-100 + 7 pylontech H48050, 6,4KW
?
digital
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte pro 06, 2022 6:41 pm

Lokalita: Ostrava
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod JirkaFM » stř led 18, 2023 10:13 am

Měl jsem verzi Fw 8-19 a po požádání o nový FW mám teď Fw 8-22. Máte někdo představu proč mi tam nenahráli Fw 10-23? Bylo tam něco špatně na tom novějším Fw?
?
JirkaFM
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř led 05, 2022 9:12 am


Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod jendak » čtv led 19, 2023 3:44 pm

JirkaFM píše:U mého Goodwe 10K-ET jsem narazil už na pár softwarových much. A ta poslední mi vadí asi ze všech nejvíc. Nemáte někdo zkušenost jestli se u něj dá někde nastavit, kdy se má používat baterie a kdy ne. Mám baterii 14,2kWh, která neutáhne spotřebu na celý zbytek času do další výroby z FV. Mám 8h nízkou sazbu a ta začíná relativně hned po konci výroby z FV. Potřeboval bych, aby se Goodwe chovalo tak aby v době nízkého tarifu baterii nepoužívalo. Myslel jsem si, že to řeší mód EKO, ale ten jen vybije určeným výkonem baterii do DS, jinak se podle mne chová stejně jako obecný režim. Chci to používat i jako zálohu tak vypínání měniče na dobu nízkého tarifu nepřipadá v úvahu. Nejlepší by byla možnost nařídit jak se chovat k baterii ve vybraných časech.

dá se nastavit: nastavte aby se v dané hodiny (časy NT) nabíjel výkonem např. 1% tz. že se nebude baterie vybíjet v nastaveném čase...
?
jendak
 
Příspěvky: 30
Registrován: pát zář 10, 2021 4:44 am
Bydliště: Ostrava


Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod Zdenek Vojc » čtv led 26, 2023 9:21 am

Zdenek Vojc píše:Zdravím vás,
Goodwe ET 10kW
02.02.2021 jsem řešil VAC failure (to bylo nepřipojenou baterkou) na svém měniči se supportem Goodwe a oni mi mimochodem řekli, že mám starý firmware a že až bude měnič online, mám jim dát vědět a oni provedou upgrade na nejnovější.
Nyní mám v měniči verzi 040413.
Jakou tam máte vy?
Zajímalo by mě co nový firmaware řeší. Je to někde napsaný?
Třeba v on-grid módu jsou přetoky do sítě jsou příšerný, hlavně pří menších spotřebách to nestíhá sledovat křivku a posílá 150W z baterky do sítě. To by chtělo určitě poladit.
Díky a zdravím
Zdeněk Vojč

Zdravím vás,
vracím se ke svému příspěvku před dvěma roky. Do dnes mám stejný FW 040413, protože dálkově to podpoře nejde a já jsem nebyl schopen tomu nějak pomoci. Měnil jsem router, nastavoval jsem prostupy atp. Nakonec mi z podpory poslali inst. balíček firmwaru s návodem, abych si to udělal sám. K tomu jsem se zatím neodvážil.
Měnič používám v backup off-grid módu a v zimě v on-grid "general" módu, kdy jsou zakázány přetoky.
V off-grid módu není problém, jen jakýkoli spotřebič s regulací výkonu ho spolehlivě restartuje. V on-grid módu s vypnutým přetokem jen málo šetří. Dokud spotřeba nestoupne nad 200W, jede jen z gridu. Nicméně jsem na 20% spotřeby před vybudováním FTE.
Otázka zní: Mám se pustit do upgradu? Má to význam?
Díky
Zdeněk
?
Zdenek Vojc
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob pro 19, 2020 11:47 am


Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvekod JirkaFM » pon led 30, 2023 3:14 pm

Zdenek Vojc píše:
Zdenek Vojc píše:Zdravím vás,
Goodwe ET 10kW
02.02.2021 jsem řešil VAC failure (to bylo nepřipojenou baterkou) na svém měniči se supportem Goodwe a oni mi mimochodem řekli, že mám starý firmware a že až bude měnič online, mám jim dát vědět a oni provedou upgrade na nejnovější.
Nyní mám v měniči verzi 040413.
Jakou tam máte vy?
Zajímalo by mě co nový firmaware řeší. Je to někde napsaný?
Třeba v on-grid módu jsou přetoky do sítě jsou příšerný, hlavně pří menších spotřebách to nestíhá sledovat křivku a posílá 150W z baterky do sítě. To by chtělo určitě poladit.
Díky a zdravím
Zdeněk Vojč

Zdravím vás,
vracím se ke svému příspěvku před dvěma roky. Do dnes mám stejný FW 040413, protože dálkově to podpoře nejde a já jsem nebyl schopen tomu nějak pomoci. Měnil jsem router, nastavoval jsem prostupy atp. Nakonec mi z podpory poslali inst. balíček firmwaru s návodem, abych si to udělal sám. K tomu jsem se zatím neodvážil.
Měnič používám v backup off-grid módu a v zimě v on-grid "general" módu, kdy jsou zakázány přetoky.
V off-grid módu není problém, jen jakýkoli spotřebič s regulací výkonu ho spolehlivě restartuje. V on-grid módu s vypnutým přetokem jen málo šetří. Dokud spotřeba nestoupne nad 200W, jede jen z gridu. Nicméně jsem na 20% spotřeby před vybudováním FTE.
Otázka zní: Mám se pustit do upgradu? Má to význam?
Díky
Zdeněk

Pokud ti všechno jede tak bych od nových FW nečekal nějaké zázraky. Když já teď chtěl upgradovat FW tak mi taky napsali X věcí proč to přes stávající wifirouter asi nejde. Tak jsem na mobilu zapnul hotspot přihlásil Goodwe ne něj a upgrade proběhnul za 2h bez problému.
?
JirkaFM
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř led 05, 2022 9:12 am


Předchozí

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Reputation System ©'