Napajedla 1880 Wp
Ostrovní FVE před rozšířením, většími úpravami, stěhováním, témata s nefunkčními odkazy, odstraněnými obrázky, atd.
-
Re: Napajedla 1880 Wp
ty nove 180 Wp panely na fotce jsou rozhodne monokrystaly, polykrystalicke jsou ty starsi
-
- R.I.P.
pravda .. monokrystaly .. sorry za mystifikaci..
-
Nebylo by vhodnější pro větší zisky v méně příznivých podmínkách (zataženo) dát polykrystaly 800Wp na MPPT?mypower.cz píše:pravda .. monokrystaly .. sorry za mystifikaci..
-
- R.I.P.
Pak bych stejne potreboval jeste jeden MPPT pro ten druhy system. Casem to tak urcite bude, ale ten cas muze byt jeste relativne dlouhy a musim vychazet z toho co mam k dispozici.SJM píše:Nebylo by vhodnější pro větší zisky v méně příznivých podmínkách (zataženo) dát polykrystaly 800Wp na MPPT?mypower.cz píše:pravda .. monokrystaly .. sorry za mystifikaci..
-
Možná by pak bylo zajímavé, kolik činily náklady na propojení stávající sítě 12V a nové síě 24V.
-
Doma se mi válí Morningstar Tristar PWM 60A bez užitku. Klidně ti ho zapůjčím zdarma na překlenutí období než bude další MPPT.
-
tak to je myslím nabídka která se neodmítá
2x Tristar / 26kWh v lithiu / 7,3kWp na střeše / 2xXTM-4000 / >38MWh / start 05/2012 s 440Wp.
-
- R.I.P.
????
(první varianta s přetokem proudu)
Nastava jeden problem .. Dobijeni z centraly .. Mam 12V dobijec .. vcelku drahy To znamena vyresit nejakou 24V AC dobijecku s nejakym pokud mozno docela velkym proudem.. Treba 50A.
-
Ahoj, to zapojení různých regulátorů sériovo paralelně a nabíjení baterií "zevnitř" mi příjde velmi odvážné až provokativní
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
- R.I.P.
-
Ahoj, jednoduchá a rychlá montáž, super nápad, já pořád špekuloval nad hákama.
Chci se zeptat čím jsi to lepil pod tu podložku ze zahradní hadice, kolik máš šroubů a jakých třeba na ty horní 4 panely a jaké jsi použil profily?
díky
Chci se zeptat čím jsi to lepil pod tu podložku ze zahradní hadice, kolik máš šroubů a jakých třeba na ty horní 4 panely a jaké jsi použil profily?
díky
-
- R.I.P.
Horní panely jsou řešeny trošku jinak, i když velmi podobně. Jsou tam použity standardnější profily. Na novou konstrukci jsou 3 kombinované šrouby (M8) na jeden profil po metru přímo do trámů pod krytinou. Na spodní panely jsou použity pozinkované U profily. Podložka ze zahradní hadice je improvizace a je to tam určeno na zatlačení silikonu (šedá hmota) kvůli izolaci. Sama bude působit taky jako izolace i když nevím s jakou životností, ale myslím že to bude ok. Silikon je jak v předvrtané díře do trámu, tak pod podložkou z hadice před dotažením, pak dotaženo a setřeno. Matky jsou pojistné.wmarkw píše:Ahoj, jednoduchá a rychlá montáž, super nápad, já pořád špekuloval nad hákama.
díky
-
Už se tu o tom diskutovalo, ale nezdá se mi ten hromosvod těsně u panelů. Všude slýchávám, panely na hromosvod nepřipojovat, řešit jako oddálený hromosvod se svodem v určité vzdálenosti od konstrukce/panelů.
-
- R.I.P.
jo... jsem si toho vědom ale plánuji je asi přizemnit k hromosvodu stejně jako jsou ty horní což dělala firma zabývající se elektromontážemi. Tady nastává právě otázka jak nespojit s hromosvodem konstrukci panelů na ocelové střeše? Tam je konstrukce s hromosvodem spojena už z principu. Nebo ocelová střešní konstrukce na níž je upevněna konstrukce FV panelů se nějak od hromosvodu zvlášť izoluje? Já mám tedy konstrukci střechy dřevěnou ale beztak, jak je to u ocelových, by mě zajímalo, nicméně to už patří spíše do tohoto tématu.ace píše:Už se tu o tom diskutovalo, ale nezdá se mi ten hromosvod těsně u panelů. Všude slýchávám, panely na hromosvod nepřipojovat, řešit jako oddálený hromosvod se svodem v určité vzdálenosti od konstrukce/panelů.
EDIT: no a když to zemění bude problém, dám hromosvod jinama.
-
[quote="mypower.cz"]
Podložka ze zahradní hadice je improvizace ... [quote="mypower.cz"]
V profesionální praxi jsou namísto podložky ze zahradní hadice navrhovány neoprenové podložky.
Silikonový tmel má dle výrobce poměrně malou životnost cca 3-5 let dle podmínek, poté by měl být pro plnou funkčnost odstraněn a nahrazen. V tomto případě by byl vhodnější UV stabilní PUR tmel.
Podložka ze zahradní hadice je improvizace ... [quote="mypower.cz"]
V profesionální praxi jsou namísto podložky ze zahradní hadice navrhovány neoprenové podložky.
Silikonový tmel má dle výrobce poměrně malou životnost cca 3-5 let dle podmínek, poté by měl být pro plnou funkčnost odstraněn a nahrazen. V tomto případě by byl vhodnější UV stabilní PUR tmel.
-
- R.I.P.
Odolnost proti UV ma, ale co me ted dostalo je informace na tubě, ktere jsem si predtim nevsiml a hloupe veril radam prodejce v OBI, i kdyz jsem mu rikal ze potrebuju tmel pro exteriery mezi drevo, eternit a pozink. Na tube od silikonu je napsano
To me teda vubec netesi... no zase jsem o neco chytrejsi. Nic no .. jednou za cas to zkontroluju co to dela a uvidim. Pokud bude nejhur, tak to holt prevrtam a presroubuju na nove srouby s pouzitim lepsiho tmelu.Vzhledem k acetatovemu charakteru neni vhodny na snadno korodujici materialy, například měď, olovo, pozink, mramor.
-
Já vlastně i proto kupuju prakticky vše jen přes eshopy... Včetně barev. V kamenných obchodech jen jídlo a oblečení. Si to proštuduju předem a nejsu pak takhle překvapená. Prodavači v supermarketech většinou vůbec neví, co prodávají. Jak by taky mohli - vzhledem k průměrným platům tam většinou žádné odborníky nenajdete.co me ted dostalo je informace na tubě, ktere jsem si predtim nevsiml a hloupe veril radam prodejce v OBI, i kdyz jsem mu rikal ze potrebuju tmel pro exteriery mezi drevo, eternit a pozink. Na tube od silikonu je napsano
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Prodejci bývali odborníci, když jim ty obchody patřily a oni věděli, že musí zákazníkům odvést dobrou službu, aby zase přišli. U supermarketů asi ani nevíte, komu patří a komu se raději příště vyhnout.Prodavači v supermarketech většinou vůbec neví, co prodávají. Jak by taky mohli - vzhledem k průměrným platům tam většinou žádné odborníky nenajdete.
-
Tam potřebuješ neutrální silikon, ten normální je "kyselý" a je dost korozivní. Ale je to na nich napsáno. Nevěřit prodavačům a číst návod.
-
- R.I.P.
Takze pokud muzu duverovat alespon zdejsimu obecenstvu kdyz tedy na prolhane dobytky v OBI se s duverou obratit clovek absolutne nemuze, jake znamky ted sledovat na kombinovanych sroubech a chapat jako varovani pred nutnosti opravy? Koroze se zacne viditelne projevovat na povrchu? Kdy to cekat? Nebo jak moc závažné to tedy je?Havlas píše:Tam potřebuješ neutrální silikon, ten normální je "kyselý" a je dost korozivní. Ale je to na nich napsáno. Nevěřit prodavačům a číst návod.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 199 Odpovědi
- 24739 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Teya