Opakované otázky na fóru

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
FRSO
Příspěvky: 2267
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Opakované otázky na fóru

Příspěvek od FRSO »

Číst na fóru se dá snad i bez registrace.
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
Plazivec
Příspěvky: 458
Registrován: čtv kvě 07, 2020 2:35 am

Re: Opakované otázky na fóru

Příspěvek od Plazivec »

Já to napíšu už naposled jako příklad.
Najdu forum mypower. Je veřejný, pošlu registraci, dostanu registraci. Čtu, čtu,čtu, dostávám třesavku se zeptat, zeptám se. Odpověď nikde, proč? Aha, banner nahoře, podpořte fórum rádi Vám poradíme, klik, tam je napsáno: podpořte nás 10kačkama na měsíc, rádi vám tady poradíme. Pošlu a všichni přátelé admina a rádcové uvidí (nikdo jiný, když se tady barvení nelíbí), že to myslím vážně a tak se snesou a najednou nestačím číst.
7,5 kWp
--východ == 2,25 kWp == Epever Tracer 5415AN
--Jih ===== 3,00 kWp == Epever Tracer 8420AN
--Západ == 2,25 kWp == Epever Tracer 5415AN
2x Axpert king1 Parallel
3x150ah Lion
mobilik
Příspěvky: 2677
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Opakované otázky na fóru

Příspěvek od mobilik »

Zbytočná téma.

Ak chcete pomôcť, spoplatniť fórum kľudne 10€. Ak nezaplatí nebudeš vidieť obrázky súbory wiki a podobne. Takto to funguje bežné inde a tu chcete vymýšľať neviem co. Admin spoplatniť to a hotovo.

Len si treba uvedomiť ze spoplatnenie je väčšinou začiatok konca fóra... Aby sme tu nezostali len stará partia.
Čo bolo bolo, bude len horšie...
qq357
Příspěvky: 57
Registrován: pát bře 15, 2013 7:12 pm

Re: Opakované otázky na fóru

Příspěvek od qq357 »

Dobrý den přátelé.Téma uvadlo,pokusím se ho křísit tím,co mě napadlo u práce s vidlema.Jsem tu dlouho(to ještě admin dojídal po liškách zadávené slepice :shock: ),ale nepíšu.Nemám se o co podělit.Jsem lehce poučený důchodce-spotřebitel,který má totální ostrov.Rok jsem to tu četl a s radou p.Kolaříka postavil 9x240wp.Rád to tu čtu,chytří lidé,pocta adminovi,že forum udělal,ale....Má to zásadní chybu,Chybí moderátor!Potom se nedivím,že tu je zmatek jako na jiných nemoderovaných forech,tlachárna a zbočování z tématu.Tolik úvod.
K poplatkům.Pokud se ve státě pohnou bezkontaktně peníze,je to pod dohledem úřadu Mastné Aleny.Jedno jak tomu budeme říkat(dar,zápisné,za rady).Dále je to potřeba kvalitně zůčtovat(25kč za položku),zdanit....,aby nezaklekli.
Pokud se forum zpoplatní,část uživatelů kolenovrtů odejde,klesne návštěvnost a tím bonitace a zajímavost pro inzerenty.
Pak lidi jako já osloví vybraného obchodníka s otázkou a ten rád poradí jak jeho bazmek rozhýbat,protože když neporadí-nekoupím.

Kdysi měl podobný nápad majitel Loveckého fora a po mé žádosti o č.ú. to ztornoval,že mu to za ten ůčetní brajgl nestojí a reklama stačí.
technické zázemí pro chov bizona amerického,podporované ostrovní FVE
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Opakované otázky na fóru

Příspěvek od youda »

qq357 píše:Má to zásadní chybu,Chybí moderátor!Potom se nedivím,že tu je zmatek jako na jiných nemoderovaných forech,tlachárna a zbočování z tématu.Tolik úvod.
Je to tak, aktivní moderátor zde opravdu chybí :(
Admin se sice snaží, ale zároveň nemůže být všude. Navíc, pokud by vystupoval tak ostře, jako například moderátoři na jiných forech, asi by nebyl moc populární. Někdy je to ale potřeba, viz to, co se postupně stalo z mé ostrovní laboratoře ::cry2::

Druhou možností by bylo zavést některé technické inovace, jak tu sem-tam někdo navrhuje. Nebudu je vypisovat všechny znova, stejně to nemá cenu.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
Nautilus
Příspěvky: 141
Registrován: úte zář 17, 2019 1:37 pm

Re: Opakované otázky na fóru

Příspěvek od Nautilus »

qq357 uhodil hlavičkou o hřebíček.
Povinné platby, platby za rady, omezování přístupu dle různých kritérií, kastování, ať už podle zdvižených palců, či počtu příspěvků, to vše jsou slepé uličky, které jenom sníží návštěvnost a nevylepší finanční situaci.
Viděl jsem několik fór, kde se kastovalo dle počtu příspěvků. Obraz bídy a utrpení. Ti největší mazáci měli sice tisíce příspěvků, ale takové bláboly, že se to nedalo číst, případně nebylo co číst - příspěvky typu:
- super! :yes:
- úrčo? :?:
- dobrý ;)
atd, atd....

Za rozumný způsob financování fóra bych považoval dobrovolný sponzoring.

Dovedu si představit, že jsem například specialista na hřebíky.

Napíšu příspěvek, kde několika větami v jednom odstavci popíšu úplné základy.
Poté bude následovat věta: Komu to nestačilo, ať čte tedy dál:
Bude následovat podrobnější rozbor řekněme cca 1/20 AA (AA není tužková baterka, ale autorský arch)
K tomuto tématu budu mít administrátorská práva. Pokud bude mít někdo relevantní připomínku, buď ji ponechám jako další diskuzi, nebo ji zapracuji do prvního příspěvku. Všechny důležité informace ale budou vždy v prvním příspěvku. V další diskuzi se mohou objevovat názory, zkušenosti atd. Veškerý balast bude bez milosti odstraňován.

Jestliže se téma objeví v sekci (např.) Často kladené dotazy (nebo) Základy XXX, či jakékoliv jiné jejíž název vyjadřuje, že se jedná a základní informace, nikoli o řešení problému jestli youda má správně očíslované stání v garáži, pak by to mohlo mít smysl.

Nejsem si jist zda wiki bude to pravé ořechové. Primárně je zde DF a proto se budou vždy objevovat a opakovat naivní, hloupoučké, neodbodborné, zkrátka všelijaké divné dotazy.

Když se pak někdo zeptá jaký je rozdíl mezi "stovkou" a "stopadesátkou" hřebíkem dočká se odpovědi podle situace. Možná dostane ironickou odpověď: "Kup si metr a změř si to"
Možná taky silně sarkastiskou: "U "stovky" nepoznáš jakou má chuť, když ti ji vrazím shora do hlavy, "stopedesátka" ti projde až na jazyk.
Když budu mít dobrou náladu, pošlu link na výše zmíněné téma.
Poté co aktuálnost této "debaty" pomine, bude odstraněna, aby se uvolnilo místo pro další naivní otázku s prázdnou diskuzí.

Moderátorská práva k vlastním (odborným) příspěvkům by určitě mnoho problémů vyřešila a nebyl by to zas tak velký problém. Pochopitelně, že admin by měl rozhodující slovo, pokud by autorovi-moderátorovi jeho dílo začalo přerůstat přes hlavu.

Problémy s psaním do wiki na jiném místě barvitě popsal kybos, a dost podrobně se vyjádřili youda i jní. Pokud budu mluvit za sebe, tak jsem si jen tak na zkoušku zkusil počíst ve zdejší wiki a nebyl jsem nadšený.

Mimochodem, představte si, že jste začátečník a zaujme vás téma
Youdova ostrovní laboratoř
a rozhodnete se ji prostudovat. Jak daleko budete ochotni číst?

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek