redcrown píše:já bohužel musím nahlásit problém, že mi nefunguje správně battery priority. Když jede se sepnutým transfér relé, tak se to tak podivně mění, chvíli jede skoro naplno na baterii, za chvíli zase skoro jen na síť a tak pořád dokola. Navíc jsem narazil na to, že jsou dva parametry pro prioritu baterie. 1296 a 6071.
Když jsem priority baterie zapnul přes menu BMS tak se zapnul jen parametr 6071 na yes. Zkoušel jsem zapnout i 1296, ale stejně to je divné. Nevíte někdo, proč jsou ty parametry dva? Případně jaká je jejich vzájemná vazba?
Jak se to tak střídá, tak na displeji problikává Limit a Boost. Dnes jsem bohužel neměl moc času, tak uvidím, co vypátrám.
Zkoušel jsem to na fázi, kde není paralelní provoz. Ono ale pokud se jede s rozepnutým transfér relé, tak battery priority podle mě skoro není potřeba. Samozřejmě záleží na tom, jak často stav sepnutí síťového relé nastane.
Pořád neskutečně bojuju s Batriem. Chvílemi si říkám, jestli by mi nebylo bez ostrovu lépe.
Já myslím, že ten druhý parametr nemám. asi to bude souviset s XCOM-CAN a Batriem, odkud si bere SOC. Je tam taky položka 6062, kde se nastaví minimální SOC pro backup a battery priority se použije jenom pokud je SOC baterie větší než to co je nastaveno v 6062.