Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř led 20, 2021 2:16 am
kodl69 píše:Chránič před XTM určitě nemůže chránit spotřebiče za XTM třeba v ostovním režimu, to je snad jasný.
bublich píše:Dobrý den.
Já osobně děkuji Sitrovy za zajímavý odkaz.
http://www.odbornecasopisy.cz/elektro/c ... nice--3653
Proudový chránič je výborná ochrana před NDN i před zahořením,například po útoku kuny apod. zvířátek.
Určitě používat i když třeba v nějakém specifickém případě může být jeho funkčnost omezena.
Tam kde je to možné,by šlo při pochybnostech změřit vypínací proud a vypínací čas při zapnutých všech potenciálně rizikových spotřebičích.Měřákem,nikoliv zkušebním tlačítkem.U tlačítka je pouze jistota zkušebního proudu ale těžko se odhadne vypínací čas.Tedy pokud není zcela nefunkční.![]()
Bohužel jak zmínil Kodl - je to otázka peněz (hrozně předražené,zejména jestli je rozdíl jen materiál difereciálního trafa,jak je zmíněno v článku).
redcrown píše:dnes jsem v testovacím režimu zapnul všechny 4 měniče, abych ověřil, jestli všechny naběhnou 2 fang + 2 stud. Zapínal jsem je postupně, žádné vážnější komplikace. Jen drobné anomálie:
1) vše jsem připojoval přes 150W/230V halogen. Jen u jednoho Studera se kondíky nechtěli nabít. Normálně žárovka lehce žhne, do několika vteřin zhasne a při docvaknutí nožovky nic nejiskří. Jen u toho posledního studeru stále žhnula. Po zapnutí se ale zdá, že vše funguje. Invertor invertoruje, tak nevím.
2) jednoznačně v search loadu studery znějí jinak, tak trochu hezčí a kultivovanější zvuk toho pulzu.
3) hned u prvního měniče se mi nezdály různé ukazatele proudů a výkonů. Testoval jsem s horkovzdušnou pistolí, stupeň I. a II.
Neumím si vysvětlit nesrovnalosti, podotýkám, že hodnoty z BMS docela sedí, měřil jsem i klešťákem. Nevíte někdo, proč se tak strašně liší hodnoty DC proudů v obrazovce BMS a v celkovém schématu?
Zásadně to nesedí u I. stupně, II. stupeň by se zdálo, že je v pořádku. Na druhém stupni bude snad už čistě ohmická zátěž (tepelný výkon asi zásadně převládá nad motorem). Přesto by ale i u I. stupně měli sedět proudy DC na obou obrazovkách a AC proud by snad měl taky ukazovat správně....
díky
redcrown píše: Navíc mám dost 3f strojů.
Uživatelé procházející toto fórum: mara_brno a 0 návštevníků