Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 05, 2023 8:19 pm
vlkazajac píše:Nepriamo som to už naznačil, má význam pokúšať sa o vlastný mppt regulátor 500-750 W pre 48 V systém, lebo taký na trhu chýba. Výhodný by bol práve z hľadiska miernejšieho step down. Keby vyšiel tak na 50-100 EUR, asi by mnohí prezbrojili na efektívnejších 48 V. Taký výstup z tohto vlákna asi neuvidíme.........
kodl69 píše:ale proč teda tají ceny, vypisovat nějaký poptávky...
tomas píše:... Myslím že není šance bastlením konkurovat něčemu co se sériově vyrábí pokud to nebude umět něco víc.
SolarEdž to dělá za 900/panel + nějakých 20 litrů ongrid měnič. Jenže nikoho nepustí ke komunikaci s jednotlivými moduly a všechna data si cpe na svůj server. Nejsi schopen si udělat datový ostrov. Za toto já peníze z důvodu své vlastní ideologie, nedám. Tu cenu bych byl ochoten zkousnout, vyplatilo by se mi to, mám totiž zastíněno.rob.brno píše:.......- pořizovací cena - o kolik se prodraží pořízení X malých reglů proti použití pouze jednoho?(obdoba střídače centrálního ongrid(na 20panelů jeden za 25t kč) X microstřídače(20x3t kč = 60t kč))
- účinnost - centrální regl. je dražší, takže si výrobce může pohrát s optimalizací a použít kvalitnější součástky...........
tomas píše:kybosy co myslíš tím přesměrováním výkonu?
kybos píše:Podle mého názoru by měla být oddělená regulace výroby (MPPT), nabíjení a spotřeby. Na vstupu by měl být měnič s MPPT algoritmem, který by získával z panelů maximum dosažitelné energie bez jakéhokoliv omezování. Za ním by měla následovat regulace nabíjení, která by měla řídit proud do akumulátoru dle jeho napětí, případně SOC a zbytek nespotřebované energie by měla přesměrovávat do zátěže.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků