Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob kvě 21, 2022 8:49 pm
To by se napřed chtělo zamyslet proč to neudělat správně, dřív než se postaví 3f elektrárna. Aby se v první zimě zjistilo, že vlastní spotřeba bude větší, než to v létě vyrobí...Favi píše:Proto se právě ptám člověka co jej má, jak to vidí reálně, jedna věc je propagační materiál, druhá věc je měření pánů co jsou výhradný distributor pro ČR a třetí věc je realita
Victrony jsem také uvažoval, do té doby než mi bylo připomenuto, že 3f model znamená mít 3x 1f krabicea tam už jsme cenově zase trochu jinde a protože chci solárem napájet 3f podávací čerpadlo vodovodu a ohřívat vodu 3f elektrokotlem, tak potřebuji jít 3f cestou. Když už budu investovat pár set tisíc, tak to chci to mít jako záložní zdroj elektřiny.
josse píše:Jakýkoliv 3f spotřebič se dá napájet z 1f elektrárny a vyjde to levněji, jak na náklady pořizovací tak na provozní.
Motor přes VFD (1,5 kW/ ~2000CZK) tepelný spotřebič rovnou.
josse píše:Na vodárně mám něco jako Delta VFD
K tomu kotli: Podle dokumentace to je 6x2.3kW/230V, takže úplně jednoduché, ale naprosto hloupé řešení.
Favi píše:...Naše spotřeba je 25MWh ročně a těch 5 co možná vyrobím, tak spotřebuji jak nic
josse píše:Favi píše:...Naše spotřeba je 25MWh ročně a těch 5 co možná vyrobím, tak spotřebuji jak nic
Hmm, jenže v jinou dobu, bylo by potřeba "sezónní akumulace"...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků